Yardım Ryzen 7 7800X3D + RTX 5080 için 750W PSU yeterli mi?

Atakankrn

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
251
Elimde PSU olduğu için değiştirmedim ama sistemi yeniliyorum. Bende Asus Rog Strix 750g 80+ Gold Psu var.

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
yetersiz gelebilir. o kadar para veriyorsun gpu'ya git en az 1000w al.

Test edilen sistemde 1000W var hocam neden yeter dediniz.
Afterburner'da kullanılan watt değerlerine bakması için attım. CPU ve GPU max 400-450 watt kullanacak. Geri kalan bileşenler de çok az kullanacak. Elindeki psu da iyi zaten

Yeter kaikiteli 750 w dandik marka olsaydı derdim yetmez diyede o yete
neye göre yeterli diyorsun. Kendi sitelerinde bile adamlar 850 önermiş. lol. asla riske atmaya değmez. 10k paradan kaçıp bilmem ne kadar sistemi bozunca ne anlamı kalacak

Elimde PSU olduğu için değiştirmedim ama sistemi yeniliyorum. Bende Asus Rog Strix 750g 80+ Gold Psu var.
Yeterli olur ama kendimi riske atamam dersen 850+50 Gold bir PSU almanı öneririm.

Ucu ucuna yeterli gelebilir. Fakat bu şekilde PSU'yu uzun saatler altında kullanırsan, PSU'nun ömrü çok uzun olmaz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

neye göre yeterli diyorsun. Kendi sitelerinde bile adamlar 850 önermiş. lol. asla riske atmaya değmez. 10k paradan kaçıp bilmem ne kadar sistemi bozunca ne anlamı kalacak
O önerilen değerler pek anlamlı değil. 3070 için genellikle 750W öneriliyor, ama 12V kanalından 500W verebilen bir PSU bile yeterli olur. Üstelik sistem bozulmaz; PSU’nun içinde zaten OPP koruması var. Hatta çoğu PSU, vaat ettiği gücün %20–%30 fazlasını rahatlıkla verebiliyor. Bozulma durumu olmaz. Ömrü kısalır.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,864
Üyeler
184,065
Son üye
subdomainemre
Geri