Ryzen 5 3600 Fan Sesi

nobasic

80+
Reaksiyon skoru
68
Dün bilgisayarın montajını yaptım her şey iyi çalışıyor gibi ancak böyle uğultu gibi bir ses var, işlemci fanından geldiğini düşünüyorum. Stock fan takılı normal mi?

bende stok fan kullanıyorum ve sessiz zamanlarda azda olsa duyabiliyorum 6 7 aydır bir sorun yaşamadım

Boştamı geliyor ses oyunda vs yükte olduğu zaman mı

stok fanların hepsinde var o ses bende canı sıkıldı mı ses veriyor burdayım diye hızlı dönmese de.

stok fanların hepsinde var o ses bende canı sıkıldı mı ses veriyor burdayım diye hızlı dönmese de.

Aynen bu şekilde ara gazı verir gibi ara ara vıın vıın ses veriyor çok saçma geldi o yüzden sorayım dedik

İşlemci sıcaklığını kontrol et, kasanın hava sirkülasyonu iyi değilse ısı sorunları fan sesi vb. yapabilir.

Ne zaman geliyor bu ses?

Normal takılırken ama cpu zorlandığında oluyor genelde, bir tarayıcıyı vs. açarken genelde
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İşlemci sıcaklığını kontrol et, kasanın hava sirkülasyonu iyi değilse ısı sorunları fan sesi vb. yapabilir.
Sıcaklık kontrolü için hangi programı önerirsiniz?

Ben MSI Afterburner kullanıyorum bir kaç program daha vardı ismini unuttuğum.

Ben MSI Afterburner kullanıyorum bir kaç program daha vardı ismini unuttuğum.
Msi afterburner ile test edeyim, acaba kasa mı yetersiz kalıyor düşündüm de emin değilim. Cpu 4.2 ghz de çalışıyor genelde normal mi bu?

MSI afterburner ile test edeyim, acaba kasa mı yetersiz kalıyor düşündüm de emin değilim. Cpu 4.2 ghz de çalışıyor genelde normal mi bu?
Kasanın bulunduğu yere, fan sayısı, kasanın hava sirkülasyonu, bulunduğu odanın sıcaklığına kadar etkileyebilir.

Kasanın bulunduğu yere, fan sayısı, kasanın hava sirkülasyonu, bulunduğu odanın sıcaklığına kadar etkileyebilir.
Kontrol ettim boşta 36 derecede şuan pc, oyunda da test edicem ancak. Zaten boştayken de uğultu gibi böyle fan sesi var tuhaf ilk defa masaüstü kullanıyorum garip geldi

Bu değerlerde bir anormallik var mı? Rica etsem kontrol edebilir misiniz?
Cpu fan boştayken 1400 rpm

Ekler

• IMG_20200421_213330.webp
    IMG_20200421_213330.webp
    1.6 MB · Hit: 97
  • IMG_20200421_213319.webp
    IMG_20200421_213319.webp
    1 MB · Hit: 91
Geri