Ryzen 5 5600x vs i7 10700f

5600X al ama bence 1050 ti için ikisi de fazla
Herkes 5600x dediğine göre alacağım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sana yardım yapıyorlar sen adamlara ne biçim cevap veriyorsun.
Cidden senin gibiler şu forumda olmamalı forumu kirletiyorsunuz.
Yok hocam yanlış anladınız sanırım kötü bir kelimemi kullandım

Sanki i7 buz gibi çalışacak
Sırf i7 diye alıyorsun
Verdiğin karar çok saçma
Sabahtan beri laf anlatamadık sana
Tamam hocam neden öyle dediniz 5600x alıyorum

Yok hocam yanlış anladınız sanırım kötü bir kelimemi kullandım
Hocam tamam lan 5600x alıcam diyorsunuz.
(Evet bu kelimeler günlük hayatta hepimizin kullandığı kelimeler ama forumda kullanılmaması gerek)

Hocam tamam lan 5600x alıcam diyorsunuz.
(Evet bu kelimeler günlük hayatta hepimizin kullandığı kelimeler ama forumda kullanılmaması gerek)
Yok hocam arkadaşa lan demedim ama tamam lan onu alacam yani herkes onu öneriyor anlamında

Arkadaşlar ilginiz için cok teşekkür ederim 5600x b550 anakart alacağım

Yok hocam arkadaşa lan demedim ama tamam lan onu alacam yani herkes onu öneriyor anlamında

Arkadaşlar ilginiz için cok teşekkür ederim 5600x b550 anakart alacağım
Tamam hocam ama dediğim gibi forumda böyle kelimelerin kullanılmaması lazım.

Doğru konuşuyorsunuz özür dilerim

5600x 3200 mhz ramlerim de var birde oc yaparım ramlere ilerde birde soğutucu alırım 10 numara olur
10700F de çok güçlü işlemci ama o anakartla olmaz yani. Bunu bizzat deneyerek öğrendim, Güçlü bir intel işlemcide anakartı zayıf tutunca işlemci yük altında anakart kaynaklı olarak temel hıza throttle yiyor. Oyunda pek sorun olmasa da Render gibi işlemci sömüren işlerde ciddi ciddi 2.9GHz temel hızda çalışır işlemci.

10700F de çok güçlü işlemci ama o anakartla olmaz yani. Bunu bizzat deneyerek öğrendim, Güçlü bir intel işlemcide anakartı zayıf tutunca işlemci yük altında anakart kaynaklı olarak temel hıza throttle yiyor. Oyunda pek sorun olmasa da Render gibi işlemci sömüren işlerde ciddi ciddi 2.9GHz temel hızda çalışır işlemci.
Ozaman kesinlikle 5600x alırım peki b450 de öyle bir sıkıntı olmaz değil mi

Birde ben oyun için alıyorum yayın vs de açacağım acaba stock soğutucu ida edermiki

Ozaman kesinlikle 5600x alırım peki b450 de öyle bir sıkıntı olmaz değil mi
Alacağın anakartta mümkünse VRM soğutması olsun, R5 5600X çok güç çeken bir işlemci değil gerçi ama olsa iyi olur.

Bütçe yetiyorsa bu alınabilir mesela:

Bütçe yetmez dersen de buna bak. Üst düzey bir B450 kendisi:

Alacağın anakartta mümkünse VRM soğutması olsun, R5 5600X çok güç çeken bir işlemci değil gerçi ama olsa iyi olur.

Bütçe yetiyorsa bu alınabilir mesela:

Bütçe yetmez dersen de buna bak. Üst düzey bir B450 kendisi:
Bütçeme tam yetiyor bu anakart msi b550m pro dan daha mi iyidir

1050 ti la ikisi sorun yapmaz değilmi oynadığım oyunlar genelde 1050 ti yetiyor ve işlemci nin güçlü olmasi benim için önemli

Bütçeme tam yetiyor bu anakart msi b550m pro dan daha mi iyidir

1050 ti la ikisi sorun yapmaz değilmi oynadığım oyunlar genelde 1050 ti yetiyor ve işlemci nin güçlü olmasi benim için önemli
İkisi de o anakarttan iyidir. Mümkünse BIOS Update ile uğraşmamak için attığım B550 modeli tercih et ama diğeri de gayet iyidir. İki model de 5600X ile hiçbir sıkıntı çıkarmaz.

Stok fan şimdilik idare eder ama kısa sürede 300TL civarı bütçe ayırıp kule tipi soğutucu alın derim.

İkisi de o anakarttan iyidir. Mümkünse BIOS Update ile uğraşmamak için attığım B550 modeli tercih et ama diğeri de gayet iyidir. İki model de 5600X ile hiçbir sıkıntı çıkarmaz.

Stok fan şimdilik idare eder ama kısa sürede 300TL civarı bütçe ayırıp kule tipi soğutucu alın derim.
Attığınız b550 yi alacağım teşekkürler soğutucu sonradanda eklenir önemli olan anakart cok teşekkür ederim ilgin için

10700f de iyi ama iyi bir anakart lazım ona da okadar para vermem açıkçası 5600x fp ürün

Geri