Ryzen 7 9800X3D sıcaklık sorunu

MonoM

80+
Reaksiyon skoru
2
Merhaba sistemim:
Zotac Rtx 5080
32.2 64gb ram xpg
240mm xigmatek frozo 2 sıvı sogutcu
ryzen 7 9800x3d işlemci
Msi x870 wifi pro anakart
kasa cooler master td500 v2

Öncelikle sistem 1 aylık 1 aydır bu tür bir problemle ugraşıyorum problemim işlemcim boştayken 55 derece ortalama olması oyunlarda ise 80 o
ortalama olması sıvı sogutucumun ideal oldugunu düşünüyorum montajda bir sıkıntı yok , termal macun gayet iyi , eğer problemime yardımcı olacak arkadaşlar varsa şimdiden teşekkürler.
Bundan öncede işlemci 95 derecede takılı kalıyordu core performance boost yuzunden onu kapattım geçti ama hala dediğim gibi yüksek

Normal. 240mm kullanıyorsunuz

Merhaba sistemim:
Zotac Rtx 5080
32.2 64gb ram xpg
ryzen 7 9800x3d işlemci

Öncelikle sistem 1 aylık 1 aydır bu tür bir problemle ugraşıyorum problemim işlemcim boştayken 55 derece ortalama olması oyunlarda ise 80 o
ortalama olması sıvı sogutucumun ideal oldugunu düşünüyorum montajda bir sıkıntı yok , termal macun gayet iyi , eğer problemime yardımcı olacak arkadaşlar varsa şimdiden teşekkürler.
hwmonitor ile oyun açıkken 80 derece olduğunda işlemci kac w güç tuketiyor onu kontrol edip yazın, ona göre normal olup olmadığını soyleyeyim

tamamdır teşşekürler aklımdayken sıvı soğutucuya 10k harcadım sitenin adını vermiyim ama zaten tek yerde satışta neden 360lıklardan daha pahalı birt sıvı sogutucu anlamadım bir de kasa dar bogaza neden olabilir mi ?

Soğutucunun bir incelemesini bulamadım ben. Ama performanstan ziyade görüntü odaklı bir modele benziyor. 120MM ortalama bir kule tipi soğutucu performansı verdiğini var sayarsak çok yüksek gelmedi bana.

Merhaba sistemim:
Zotac Rtx 5080
32.2 64gb ram xpg
ryzen 7 9800x3d işlemci

Bundan öncede işlemci 95 derecede takılı kalıyordu core performance boost yuzunden onu kapattım geçti ama hala dediğim gibi yüksek

Değerler 240mm için normal hatta çok ideal
tamamdır teşşekürler aklımdayken sıvı soğutucuya 10k harcadım sitenin adını vermiyim ama zaten tek yerde satışta neden 360lıklardan daha pahalı birt sıvı sogutucu anlamadım bir de kasa dar bogaza neden olabilir mi ?
Canınızı sıkmak istemezdim ama 10k çok çok yazık olmuş 240mm için.
İmkânınız varsa satın ve yenisini alın sıvı soğutucu için yardımcı olurlar.
Hava soğutucu isterseniz bende yardımcı olurum.

70w oynadıgım oyun fivem kısaca gtanın modlu hali diyebilirim 80 derece gibi

Değerler 240mm için normal hatta çok ideal

Canınızı sıkmak istemezdim ama 10k çok çok yazık olmuş 240mm için.
İmkânınız varsa satın ve yenisini alın sıvı soğutucu için yardımcı olurlar.
Hava soğutucu isterseniz bende yardımcı olurum.
sıvı sogutmadan cidden hava sogutmaya downgrade etmesini mi öneriyorsun? 120mm olsa neysede 240mmde gayet yeterli

Merhaba sistemim:
Zotac Rtx 5080
32.2 64gb ram xpg
ryzen 7 9800x3d işlemci

CBP yi aç.
PBO Eco mode ,
Curve Optimizer -20 ile -30 arası verebilirsin.
Thermal limit koyabilirsin.

Hangi oyunda 80 oluyor? Kaç Watt çekiyor?

hocam bende bu işleri açıkçası çok aşikar olmadıgım için oradaki çalışanlarla beraber karar verdik sıvı soğutucuya oradakiler çok övdü yok satıyor dedi biz de en iyi olsun dedik onu aldık :) sonuç ortada
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

cbpyi açınca 95 sabit oluyor oyunda boşta 45 fln

Fivem yani gta da 70w 80 derece

Merhaba sistemim:
Zotac Rtx 5080
32.2 64gb ram xpg
ryzen 7 9800x3d işlemci

İnternette çok fazla basit düzeyde PBO ayarlarını bulabilirsin.

hocam bende bu işleri açıkçası çok aşikar olmadıgım için oradaki çalışanlarla beraber karar verdik sıvı soğutucuya oradakiler çok övdü yok satıyor dedi biz de en iyi olsun dedik onu aldık :) sonuç ortada

cbpyi açınca 95 sabit oluyor oyunda boşta 45 fln

Fivem yani gta da 70w 80 derece
undervolt yaptınız mı yoksa stockta mi kullanıyorsunuz islemciyi

Geri