Ryzen 7 9800x3D anlık çok ısınıyor

eşref33

80+
Reaksiyon skoru
1

Arkadaşlar merhaba 1-2 gün önce yeni bir sistem topladım ama oyunlar açılırken lobiye gelene kadar kısa süreliğine 80-90 derecelere çıkıyor oyuna girdiğimde düzeliyor bu normal mi sıkıntılı bir durum mu veya BIOS'tan yapmam gereken bir ayar vs var mıdır yardımcı olursanız sevinirim.​

Ekler

• 1746485641207.webp
    1746485641207.webp
    259.9 KB · Hit: 78

Arkadaşlar merhaba 1-2 gün önce yeni bir sistem topladım ama oyunlar açılırken lobiye gelene kadar kısa süreliğine 80-90 derecelere çıkıyor oyuna girdiğimde düzeliyor bu normal mi sıkıntılı bir durum mu veya BIOS'tan yapmam gereken bir ayar vs var mıdır yardımcı olursanız sevinirim.​

Soğutucun hava soğutucusu mu ? Sıvı soğutucu mu ?

Tamam kardeşim otomatik fan ayarındaysa Sıcaklık belli bir değerin üstüne çıktığında çalışmaya başlar fanlar. Senin o oyuna gireceğini önceden tahmin edemediği için sence de normal değil mi ?

Biostan fan ayarlarını turboya çekebilirsin.

Hangi oyun çözünürlük ve boşta kaç derece

Tamam kardeşim otomatik fan ayarındaysa Sıcaklık belli bir değerin üstüne çıktığında çalışmaya başlar fanlar. Senin o oyuna gireceğini önceden tahmin edemediği için sence de normal değil mi ?
Adam ne diyor sen ne yazmışsın ,işlemciden bahsediyor, sen ekran kartından bahsediyorsun:)

Denetim masasını aç oradan güç seçeneklerinden güç tasarrufuna geç - ghz çok yüksek oluyor dengelide - makina kullan beni diyor. Isınıyor - güç tasarrufu kullan

Denetim masasını aç oradan güç seçeneklerinden güç tasarrufuna geç - ghz çok yüksek oluyor dengelide - makina kullan beni diyor. Isınıyor - güç tasarrufu kullan
performans ne olucak kral

Kasanızın modeli nedir?
Dipnot:Oyun açılışında anlık sıcaklık olması normal

Hiç Bios ayarları yaptın mı hocam işlemci için ?
biostan hiçbir fan ve işlemci ayarı yapmadım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hangi oyun çözünürlük ve boşta kaç derece
boşta genelde 45-50 arası
fortnite ,cyberpunk, cs gibi çoğu oyunda açılırken yapıyor
çözünürlük 2k
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kasanızın modeli nedir?
Dipnot:Oyun açılışında anlık sıcaklık olması normal
corsair 3000d rgb airflow

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR