Shibou
80+ Bronze
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 944
- İsim
- Ali Efe
Elimde bu bilgisayar mevcut ve saçma sapan bir şekilde işlemcim google'da gezsem veya oyun indirsem bile 97-96 hatta bazenleri 98'i bile görebiliyor. Eskiden max 68 derece oluyordu yazdan beri bu sorunu yaşıyorum ilk başlarda 85-86 daha sonrasında eylül ayına kadar 97 derecelere dayanmıştı. En sonunda kaliteli bir termal macun almıştım ve elime ulaşmadan sıcaklıklar kendi kendine 75'e düşmüştü. Elime ulaştıgında kullandım ve 70'e kadar düştü ama max 2 hafta böyle normal etti durum. Sonrasında yine 97 dereceleri görmeye başladı ve ben bunun önüne zaman zaman kasanın camını çıkartıp sıvı soğutmanın ekranına elimle bastırıyordum kabloları çıkar tak yapıyordum (Yaz'ın da uyguluyordum bu yöntemi, o zaman da işime yarıyordu. Macunu sürerken tam takamadıgımı düşünmüştüm ama yazın da aynısı olduğu için ve daha önce hiç çıkarmadıgım için bu olasılıgı çok göz önünde bulundurmamıştım) sonuç olarak işlemci sıcaklığı 75-80 derecelere geri iniyordu.
Şu an olan sıkıntı ise artık hiçbir şekilde önüne geçemiyorum. Ne kadar yukarıdaki yöntemi tekrar tekrar denesem bile artık bir fayda etmiyor tamamen çıkarıp takmak gibi bir düşüncem var ama becerebilir miyim onu da bilmiyorum.
Yardım ederseniz çok sevinirim...