Ryzen 7 7800X3D ısınma problemi

yusufodd

80+
Reaksiyon skoru
1
Herkese selamlar.
Öncelikle işlemcim Ryzen 7 7800X3D bilgisayarımı incehesaptan hazır sistem olarak aldım. İşlemcim zamanla çok ısındığını farkettim fanlarım sürekli yüksek seste çalışıyor uygulama yükleyip derecesine baktığımda 80lere çıktığını gördüm. Sıvı soğutma olarak 360mm gayet yeterli olacağını düşünüyorum fakat bir türlü soğutamıyorum bu işlemciyi. Tahmin olarak acaba sıvı soğutucumda bir problem mi var veya yanlış mı monte edilmiş tam anlamadığım için yorum da yapamıyorum. Yüklediğim fotoğraflardan sıvı soğutucu ve diğer fanların montajı doğru mu bi kontrol edebilir misiniz anlayan arkadaşlar şimdiden teşekkürler.

Ekler

• IMG_4293.webp
    IMG_4293.webp
    849 KB · Hit: 107
  • IMG_4292.webp
    IMG_4292.webp
    1,018.4 KB · Hit: 102
anakart giriş seviye sogutucu gamepower ısınması normal
Bende de ısınıyor phantom spirit var kasam Raijintek PAEAN C7 White yan cam panel açık 80 dereceleri görüyor

Şahsi olarak belli bütçe altında akvaryum kasa ve bu tip sistem önermem. Tabii ki bazı insanlar görsellik açısından istiyor bunu ama bana sorarsanız performans her zaman en önemli şeydir. Belli bütçe üzeri daha performanslı ve kaliteli bileşenler olacağı için bu tip sistemleri uzun vadede daha rahat ettirir. Forumda biraz başlıklara göz atma şansın olsaydı, sıvı soğutma olayında ucuza kaçma gibi bi' lüks pek yok, onun yerine f/p bazı hava soğutucular önerilir. Bu sistem tabi genel olarak sıvı soğutma ve görsel olarak tasarlandığı için böyle bi' durum olmamış ve onun yerine düşük kalitede sistem fiyatını tutturacak şekilde bileşen seçilmiş.
Yine de sıkıntı değil elbette, zaman içerisinde belki daha farklı kasa ve daha kaliteli bi' sıvı soğutmaya geçilebilir.

Herkese selamlar.
Öncelikle işlemcim Ryzen 7 7800X3D bilgisayarımı incehesaptan hazır sistem olarak aldım. İşlemcim zamanla çok ısındığını farkettim fanlarım sürekli yüksek seste çalışıyor uygulama yükleyip derecesine baktığımda 80lere çıktığını gördüm. Sıvı soğutma olarak 360mm gayet yeterli olacağını düşünüyorum fakat bir türlü soğutamıyorum bu işlemciyi. Tahmin olarak acaba sıvı soğutucumda bir problem mi var veya yanlış mı monte edilmiş tam anlamadığım için yorum da yapamıyorum. Yüklediğim fotoğraflardan sıvı soğutucu ve diğer fanların montajı doğru mu bi kontrol edebilir misiniz anlayan arkadaşlar şimdiden teşekkürler.
Yanlış bir sistem ısınması normal

Herkese selamlar.
Render testinde falan mı bu dereceler? Yoksa pcyi açtığın an derece buralarda mı geziyor?

Kimse sormamış, herkes bol keseden bir şeyler söylemiş merak ettim. Çözümlemeye çalışalım bir.

Render testinde falan mı bu dereceler? Yoksa pcyi açtığın an derece buralarda mı geziyor?

Kimse sormamış, herkes bol keseden bir şeyler söylemiş merak ettim. Çözümlemeye çalışalım bir.
Oyunlarda bu derecelere cıkıyor mesela lolde işlemci tabanlı oyun olmasına rağmen 50lerde geziyordu fakat pubg'de 80lere cıkıyordu. Test vs yapmadım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,430
Üyeler
183,427
Son üye
tayfuneser1903
Geri