Ryzen 7 9800X3D sıcaklık sorunu

curve optimizer ayarladım 10 dk önce bir etki etmedi geri döndürdüm
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

aldıgım şirketin adını vereyim mi ?

70w oynadıgım oyun fivem kısaca gtanın modlu hali diyebilirim 80 derece gibi
-30 CO undervoltunu yapın en azından yeni bir model alana kadar hatta alsanız bile kış ayına kadar.
Sıcaklık değerleri çok ciddi düşecek performans kaybı hissetmeden.

-30 CO undervoltunu yapın en azından yeni bir model alana kadar hatta alsanız bile kış ayına kadar.
Sıcaklık değerleri çok ciddi düşecek performans kaybı hissetmeden.
direkt öyle önermen yanlış, mesela bende -30 da stabil olmuyor occt testinde sistem kitleniyor direkt. en garantisi -20 ile başlayıp -5 azaltıp stabil olmayana kadar test etmek

zaten kullandıgım sogutucu tek yerde var oraya bakabilirsiniz bugün konuşmaya gideceğim eger anlaşabilirsek farklı bir şeye değişim talep edeceğim sonuçta sisteme az buz para vermedim her şeyi tam olsun istedim egerki o firmadan sıvı sogutucu önerisi olan varsa 10kya kadar linki atabilir

fakat yinede 70w çekerken 80 derece olması anormal fazla, bende 70w çekerken 55-57 derecelerde dolaşıyor oyunlarda

hocam geçici şeylerle çözüm aramak istememö kökten halletmek istiyorum ama sorunu da tam olarak anlamak istiyorum acaba kasanın biraz dar olması etki eder mi bu sistem için

evet haklısınız anormal eger sizde eminseniz sıvı sogutucuyu degiştirme yoluna gireceğim

öneri modeliniz varsa atarsanız sevinirim

direkt öyle önermen yanlış, mesela bende -30 da stabil olmuyor occt testinde sistem kitleniyor direkt. en garantisi -20 ile başlayıp -5 azaltıp stabil olmayana kadar test etmek
RAM frekansını düşürüp birde öyle dene -30'u.

Hocam kusura bakmayın çok da anlamıyorum bir şeylerle çok oynamak istemiyorum ben en iyisi değiştirme yoluna gideceğim öneri parçanız varsa yazarsanız iyi olur

RAM frekansını düşürüp birde öyle dene -30'u.
ramim şuan 6000mhz cl36 da çalışıyor, sırf -30 için düşürmeye değer mi ki? -20 de kullanıyorum şuan hali hazırda boşta 35w çekerken 40-45 derece, oyunlarda 70w çekerken 50-55 derece, vegas prodan renderda 100w cekerken 65-70 derece, ve occt stres testinde 130w çekerken 80 derece (termal limit koydum 80 i gecmesin diye, 4.8 ghzye düşürüyor kendini occtde. diğer uygulamalarda 5.2 ghzde çalışıyor)

Hocam kusura bakmayın çok da anlamıyorum bir şeylerle çok oynamak istemiyorum ben en iyisi değiştirme yoluna gideceğim öneri parçanız varsa yazarsanız iyi olur
Hava soğutucuyu downgrade sanan arkadaşlar var aramızda.
Şuan boşta 48 derecede duruyor halbuki işlemcim.
Sıvı soğutucu olmadan soğumayacağını falan sanıyor insanlar :kekw:

Sıvı soğutucu olarak en çok önerilen modellerden birisi forumda bu;

ramim şuan 6000mhz cl36 da çalışıyor, sırf -30 için düşürmeye değer mi ki? -20 de kullanıyorum şuan hali hazırda boşta 35w çekerken 40-45 derece, oyunlarda 70w çekerken 50-55 derece, vegas prodan renderda 100w cekerken 65-70 derece, ve occt stres testinde 130w çekerken 80 derece (termal limit koydum 80 i gecmesin diye, 4.8 ghzye düşürüyor kendini occtde. diğer uygulamalarda 5.2 ghzde çalışıyor)
-20-30 yaptığında boştaki değerleri düşmüyor zaten yük altındaki değerleri düşüyor işlemcinin.
-30 yapamıyorum dedin fikir verdim bende polemiğe girmezsen sevinirim.
Soğutucun gayet iyiymiş, arkadaşa önerebilirsin soğutucunu gayet iyi değerler. iyi günler.

Undervolt yaparsan sıcaklık düşer. Hemde performans kaybı yaşamamış olursun. Referans olması açısından kendi değerimi vereyim ankara bu sıcakta boşta 46 derece. Pbo açıksa disable yap öyle dene.

tamamdır teşşekürler aklımdayken sıvı soğutucuya 10k harcadım sitenin adını vermiyim ama zaten tek yerde satışta neden 360lıklardan daha pahalı birt sıvı sogutucu anlamadım bir de kasa dar bogaza neden olabilir mi ?
Sıvı soğutucuya 10k mı? neymiş o

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,179,547
Üyeler
187,206
Son üye
lhbackk
Geri