Neler Yeni

Ryzen 5 5600x sıcaklık farkı normal mi?

cascade

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
ahmet
Değerli arkadaşlar sistemimde Ryzen 5 5600x ve Asus rog 3060ti kullanıyorum. Soğutucu olarak cooler master ml v2 240 mm aio kullanmaktayım. Sorunum şu ki bu aralar arkadaşlarım ile bf2042 oynuyoruz oyun içi işlemci sıcaklığım 53-55 derecelerde oluyor fakat aynı işlemciyi aynı soğutucu ile kullanan arkadaşım 41-45 derece arasında oynamakta donanım olarak farklarınız var onda Rtx 2060 Takılı ve anakart RAM vs farklarımız var bu sıcaklık farkı neden olur çok tşk ederim

Dambıldor

80+ Silver
Muhtemelen sizin kartınız 2060dan çok daha güçlü olduğu için işlemci ekran kartını daha çok beslediği için daha çok yoruluyor ve bu yüzden ısınıyor.

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,255
İsim
Oğuz Oğuz
Bende 3070 var 5600x var. 120mm sıvı soğutma var. Bf2042'de 82'leri bile görüyor. Bf çok yükleniyor işlemciye.

cascade

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
ahmet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim malesef oyunda işlemci çok yoruluyor fakat arkadaşımın işlemcisi aynı soğutucu aynı olunca ve aynı oyunda sıcaklık fark 7-8 dereceleri bulunca dedim acaba soğutucu da bi sıkıntı mı var tabi diğer donanımlarımız farklı grafik kartı olsun anakart olsun bunların bu kadar sıcaklık farklı oluşturacağını bilmiyordum doğrusu

TRecoN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
257
İsim
Aytaç Şükrü YALÇIN
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim malesef oyunda işlemci çok yoruluyor fakat arkadaşımın işlemcisi aynı soğutucu aynı olunca ve aynı oyunda sıcaklık fark 7-8 dereceleri bulunca dedim acaba soğutucu da bi sıkıntı mı var tabi diğer donanımlarımız farklı grafik kartı olsun anakart olsun bunların bu kadar sıcaklık farklı oluşturacağını bilmiyordum doğrusu
İşlemcinin silikon kalitesinden tutun. Kasanizin modeli fan sayısı, kasa fanlarının yerleşimleri ve ortam sicaklariklari 7-8 dereceye sapmasina çok rahat etki eder.

gördüğüm kadarıyla sıvı soğutma kullaniyorsunuz. İçindeki suyun kopuklenmesi. Pompanin düzgün devirdaim edememesi ve sıvı soğutma nin yerleşimi herşeyi etkiler.

Biraz çok detaylara takılırım k yüzden hepsini bir yazmak istedim.

cascade

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
ahmet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
çok tşk ederim verdiğiniz bilgi için biraz geç dönüş yaptım kusura bakmayın

Merdo06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
Mert
Bendede aynı soğutucu ve işlemci var. Arkadaşlarında dediği gibi ortam sıcaklığı kasa markası fanların konumu vs çok etkliliyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,585
Üyeler
164,529
Son üye
tnkey
Top Bottom