Neler Yeni

Ryzen 5 3600 Undervolt yapamıyorum

deadfellow

80+ Silver
En İyi Cevap
3

BuckBerry

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
Serkan
1 saat sürsün herhangi bi hata alırsan voltajı yükselt

Veya prime95 indirip smallest FFt test yapabilirsin. O 5 dakka çalışsa yeter sıcaklıklar 95 dereceye kadar çıkabilir ama korkma
primeyi deneyim occt yi anlamadım biraz.

deadfellow

80+ Silver
En İyi Cevap
3

BuckBerry

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
Serkan
1 saat sürsün herhangi bi hata alırsan voltajı yükselt

Veya prime95 indirip smallest FFt test yapabilirsin. O 5 dakka çalışsa yeter sıcaklıklar 95 dereceye kadar çıkabilir ama korkma
prime 95 testini yaparken 2 dakikadan sonra 98 derece gördüm normal mi bir de uyarı sesleri geldi testi yaparken.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Smallest FFT yapcaksın unutma
öyle yaptım

deadfellow

80+ Silver
En İyi Cevap
3
prime 95 testini yaparken 2 dakikadan sonra 98 derece gördüm normal mi bir de uyarı sesleri geldi testi yaparken.

öyle yaptım
Hardware failure verdi mi ?

BuckBerry

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
Serkan
Hardware failure verdi mi ?
önüme öyle bir uyarı düşmedi sadece uyarı sesi geldi, ondan sonra aıda64 ile 20 dakika boyunca test yaptım stres testi 89 90 derece arası gezdi.Sence yeterli mi bu test?

deadfellow

80+ Silver
En İyi Cevap
3
önüme öyle bir uyarı düşmedi sadece uyarı sesi geldi, ondan sonra aıda64 ile 20 dakika boyunca test yaptım stres testi 89 90 derece arası gezdi.Sence yeterli mi bu test?
Yani bilemıyorum gün içinde pc in rastgele kapanırsa ya da mavi ekran yersen voltajı çok az arttırmayı dene

BuckBerry

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
Serkan
Yani bilemıyorum gün içinde pc in rastgele kapanırsa ya da mavi ekran yersen voltajı çok az arttırmayı dene
tamam öyle yaparım oyunlarda denedim 90 derece gördügü oyunlarda en fazla 69 derece gördü 63 e kadar düştüğü oluyor

@06ankaralı @deadfellow yardımınız için teşekkürler oldu.

Son düzenleme:

Gripen

80+ Platinum
En İyi Cevap
7

firatyegin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
255
İsim
Fırat Yeğin
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar, Donanım, Yazılım
ryzen 5 3600 işlemcim ilk başta yük altında 80 dereceyi görüyordu artık 90 larda gezdigini gördüm ve yük altında 5 dakikalık test sonucu 95 e yaklaşınca kapatmak zorunda kalıyorum.internetten araştırma yapıp undervolt yapmayı denedim ryzen masteri programı ve bios üzerinden volt ayarladım 1.27 civarı ama yinede yük altında 93 dereceleri görüyor undervolt konusunda bana yardımcı olacak var mı işlemcim var oyun oynayamıyorum gümleyecek diye şaka gibi.
Stok fan kullanıyorum kasa da corsair rgb delta anakart msi b450m a pro max
Hocam aynı işlemciyi kullanıyorum Stok fan kullanıyorsanız soğutucunuzu değiştirmenizi şiddetle tavsiye ederim. Çünkü Ryzen 5 3600 işlemci çok çabuk ısınan bir işlemci değiştirin soğutucunuzu oyun keyfinize bakın yoksa işlemciyi patlatırsınız. İyi forumlar. :)

BuckBerry

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
Serkan
Hocam aynı işlemciyi kullanıyorum Stok fan kullanıyorsanız soğutucunuzu değiştirmenizi şiddetle tavsiye ederim. Çünkü Ryzen 5 3600 işlemci çok çabuk ısınan bir işlemci değiştirin soğutucunuzu oyun keyfinize bakın yoksa işlemciyi patlatırsınız. İyi forumlar. :)
teşekkür ederim şimdilik idare edim sogutucu alırım ileride.

Önemli değil. İyi forumlar. Güle güle kullanın.
İyi forumlar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Kamran Ismayilov
hangi sogutucuyu kullaniyorsunuz?

ZAF3R

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
ZAFER UYAR
Açıkcası çok ama naman bir şey yapmıyorsan hiç voltaj düşürmeyle uğraşma cpb kapat canavar gibi 3.6 ile yoluna devam et işlemcinde ısınmaz. Kaldıki zaten baya güçlü bir işlemci 3.6 ghz her türlü işini görür

Top Bottom