Neler Yeni

Yardım Ryzen 5 3600 ısınma sorunu

TUNC3L

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Özgür Can Tuncel
Prime 95 testi yaptığım zaman 2 dakikada 90 dereceleri görüyor ve core performance boost kapalı 3.6 ghz 1.1 volt bu neyden kaynaklanıyor yardımcı olurmusunuz ,termal macunu yeni değiştirmiştim ancak anakart alınca termal macunu değiştirmedim bundan olabilirmi acaba ?

wache2k

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
250
İsim
Furkan
Hocam bu işlemci normalde de fazla ısınan bi işlemci malesef. Hangi soğutucu ile kullanıyorsunuz? Stok fan mevcutsa sıcaklıklar malesef normal. Hangi oyunlarda test yapıp bu sonuca ulaştığınızı da söylemeniz gerek.

TUNC3L

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Özgür Can Tuncel
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam bu işlemci normalde de fazla ısınan bi işlemci malesef. Hangi soğutucu ile kullanıyorsunuz? Stok fan mevcutsa sıcaklıklar malesef normal. Hangi oyunlarda test yapıp bu sonuca ulaştığınızı da söylemeniz gerek.
Stok fan oyunlarda sıkıntı yok ama test yapmaya korkar oldum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Biraz hızını arttırayım 4.ghz ye sabitleyeyim istiyorum ama oda olmıcak heralde

TUNC3L

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Özgür Can Tuncel
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ya bide yanacak diye korkuyorum kendini kapatacağını pek sanmıyorum bir kere test yaparken 105 mi ne görmüştü kapanmamıştı pc

Bilgisayar'da işlem yapmadan normal sıcaklığı mı bu yani?
boştayken 45 - 55 arası prime 95 testini açtığım zaman 2 dakikada 90 dereceyi görüyor

Tomhardyx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
Sezai
Prime 95 testi yaptığım zaman 2 dakikada 90 dereceleri görüyor ve core performance boost kapalı 3.6 ghz 1.1 volt bu neyden kaynaklanıyor yardımcı olurmusunuz ,termal macunu yeni değiştirmiştim ancak anakart alınca termal macunu değiştirmedim bundan olabilirmi acaba ?
ısanan bir işlemci ona bütçen varsa sıvı soğutucu yada f/p kule tipi soğutucu lazım

Yigit06

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
158
İsim
Yiğit
aktif olarak kullanan biri olarak söylüyorum bende hiç o kadar ısınmadı 1 saat prime95 testinde ve aynı zamanda furmark3d açıkken 72-75 dereceleri gördü stok fanla max şimdi MSI MAG 280R taktım 38-40 dan yukarı çıkmıyor

Ya bide yanacak diye korkuyorum kendini kapatacağını pek sanmıyorum bir kere test yaparken 105 mi ne görmüştü kapanmamıştı pc

boştayken 45 - 55 arası prime 95 testini açtığım zaman 2 dakikada 90 dereceyi görüyor
hiç 105i görmedim normalde stok fanla 35-40 derecelerdeydi bende prime95de max 72-75 gördüm belki benim şansıma olmuş olabilir ama bilmiyorum şimdi MSI MAG 280R var 38-40 geçmiyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
108
İsim
erkin akkaş
Bende kullanıyorum max 80i gördüm yayında yapıyorum kasanın tozunu alıp ön ve yan tarafını açınca 5 derece daha düşmüştü hatta sıcaklığı

zulumaster

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
350
İsim
zulu master
prime95'i kaç thread ile çalıştırıyorsun?

zulumaster

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
350
İsim
zulu master
eğer 12 threadde bu decereye geliyorsanız sıkıntı var.

Normalde bu ryzen işlemciler en yüksek sıcaklığı 2-4 thread arasında veriyorlar. Full loadda o kadar fazla ısınmıyor işlemci.

Yigit06

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
158
İsim
Yiğit
eğer 12 threadde bu decereye geliyorsanız sıkıntı var.

Normalde bu ryzen işlemciler en yüksek sıcaklığı 2-4 thread arasında veriyorlar. Full loadda o kadar fazla ısınmıyor işlemci.
Yani sorun olup olmadığını full yükte test etmek gerekmiyor mu? ben mi yanlış biliyorum? birde benim işemcim 72-75 görüyodu max(stok soğutucu) konu sahibiyle mi karıştırdınız acaba

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,040
Üyeler
164,604
Son üye
Parlak26
Top Bottom