Neler Yeni

Ryzen 9 5900x Sıvı Soğutma Öneri̇si̇

Trambolin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
İbrahim
Bütçe
5
Arkadaşlar merhabalar. 5900x için 280 mm sıvı soğutma arıyorum. Aklımda bir kaç model var. Görüşlerinizi almak istiyorum. 280 mm yeterli olur mu sizce.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3

nifak

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
473
İsim
Eren
Arkadaşın attığı model iyidir. Dediği gibi bütçe kasa belirtirseniz 360 da bakabiliriz

Trambolin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
İbrahim
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kasan destekliyorsa alabileceğin en iyisi Arctic olur.

Kasanı da belirt bütçenle birlikte.
Merhabalar kasam dark Maxima v20 üst paneller 280 mm ön panel 360 mm desteklemekte. Fakst ben üst panelde olmasını istiyorum. Bütçem en fazla 2 bin 2-500 arası olmalı. Bu arada sağlam 240 mm soğutucu var ise onuda tercih edebilirim.

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,540
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Arctic 280 o kasanın üst kısmına sığmaz eğer anakart soğutucu blok varsa ona çarpıyormuş. Şu konuyu bir okuyun.

Öne takmak isterseniz coreliquid 360 v2 indirimde 2050 TL.

Buradan da 5900x ile performansına bakabilirsin.

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,425
İsim
Bilal Tepe
Arctic 280 o kasanın üst kısmına sığmaz eğer anakart soğutucu blok varsa ona çarpıyormuş. Şu konuyu bir okuyun.

360r önermiyorum ben 240r da önermiyorum üste 200 fln ekle başka al veya pf alsın

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
PF360 450 lira daha fazla ve onun da pompa ve fan sesi problemleri var. Kaldı ki pfnin pompası daha güvenli diye bir şey yok. Dediğim gibi bu düzeltilmiş versiyonu. Fiyatı da iyi. Ben öneri sunuyorum sen de at linkini PF360'ın arkadaş seçimini kendi yapsın.

Trambolin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
İbrahim

Anakartın üst kısmına etki edecek bir durum söz konusu değil. Anakart b550m bazooka. Yani anakartın kendi hizasından dışarıya çıkan bir durum yok. Artisc 280 mm eğer iş görür ise soğutma konusunda tercih edicem. Olaki diyelim olmadı üst panele. Artisc sıvı soğutmayı ön panele tak mak istersen bana eksisi olur mu onu Merak ediyorum. Önde büyük iki adet fanım var hava sirkülasyonu konusunda beni etkilemesin yeterli. Genel olarak msi marka tercih edilmediğini gördüm evet soğutması kötüymüş. Ama senin dediğin gibi eğer v2 modelinde düzelme var ise tabii ki onuda tercih edebilirim. Şu an kararsız bir durumdayım

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Üste olmazsa ki Bazookanın da soltaki VRMlerindeki soğutucu block oldukça yüksek görünüyor engelleme şansı var. Attığım konudaki arkadaşa sorun onun anakartı ne ya da sizinkinin fotoğrafını atın bu anakart ile sığar mı aynı kasaya diye. Eğer üste sığmazsa öne takarsınız da öndeki fanlar boşa çıkar üste takamayacağınız için. Yani pek iyi olmaz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arctic 240 Yeterli olur bence.

Trambolin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
İbrahim
Üste olmazsa ki Bazookanın da soltaki VRMlerindeki soğutucu block oldukça yüksek görünüyor engelleme şansı var. Attığım konudaki arkadaşa sorun onun anakartı ne ya da sizinkinin fotoğrafını atın bu anakart ile sığar mı aynı kasaya diye. Eğer üste sığmazsa öne takarsınız da öndeki fanlar boşa çıkar üste takamayacağınız için. Yani pek iyi olmaz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arctic 240 Yeterli olur bence.
280 mm daha uygun fiyatta açıkcası :) Peki bu nasıl olur sizce yeterince performans sağlar mı (

Corsair H100 RGB 240 mm Intel-AMD Uyumlu Sıvı Soğutucu​

Top Bottom