Neler Yeni

Ryzen 5600X fazla ısınıyor

Xeon120

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Emre Bölükbaşı
Merhaba, bilgisayarım boştayken ve herhangi bir işlem yapmazken (Arka planda Discord ve 1 tarayıcı sekmesi açık) bu dereceli sıcaklıklara ulaşıyorum. Bu sorunu 3-4 gündür yaşamaya başladım.

Bu derecelere ulaşınca işlemci kendini 0.50 GHz'de sınırlıyor ve bilgisayarımı hemen kapatıp tekrar açıyorum ve sorun düzelmiş oluyor.

Konuya 2 adet ekran görüntüsü ekledim bir ekran görüntüsü yüksek sıcaklık anı, diğeri ise kapatıp açtıktan 1 dakika sonra aldığım ekran görüntüsü.

Not: Kasamda MSI CoreLiquid 240R sıvı soğutucu kullanıyorum, montajında herhangi bir hareket ettirme, boşluk yok. Kaspersky ile tam virüs taramasında herhangi bir sonuç bulamadı, kasamı dün komple temizleyip, termal macunlarını da yeniledim, sonuç aynı.

Ekler

• Screenshot_7.png
    Screenshot_7.png
    6.8 KB · Hit: 32
  • Screenshot_8.png
    Screenshot_8.png
    7.8 KB · Hit: 33

Sedyus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
yusuf küçük
Mesaj otomatik birleştirildi:

Merhaba, bilgisayarım boştayken ve herhangi bir işlem yapmazken (Arka planda Discord ve 1 tarayıcı sekmesi açık) bu dereceli sıcaklıklara ulaşıyorum. Bu sorunu 3-4 gündür yaşamaya başladım.

Bu derecelere ulaşınca işlemci kendini 0.50 GHz'de sınırlıyor ve bilgisayarımı hemen kapatıp tekrar açıyorum ve sorun düzelmiş oluyor.

Konuya 2 adet ekran görüntüsü ekledim bir ekran görüntüsü yüksek sıcaklık anı, diğeri ise kapatıp açtıktan 1 dakika sonra aldığım ekran görüntüsü.

Not: Kasamda MSI CoreLiquid 240R sıvı soğutucu kullanıyorum, montajında herhangi bir hareket ettirme, boşluk yok. Kaspersky ile tam virüs taramasında herhangi bir sonuç bulamadı, kasamı dün komple temizleyip, termal macunlarını da yeniledim, sonuç aynı.
Aynı sorunu yaşayan bir arkadaşım vardı işlemci sıcaklıkları çok yüksek seviyelere geliyordu gidip garantiye gönderdi yenilemişlerdi.

rucukutu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
804
İsim
Emir
Bende yeni kasa topladım TT th 360 mondatjladım. Sistem boşta 51 derece gösteriyordu başta sonra kendi kendine 57 dereceye çıkıyordu boşta ama. Stress testini açınca 52 ye düşüyordu enteresan bir şekilde. yalnız anakartın programında boşta 40 derece gösteriyor. Bence programlar arası uyumsuzluk olabilir biosta kaç gösteriyor ona bak.

Xeon120

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Emre Bölükbaşı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bende yeni kasa topladım TT th 360 mondatjladım. Sistem boşta 51 derece gösteriyordu başta sonra kendi kendine 57 dereceye çıkıyordu boşta ama. Stress testini açınca 52 ye düşüyordu enteresan bir şekilde. yalnız anakartın programında boşta 40 derece gösteriyor. Bence programlar arası uyumsuzluk olabilir biosta kaç gösteriyor ona bak.
Ama garip tarafı bu uygulama ve MSI Afterburner hatalı gösterse dahi, işlemci kendini 0.50 Ghz'de sınırlıyor bu sıcaklığa gelince, bilgisayar boştayken.

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,206
İsim
Necati

100 derece normal değil , kasanızın hava akışı çok kötü sanırım , 95 ve üstü tehlikeli bu şekilde kullanmayın işlemci zarar görür. Hava soğutucu alın.

Xeon120

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Emre Bölükbaşı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sıvı soğutucuya , undervolt yapıp voltaj düşürürmeme, kış ayına rağmen BIOS menüsünde bile 95 derece gördüm. Sorunun tamamen işlemci olduğuna inanıyorum işlemciyi garantiye yollayacağım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,588
Üyeler
164,530
Son üye
furkan özz
Top Bottom