Neler Yeni

Yardım Ryzen 7 9800x3D hava soğutmayla soğutabilir mi?

umutatwss

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
251
İsim
umut
kaliteli bir 280mm veya üstü bir modele geçmediyseniz iyi bir hava soğutma her türlü sıvı soğutmadan daha uzun ömürlü ve performanslı olacaktır örneğin 280mm arctic falan almadıysanız thermalright & deepcoolun 6 7 bakır borulu olanları işinizi çok çoook rahat görecektir. frost commander kasanıza sığmayabilir peerless assassin yeter de artar hocam 9800x3d dizaynı dolayısıyla oyunlarda çektiği watta göre ısınan bir işlemci değil zaten

okartal08

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
159
İsim
Onur Kartal
Hocam donanım arşivinin sıvı soğutma ve hava soğutmalarla ilgili bir videosu var, git onu izle ondan sonra hala körü körüne sıvı soğutmayı savunacaksan buyur gerekçelerinle yaz. Birkere sıvı soğutma çözümlerinin hava soğutma çözümlerinden daha uzun ömürlü olduğu herhangi bir senaryo yok. Çok kaliteli bir 360mm ya da 420mm sıvı soğutma olmadığı sürece hava soğutma hem fiyat hem performans açısından her zaman daha avantajlı.
Üslubunuza dikkat ederek yorum yapınız.Siz istediğiniz şekilde düşünebilirsiniz bu sizi bağlar.

KYLORIN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,067
İsim
Eymen
7800x3dyi phantom spirt ile soğutuyorum commander al buz gibi tutar
Mesaj otomatik birleştirildi:

kaliteli bir 280mm veya üstü bir modele geçmediyseniz iyi bir hava soğutma her türlü sıvı soğutmadan daha uzun ömürlü ve performanslı olacaktır örneğin 280mm arctic falan almadıysanız thermalright & deepcoolun 6 7 bakır borulu olanları işinizi çok çoook rahat görecektir. frost commander kasanıza sığmayabilir peerless assassin yeter de artar hocam 9800x3d dizaynı dolayısıyla oyunlarda çektiği watta göre ısınan bir işlemci değil zaten
peerles yetmez hele anakartı kötüyse hiç yetmez

umutatwss

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
251
İsim
umut
p
7800x3dyi phantom spirt ile soğutuyorum commander al buz gibi tutar

peerles yetmez hele anakartı kötüyse hiç yetmez
phantom kasasına sığmayabilir , phantom spirit satılmıyor ya da çok pahalı 1200 tl civarına peerless gayet yeterli bir seçenektir aralarında 4 5 derece fark olur en fazla o farkı da 9800x3d rahat şekilde kapatıyor. Anakartı kötüyse diğerleri de yetmez o mantıkla.

umutatwss

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
251
İsim
umut

KYLORIN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,067
İsim
Eymen
p
phantom kasasına sığmayabilir , phantom spirit satılmıyor ya da çok pahalı 1200 tl civarına peerless gayet yeterli bir seçenektir aralarında 4 5 derece fark olur en fazla o farkı da 9800x3d rahat şekilde kapatıyor. Anakartı kötüyse diğerleri de yetmez o mantıkla.
hayır peerles assasin alıpta memnun olmayan çok oldu bu forumda benim phantom spirit bile 70 derecede tutuyor. eğer anakartı kötüyse hiç olmaz değilse yinede istediği değerleri alamaz

mesajlarına baktım anakartı b650 tomahawk wifi sanırsam. iyi bir anakart kullanıyor ayrıca büyük hava soğutmanın anakart ile çok alakası yok arkadaşlar. Ağırlığından dolayı falan diyorsanız kasadan destek alıyor daha çok.
kasadan destek alma değil işlemcinin yanında anakartta bir soğutucu bulunuyor senin düşündüğünden dhaa fazla işe yarıyor

drakathx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
472
İsim
Burak
Thermalright Peerless Assassin 120 SE WHITE ARGB alsam yeterli olur mu öneriniz nedir?
( Sıvı soğutma malum korkulardan istemiyorum)
Frost commender yetebilir hakkından ancak o gelir diye düşünüyorum

