Ryzen 7 7800X3D için Asus Tuf Gaming B650M-E WiFi nasıl ?

helxxx

80+
Reaksiyon skoru
48
Selamlar. Vatanda indirim olduğu için hızlıca yazıyorum.

Asus:

MSİ:

Sizce hangisi alınır bu işlemci için ?

İkiside çok güzel ama MSI daha iyi. VRM olarak daha güçlü, 2 tane SSD soğutucusu var hem. Ram frekansı da daha yüksek

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Siz olsanız hangisini alırdınız ?
Kalbim Asus diyor aklım MSI :kekw:

İleride 9950X3D bile taksanız MSI daha verimli çalıştırır o yüzden geleceğe yönelik olması için MSI alın hocam.

@Senoly hocam size bir sorum daha olacaktı. İşlemcim R7 7800X3D zaten söylemiştim, kule tipi soğutma mı alsam diyorum yoksa sıvı soğutma mı ? Kule tipi 1600 e var Thermalright Phantom Spirit 120 SE. Sıvı soğutma ile aralarında pek bir fark olmuyor sanırım. Bi arkadaş kule tipi al ve biosa gidip bir kaç söylediğim ayarı kapat sıcaklıklar ciddi anlamda düşer demişti.

@Senoly hocam size bir sorum daha olacaktı. İşlemcim R7 7800X3D zaten söylemiştim, kule tipi soğutma mı alsam diyorum yoksa sıvı soğutma mı ? Kule tipi 1600 e var Thermalright Phantom Spirit 120 SE. Sıvı soğutma ile aralarında pek bir fark olmuyor sanırım. Bi arkadaş kule tipi al ve biosa gidip bir kaç söylediğim ayarı kapat sıcaklıklar ciddi anlamda düşer demişti.
7800X3D oyunlarda 9800X3D'ye göre daha çok ısınıyor hocam.
Ben 9800'i undervoltlu olarak 2K oyun performansında, ideal ısı değerlerinde kullanabiliyorum.
Sizde kullanabilirsiniz diye düşünüyorum.
Kasanızın hava akım performansı da ısı değerlerinde önemli farklar yaratabiliyor.
Kasanıza güveniyorsanız Sonbahar gelmek üzere, kule soğutma ile kış ayında hafif UV ile 2K oyunda çok sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum.
İmkânınız varsa 5-6bin civarında bir 360mm sıvı soğutma da çok işinize yarar.

7800X3D oyunlarda 9800X3D'ye göre daha çok ısınıyor hocam.
Ben 9800'i undervoltlu olarak 2K oyun performansında, ideal ısı değerlerinde kullanabiliyorum.
Sizde kullanabilirsiniz diye düşünüyorum.
Kasanızın hava akım performansı da ısı değerlerinde önemli farklar yaratabiliyor.
Kasanıza güveniyorsanız Sonbahar gelmek üzere, kule soğutma ile kış ayında hafif UV ile 2K oyunda çok sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum.
İmkânınız varsa 5-6bin civarında bir 360mm sıvı soğutma da çok işinize yarar.
Thermalright phantom spirit 120 se (No rgb) aldım hocam, uv ve core optimizer denilen ayarları yapmayı düşünüyorum yeni anakartım ile sizce voltaj ayarlarını ellemek işlemciye zarar vermez değil mi ?

Thermalright phantom spirit 120 se (No rgb) aldım hocam, uv ve core optimizer denilen ayarları yapmayı düşünüyorum yeni anakartım ile sizce voltaj ayarlarını ellemek işlemciye zarar vermez değil mi ?
Yok hocam aksine ömrünü bile uzatır diyebiliriz. Daha az ısı daha az voltaj yükü olacak.
2-3 kez Cinebench R23'de multi-core testi yaparsınız, kapanma donma çökme olursa daha düşük ayarlar denersiniz.
Cinebench'de bir sorun olmazsa oyunlarda çok sorun olacağını sanmıyorum.

Yok hocam aksine ömrünü bile uzatır diyebiliriz. Daha az ısı daha az voltaj yükü olacak.
2-3 kez Cinebench R23'de multi-core testi yaparsınız, kapanma donma çökme olursa daha düşük ayarlar denersiniz.
Cinebench'de bir sorun olmazsa oyunlarda çok sorun olacağını sanmıyorum.
Topladığım zaman deneyeceğim hocam teşekkürler..

Selamlar. Vatanda indirim olduğu için hızlıca yazıyorum.

Asus:

MSİ:

Sizce hangisi alınır bu işlemci için ?
msı al geç iyidir kullandım eski sistemimde

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,150,866
Üyeler
183,024
Son üye