Yardım Ryzen 5 3600 ısınma sorunu

TUNC3L

80+
Reaksiyon skoru
101
Prime 95 testi yaptığım zaman 2 dakikada 90 dereceleri görüyor ve core performance boost kapalı 3.6 ghz 1.1 volt bu neyden kaynaklanıyor yardımcı olurmusunuz ,termal macunu yeni değiştirmiştim ancak anakart alınca termal macunu değiştirmedim bundan olabilirmi acaba ?

Hocam bu işlemci normalde de fazla ısınan bi işlemci malesef. Hangi soğutucu ile kullanıyorsunuz? Stok fan mevcutsa sıcaklıklar malesef normal. Hangi oyunlarda test yapıp bu sonuca ulaştığınızı da söylemeniz gerek.

Hocam bu işlemci normalde de fazla ısınan bi işlemci malesef. Hangi soğutucu ile kullanıyorsunuz? Stok fan mevcutsa sıcaklıklar malesef normal. Hangi oyunlarda test yapıp bu sonuca ulaştığınızı da söylemeniz gerek.
Stok fan oyunlarda sıkıntı yok ama test yapmaya korkar oldum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Biraz hızını arttırayım 4.ghz ye sabitleyeyim istiyorum ama oda olmıcak heralde

Ya bide yanacak diye korkuyorum kendini kapatacağını pek sanmıyorum bir kere test yaparken 105 mi ne görmüştü kapanmamıştı pc

Bilgisayar'da işlem yapmadan normal sıcaklığı mı bu yani?
boştayken 45 - 55 arası prime 95 testini açtığım zaman 2 dakikada 90 dereceyi görüyor

Dediğim gibi hocam. Bu işlemci normalin üst ısılarında çalışıyor. Stok fan yetersiz kendisine. Bu işlemci için daha üst model bir soğutucu şart.

Prime 95 testi yaptığım zaman 2 dakikada 90 dereceleri görüyor ve core performance boost kapalı 3.6 ghz 1.1 volt bu neyden kaynaklanıyor yardımcı olurmusunuz ,termal macunu yeni değiştirmiştim ancak anakart alınca termal macunu değiştirmedim bundan olabilirmi acaba ?
ısanan bir işlemci ona bütçen varsa sıvı soğutucu yada f/p kule tipi soğutucu lazım

aktif olarak kullanan biri olarak söylüyorum bende hiç o kadar ısınmadı 1 saat prime95 testinde ve aynı zamanda furmark3d açıkken 72-75 dereceleri gördü stok fanla max şimdi MSI MAG 280R taktım 38-40 dan yukarı çıkmıyor

Ya bide yanacak diye korkuyorum kendini kapatacağını pek sanmıyorum bir kere test yaparken 105 mi ne görmüştü kapanmamıştı pc

boştayken 45 - 55 arası prime 95 testini açtığım zaman 2 dakikada 90 dereceyi görüyor
hiç 105i görmedim normalde stok fanla 35-40 derecelerdeydi bende prime95de max 72-75 gördüm belki benim şansıma olmuş olabilir ama bilmiyorum şimdi MSI MAG 280R var 38-40 geçmiyor

Bende kullanıyorum max 80i gördüm yayında yapıyorum kasanın tozunu alıp ön ve yan tarafını açınca 5 derece daha düşmüştü hatta sıcaklığı

eğer 12 threadde bu decereye geliyorsanız sıkıntı var.

Normalde bu ryzen işlemciler en yüksek sıcaklığı 2-4 thread arasında veriyorlar. Full loadda o kadar fazla ısınmıyor işlemci.

eğer 12 threadde bu decereye geliyorsanız sıkıntı var.

Normalde bu ryzen işlemciler en yüksek sıcaklığı 2-4 thread arasında veriyorlar. Full loadda o kadar fazla ısınmıyor işlemci.
Yani sorun olup olmadığını full yükte test etmek gerekmiyor mu? ben mi yanlış biliyorum? birde benim işemcim 72-75 görüyodu max(stok soğutucu) konu sahibiyle mi karıştırdınız acaba

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,161,825
Üyeler
184,504
Son üye
EnesKzl
Geri