Neler Yeni

ryzen 5 3600 kullanım sorunu

FuNN07

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
423
İsim
FuNN07
hangi yıl üretildiğini nasıl anlıcamki
Mesaj otomatik birleştirildi:

%35 e çıkması nasıl normal olabilirki rust oynarken bile max 25 oluyor

aynı şekilde ekran kartıda masaüstünde sadece chrome açık ama nadir olarak %60 kullanıma bile çıkıyor
Sanırım işlemciyi çıkarmadan onu anlamanın tek yolu 1.1 verip kapanıp kapanmadığına bakmak :/ mesela ben 1.1 verip stres testi yaptığımda 5. saniyede tak diye res atmıştı :D

erenkesk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
eren
Şöyle normal amd nin yeni geliştirdiği bir teknoloji bu. Voltajı ve frekansı anlık olarak random şekilde sıçrama yapıyor. Fakat siz bir oyuna girdiğinizde bu durum değişir sıçramalar kesilir. sistem yükte iken yapmaz boşta ikende tüm çekirdekler yapmaz zaten bu durumu 6 çekirdekten bir tanesinin yaptığı sıçrama. Bu işlemcilerin doğası gereği böyle sisteme format bile atsan aynı durum devam eder bilgin olsun.
yok zaten format atmayı düşünmüyorum teşekkür ederim sizin dediğiniz gibi frekansı sabitlicem 3600mhz

ZAF3R

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
ZAFER UYAR
hangi yıl üretildiğini nasıl anlıcamki

%35 e çıkması nasıl normal olabilirki rust oynarken bile max 25 oluyor

aynı şekilde ekran kartıda masaüstünde sadece chrome açık ama nadir olarak %60 kullanıma bile çıkıyor
hangi yıl üretildiğini işlemcinin üzerinde yazar ör BF 1923 STU Şeklinde yada benzeri bir yazı var bf den sonraki 19 üretim yılı 23 ise üretildiği haftayı ifade eder son 3 harf üretildiği yer oluyor.

erenkesk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
eren
Sanırım işlemciyi çıkarmadan onu anlamanın tek yolu 1.1 verip kapanıp kapanmadığına bakmak :/ mesela ben 1.1 verip stres testi yaptığımda 5. saniyede tak diye res atmıştı :D
az önce test yaptım sıkıntı yok 4 dk stres testi max 85 derece

hangi yıl üretildiğini işlemcinin üzerinde yazar ör BF 1923 STU Şeklinde yada benzeri bir yazı var bf den sonraki 19 üretim yılı 23 ise üretildiği haftayı ifade eder son 3 harf üretildiği yer oluyor.
soğutucuyu sökmem lazım yani

ZAF3R

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
ZAFER UYAR
şöylede anlarsın aslında eğer biosa girdiğinde işlemcin stock ayarlarda 1.4 ve üzeri voltaj çekiyorsa büyük oranla 2019 üretimi ama 1.3 civarında voltaj çekiyorsa 2020 üretimidir.

erenkesk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
eren
şöylede anlarsın aslında eğer biosa girdiğinde işlemcin stock ayarlarda 1.4 ve üzeri voltaj çekiyorsa büyük oranla 2019 üretimi ama 1.3 civarında voltaj çekiyorsa 2020 üretimidir.
anladım şuan dersteyim fakat bakıcam forumda genellikle aktifmisiniz bir kaç sorum daha olabilir işlemci ile ilgili şöyle 11 gibi

ZAF3R

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
ZAFER UYAR
anladım şuan dersteyim fakat bakıcam forumda genellikle aktifmisiniz bir kaç sorum daha olabilir işlemci ile ilgili şöyle 11 gibi
çalışıyor ama siz yazın mümkün mertebe kısa sürede cevap veririm.

erenkesk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
eren
Top Bottom