Ryzen 5600 Overclock

Reaksiyon skoru
164
Merhabalar,
Sistemim aşağıda, Ryzen 5600 a Overclock yapmak istiyorum. 4.72 GHZ e kadar çıkarttım, Voltajıda 1.45 Verdim Cinebech R23 te 11900 puan aldım. ve Max 79 Dereceyi gördüm.
Sizce İyi mi? Tavsiyeleriniz var mıdır?
İşlemciye 1.4 V verdiğimde kendini kapattı bilgisayar.
Ve dereceler max 85 e kadar çıksa benim için bir sorunda yok.

csgo valo dışı oyunlarda fps artması için diyorsan bence rx 6600 ile r5 5600 overclock yapmak saçma çünkü r5 5600 6700xt'yi bile doyurabilecek bir cpu

bence cpb+pbo yeterli

csgo valo dışı oyunlarda fps artması için diyorsan bence rx 6600 ile r5 5600 overclock yapmak saçma çünkü r5 5600 6700xt'yi bile doyurabilecek bir cpu

bence cpb+pbo yeterli
haklı olabilirsin hocamda, Mesela 1.45 voltaj verdim. Anakart sıcaklığım 30larda bi sıkıntı olur mu? İşlemcide max 79a falan çıktığı için hoşumada gitti. Ama bir sorun yaşar mıyım?

haklı olabilirsin hocamda, Mesela 1.45 voltaj verdim. Anakart sıcaklığım 30larda bi sıkıntı olur mu? İşlemcide max 79a falan çıktığı için hoşumada gitti. Ama bir sorun yaşar mıyım?
Stabilite önemli uzun uzun testler yapın

Sıcaklık ani değişiyorsa termal macunun ömrü azalır onun dışında problem olmaz
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ama bence o.c gerek yok

Ben rx 6800xt r5 5600 kullanıyorum ben bile ihtiyaç duymuyorum o.c'a

Stabilite önemli uzun uzun testler yapın

Sıcaklık ani değişiyorsa termal macunun ömrü azalır onun dışında problem olmaz
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ama bence o.c gerek yok

Ben rx 6800xt r5 5600 kullanıyorum ben bile ihtiyaç duymuyorum o.c'a
tamamdır hocam sağolun.

Kısa süre de sorun yaratmaz. 1.45v sınır ama sıcaklıklar iyi

Uzun dönemde de en fazla aşınır frekans düşürüp devam edilir

Geri