Ryzen 5 3600 çalışma şekli

Kudret

80+
Reaksiyon skoru
69
Arkadaşlar bugün itibari ile yeni bilgisayarımı topladım. Anakart MSI Gaming Plus Max. İşlemcim R5 3600. PSU Xigmatek Touron 600w 80+ Bronz. İşlemci soğutucum Dark X124. İşlemci boştayken de çalışırken de hiç stabil değil. Oyunlarda veya pc de kasma yok ama sürekli frekansın değişmesi sürekli sıcaklığın düşüp yükselmesi normal mi ? Yani yük altındayken analarım ama boştayken çok değişken davranıyor. Acaba neden?

Öncelikle hayırlı olsun bu kasaya göre değişir yüke göre değişir arka planda çalışan bir şeye görede değişebilir. benimki de öyle 50 de gezerken bir anda 60 a çıkabiliyor. Sıkıntı yapma olabilir. Ancak kasanın akışını iyi yapmaya bak.

Dark Freezer X124 sıcaklıkta sıkıntı çıkartacak bi soğutucu değil macun ve bağlantı sorunu olabilir.

Dark Freezer X124 sıcaklıkta sıkıntı çıkartacak bi soğutucu değil macun ve bağlantı sorunu olabilir.
Abi naber ya benim ram geldi :D Taktım 3200 e de sabitledim fişek oldu.

Sıcaklık 60 anca oluyor. Tabi daha tam yüklenmedim. Ama aida64 stres testinde 3 dk da 62 de sabit kaldı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Öncelikle hayırlı olsun bu kasaya göre değişir yüke göre değişir arka planda çalışan bir şeye görede değişebilir. benimki de öyle 50 de gezerken bir anda 60 a çıkabiliyor. Sıkıntı yapma olabilir. Ancak kasanın akışını iyi yapmaya bak.
Bende senin gibi kasa aksamını düşünmüştüm muhtemelen kasadan kaynaklanıyor. Eh napalım yeni kasa yolda demek ki :)

Geri