Thermalright Peerless Assassin 120 SE WHITE ARGB alsam yeterli olur mu öneriniz nedir?
( Sıvı soğutma malum korkulardan istemiyorum)
https://www.gaming.gen.tr/urun/4076...ava-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/ bu işini görür hocam

umutatwss

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
251
İsim
umut
hayır peerles assasin alıpta memnun olmayan çok oldu bu forumda benim phantom spirit bile 70 derecede tutuyor. eğer anakartı kötüyse hiç olmaz değilse yinede istediği değerleri alamaz

kasadan destek alma değil işlemcinin yanında anakartta bir soğutucu bulunuyor senin düşündüğünden dhaa fazla işe yarıyor
ben de peerless kullanıyorum memnunum hocam. Sadece fanlarını p12 ile değiştim. 70 derece büyük bir sorun değil ki zaten ayrıca 7800x3d peerless assassin nasıl 70° tutuyor. Benim işlemcim 90w çekerken 55-60 seviyelerinde geziyor. Neden memnun kalmasınlar ?

Sorunuzu mantıksız bulduğum için böyle bir çıkarımda bulundum. 9800x3d işlemciye bütçesi yeten biri gidip b650m s2h kullanmayacaktır heralde ? Kullansa bile giriş seviyesi bir anakartın 120 150w çeken işlemcide büyük sorun yaşayacağını sanmıyorum b650m k tarzı anakartlarda basit olsa bile vrm soğutması bulunuyor hava akışıyla desteklenerek beslenebilir. İşlemci soğutma konusunda da oyunlarda da daha az ısınması için bellekleri alt tarafa konumlandırılmadı mı ? peerlessin yeteceğini düşünüyorum kasasına sığarsa commander alınabilir mantıklıdır ama phantom, commanderdan bile pahalıya satılıyor fiyatı çok yüksek nerdeyse yarı fiyatına peerless alabiliyorsun.

KYLORIN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,067
İsim
Eymen
ben de peerless kullanıyorum memnunum hocam. Sadece fanlarını p12 ile değiştim. 70 derece büyük bir sorun değil ki zaten ayrıca 7800x3d peerless assassin nasıl 70° tutuyor. Benim işlemcim 90w çekerken 55-60 seviyelerinde geziyor. Neden memnun kalmasınlar ?

Sorunuzu mantıksız bulduğum için böyle bir çıkarımda bulundum. 9800x3d işlemciye bütçesi yeten biri gidip b650m s2h kullanmayacaktır heralde ? Kullansa bile giriş seviyesi bir anakartın 120 150w çeken işlemcide büyük sorun yaşayacağını sanmıyorum b650m k tarzı anakartlarda basit olsa bile vrm soğutması bulunuyor hava akışıyla desteklenerek beslenebilir. İşlemci soğutma konusunda da oyunlarda da daha az ısınması için bellekleri alt tarafa konumlandırılmadı mı ? peerlessin yeteceğini düşünüyorum kasasına sığarsa commander alınabilir mantıklıdır ama phantom, commanderdan bile pahalıya satılıyor fiyatı çok yüksek nerdeyse yarı fiyatına peerless alabiliyorsun.
öncelikle phantom spirüt ile 70 dereceyi ben 7800x3d de alıyorum dedim 2. olarak böyle bir işlemci alıyorsan ucuza kaçmammalısın. 3.oalarak maalesef insanlar bilinçsiz olduğu için işlemciye ve ekran kartına tüm parayı basıyorlar ve diğer bileşenlere önem vermiyorlar.

StrangerIX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,266
İsim
Baran Kut
Üslubunuza dikkat ederek yorum yapınız.Siz istediğiniz şekilde düşünebilirsiniz bu sizi bağlar.
Üslupla alakalı hiçbir sorun teşkil etmeyen yoruma bile üslup diyip üsteleme çabanız komik. Argümana cevap bulamıyorsanız kaçamak cevap vermek yerine "bilmiyorum" diyebilirsiniz. Sizi zor duruma sokmaz bu. Bilgilenmenizi sağlar.

KYLORIN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,067
İsim
Eymen

bide zaten phantom değil comander alsın dedim birde phantom ile comander aynı fiyatta

Top Bottom