Ryzen5 7500F için soğutucu

mrhamsi

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
85
Bütçe
1300

Dostlar işlemci için soğutucu bakıyordum bu ürün hoşuma gitti biri sade diğeri ışıklı mışıklı sevenler için ama bu markaya aşikar değilim sizce işimi görür mü ve kasama sığar mı

Kasam ve anakartım bu ikisi

Başlıkta hata olmuş 7500F herhalde işlemciniz. Marka gayet iyi. Gigabyte'ın sitesinde CPU Height : 190mm yazıyor bu yüzden uyumluluk sorunu olmaz. 151 mm yazıyor bu soğutucu yüksekliği için. İyzico vs kampanyalar ile iyice düşürebilirsiniz fiyatını ayrıca bu markanın çift fanlı phantom spirit gibi modellerine de bakabilirsiniz.

Başlıkta hata olmuş 7500F herhalde işlemciniz. Marka gayet iyi. Gigabyte'ın sitesinde CPU Height : 190mm yazıyor bu yüzden uyumluluk sorunu olmaz. 151 mm yazıyor bu soğutucu yüksekliği için. İyzico vs kampanyalar ile iyice düşürebilirsiniz fiyatını ayrıca bu markanın çift fanlı phantom spirit gibi modellerine de bakabilirsiniz.
Evet hocam güncelledim başlığı peki intel mi seçmeliyim işlemciyi and mi karar veremedim hem oyun oynuyorum hemde oyun yapma girişimindeyim edit programları da kullanmaktayım sizce ne yöne geçmem gerekir

Evet hocam güncelledim başlığı peki intel mi seçmeliyim işlemciyi and mi karar veremedim hem oyun oynuyorum hemde oyun yapma girişimindeyim edit programları da kullanmaktayım sizce ne yöne geçmem gerekir
Açıkçası oyun geliştirme için hangisi daha iyi olur bilmiyorum. Oyun tarafında AMD gayet iyi şu an bence hem soket derdi de yok. Bu yüzden AMD tercih ederdim. Bu konuyu araştırıp ona göre karar vermeniz daha sağlıklı olur. Ben AMD tarafını kullanıyorum. Edit içinde çekirdek sayısından dolayı 7700-9700x gibi işlemciler olabilir fakat onlarında fiyatları yüksek kalıyor. Oyun için 7500F rahatça yeterli olacaktır diğer konuları da araştırırsanız daha sağlıklı bilgiye erişmiş olursunuz.

İyzico parolapara kullan beleşe gelsin

İş için intel işlemci amd muadillerine göre önde, amd ise oyun oynama için öndedir. Phantom Spirit i ben de öneririm sogutucu olarak.

biraz daha zorlayıp bunu alırsan çok memnun kalırsın
Maşallah kafam kadar
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İyzico parolapara kullan beleşe gelsin
Aklımda o var power sup alıp puan ile soğutucu almak

İş için intel işlemci amd muadillerine göre önde, amd ise oyun oynama için öndedir. Phantom Spirit i ben de öneririm sogutucu olarak.
Hocam 7500 ü alsam temel ve orta düzeyde işimi görmez mi acaba unity de felan veya prenierede

Maşallah kafam kadar

Aklımda o var power sup alıp puan ile soğutucu almak

Hocam 7500 ü alsam temel ve orta düzeyde işimi görmez mi acaba unity de felan veya prenierede
7500f işini her türlü görür, daha az güç çeker ve daha az ısınır, onun muadili i5 12600K/KF dir ve onla premierde vs islerini 7500f e nazaran biraz daha hizli bitirirsin ama 1700 soketi ölü bir seri oldugu icin ileride yükseltirken seçeneklerin çok az olduğundan insan biraz düşünüyor.

Yani intel bu üreticilik senaryosunda %6-8 arası daha verimlidir, ama 7500f de üzmez. Ben olsam eğer bütçeyi biraz çıkarabiliyosam 7700 alırdım bütçe şimdilik yoksa 7500f'ı alır ilerde daha iyi bir işlemciye yükseltirdim.

7500f işini her türlü görür, daha az güç çeker ve daha az ısınır, onun muadili i5 12600K/KF dir ve onla premierde vs islerini 7500f e nazaran biraz daha hizli bitirirsin ama 1700 soketi ölü bir seri oldugu icin ileride yükseltirken seçeneklerin çok az olduğundan insan biraz düşünüyor.

Yani intel bu üreticilik senaryosunda %6-8 arası daha verimlidir, ama 7500f de üzmez. Ben olsam eğer bütçeyi biraz çıkarabiliyosam 7700 alırdım bütçe şimdilik yoksa 7500f'ı alır ilerde daha iyi bir işlemciye yükseltirdim.
Anakartı aldık iadelerede üşendim açıkçası amd den devam edeyim

yazılım konusunda çekirdek sayısı etkili oluyor merak ettiğim tek fan kule tipi thermalright ile
bu fanın farkı ne oluyor

Fiyatı gerçekten güzel acaba performansları neye göre belli oluyor

Geri