Ryzen 5 5600X ve Diyarbakır Sıcağı

Sakoke

80+
Reaksiyon skoru
2
Ryzen 5 5600X işlemcim ve Xigmatek Windpower 1266 model kule tipli soğutucum var(soğutucuyu yeni aldım 1 hafta olmadı). Zalman termal macunu 8.3 Kw değeri olan macunu kullandım. Boşta gündüzleri 49-55 derecelerde geziyor. Oyun esnasında ise 85-90 derecelere kadar çıkıyor. Akşamları ise boşta 45-47, oyunlarda 75-80 dereceye kadar çıkıyor. Bu değerler bu yaz sıcağında(Diyarbakır'da yaşıyorum.) bu değerler normal midir?
Anakart: Asus Prime B550 Plus
İşlemci - Core temp.pngKasanın içerisi.jpg

Diyarbakırı düşünürsek bence normal

Ryzen 5 5600X işlemcim ve Xigmatek Windpower 1266 model kule tipli soğutucum var(soğutucuyu yeni aldım 1 hafta olmadı). Zalman termal macunu 8.3 Kw değeri olan macunu kullandım. Boşta gündüzleri 49-55 derecelerde geziyor. Oyun esnasında ise 85-90 derecelere kadar çıkıyor. Akşamları ise boşta 45-47, oyunlarda 75-80 dereceye kadar çıkıyor. Bu değerler bu yaz sıcağında(Diyarbakır'da yaşıyorum.) bu değerler normal midir?
Anakart: Asus Prime B550 Plus
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
fazla gibi geldi bı tık

85-90 derece bana yüksek geldi

Diyarbakır'ı bilirim sıcaktır, kasanda güzel ama bence oyun oynarken yan paneli aç bu yaz aylarında en azından sistemi biraz daha rahatlatır.

Diyarbakır'ı bilirim sıcaktır, kasanda güzel ama bence oyun oynarken yan paneli aç bu yaz aylarında en azından sistemi biraz daha rahatlatır.
dediğiniz kulağa mantıklı gelsede açık bırakırsamda değerler pek oynamıyor sadece 1-2 derece fark ediyor ve üstüne evde kedi var çok fazla toz ve tüy çekebiliyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Diyarbakırı düşünürsek bence normal
hava sıcaklığı resmi olarak 43-41 göstersede yer sıcaklığı 50 derecelerde geziyor.

iyi bile :d

işlemci soğutucuyu siz monte ettiyseniz altında koruyucu bant falan var mıydı acaba aklımıza başka bir şey gelmiyor kasa çok havadar duruyor.

hocam bende fark ettim kaç gündür kafamda sorun olarak takılı kaldı; kule tiplinin fanlarını iyice sıkıştırdım, arkadaki yalıtımda düzgün takılı.

işlemci soğutucuyu siz monte ettiyseniz altında koruyucu bant falan var mıydı acaba aklımıza başka bir şey gelmiyor kasa çok havadar duruyor.
evet bilgisayar tamiri ve montajlarından anlıyorum. kendim taktım, tabi youtube video ve montajlama kılavuzuna bakarak taktım.

4-5 gün öncesine kadar stok fanla idare ederim diye düşünmüştüm, oyunlar esnasında 96 dereceye kadar çıktı sonrasında otomatik 95 derece sabitliyordu kendini.

fazla gibi geldi bı tık
bir öneriniz var mı? veya yapman gerekiyor dediğiniz şey?

Son düzenleme:
kasa tipim yüzünden mecburen 120mm sıvı soğutma kullanıyorum alırken çok eleştiri aldım değmez vs şeklinde ancak hava soğutma sıcak olan havayı tekrardan işlemciye vurmak dışında bir iş yapmıyor tavsiyem kasanız el veriyorsa 240mm olmuyorsa en kötü 120mm bir sıvı soğutma alman olacak yaz döneminde boşta 43-50 yük altında 60-70 arasında takılıyorum r5 5600 miss

not: şehir mersin nem cenneti odam fazla havada almaz

R5 7600 u snowman x4 ile soğutuyorum 80c oluyor 88w çekiyor peak son değer bumudur işlemci gücünü düşürüyormu . Furmark cpu stress 'te bu değerler.

R5 7600 u snowman x4 ile soğutuyorum 80c oluyor 88w çekiyor peak son değer bumudur işlemci gücünü düşürüyormu . Furmark cpu stress 'te bu değerler.
Yer adıyaman

Ekler

• 20230722_180840.jpg
    20230722_180840.jpg
    981.7 KB · Hit: 51
Hava sıcaklığı 37-38 işlemcim r5 5600x Stok soğutucu ile oyunlarda 83-85 derece alıyorum sende kaliteli soğutucu ile 90 görüyorsun normal değil.

Geri