Ryzen 7 9700X Cinebench R23 test sonuçları

Günlük kullanımda 100W civarında çekicek güç. Test de ki değerleri görmeniz mümkün değil yani. Ha tabi yinede kapatabilirsiniz.
Yani hocam bilgili olan sizssiniz yanlış anlamayın tabii ki de sadece korktuğumdan böyle yapıyorum.

Ekran Alıntısı.PNG

PBO kapalı
Curver optimizer -35
Aynı sisteme sahip sayılırız fikir vermesi açısından paylaşıyorum

PBO yu enabled yaptığınız "Advanced" olarak değiştirin ve aşağıda farklı ayar menüleri açılacak."PBO Limits" ayarını "Motherboard" yapın. Oradan "Curve Optimizer" bölümüne girin.
Ayarlar sırası ile şöyle;
Curver optimizer : ALL Cores
All Core Curve Sign : Negative
AllCore Curve Magnitude : 20

Bu değerleri girin. OCCT ile cpu testi yapın. 15-20 dakika boyunca. Biosda anlayamadığınız yer olursa görsel olarak eklerseniz daha iyi olur. Aklımdan yazdım tüm ayarları çünkü :D
Hocam OCCT testini nasıl yapabilirim onuda öğrenmiş olayım?

Peki hocam dediğiniz bu ayarlar işlemcinin ömrünü azaltır mı veya başka bişeye neden olur mu?
Hayır. Yazdığım ayalar, sıcaklıkları düşürmeye odaklı ayar yani Undervolt diyebiliriz.

Power konusunda sorun yaşarım diye korkuyorum
Evet psu'nuz cok iyi değil ama sorun yaratacak kadar kötüde değil. Yaptığımız ayarlarda sistemi zorlayacak fazla güç çekip psu yu zorlucak bir şey yok cünkü. Ha yapmasanızda PBO off olarak kullansanızda bir miktar performans kaybı olmuş olur o da çok göze batacak kadar değil.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,724
Üyeler
185,155
Son üye
matlub23
Geri