Sabah tok tutucu kahvaltı önerisi

Zechion

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,695
Sabah yaptığım kahvaltı ile 3 saat geçmeden hayvan gibi acıkıyorum. Böyle tok tutacak, çok zaman harcatmayacak kahvaltı tarifleriniz var mı? Yulaflı vb. şekilde. Yulaflı olmasına gerek yok tok tutsun yeterli.

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
kan şekerini yükseltmezsen 2-3 saat içinde acıkmazsın. 2 tane haşlanmış yumurta peynir zeytin salatalık vs yanına 1-2 ince dilim tam tahıllı ekmek

kan şekerini yükseltmezsen 2-3 saat içinde acıkmazsın. 2 tane haşlanmış yumurta peynir zeytin salatalık vs yanına 1-2 ince dilim tam tahıllı ekmek
Şeker hastası mıyım yoksa la.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

2 haşlanmış yumurta (sarısı hariç) / 1 tane soyulmuş salatalık/ 4 zeytin / az peynir / ekmek yok
kahvaltı sonunda 1 tane elma
dene
Niye sarısı hariç hocam ?

2 yumurta kır ye işte yeter

Sarısını ayirma dostum zeytinin de miktarina fln takilma sadece seni cabuk doyurup cabuk aciktiracak ekmek gibi karbonhidratlar yerine yumurta gibi proteini öğünün merkezine koy.
Valla hocam kahvaltıda hiç protein almıyorum denilebilir. Öğrenciyim. Çok vaktim olmuyor. Bi domates peynir bir de yarım ekmek yiyip çıkıyorum fakat gerekirse erken kalkarım güzel bir kahvaltı için.

Valla hocam kahvaltıda hiç protein almıyorum denilebilir. Öğrenciyim. Çok vaktim olmuyor. Bi domates peynir bir de yarım ekmek yiyip çıkıyorum fakat gerekirse erken kalkarım güzel bir kahvaltı için.
20dk erken uyan yumurta haşla önündeki birkac saat daha verimli gecsin

100gr yulaf süt ve bal (ben protein tozu koyuyordum bal yerine ) 1 gece beklet sabah ye

ya da

100gr lor , 1 domates , 50gr yulaf, 2 yumurta hepsini karıstirip pisir ye

Sabah yaptığım kahvaltı ile 3 saat geçmeden hayvan gibi acıkıyorum. Böyle tok tutacak, çok zaman harcatmayacak kahvaltı tarifleriniz var mı? Yulaflı vb. şekilde. Yulaflı olmasına gerek yok tok tutsun yeterli.
haslanmıs yumurta ye gec

Tost ekmeğine pekmez, bal, muz sür ye

Chatgpt'nin cevabı

Uzun süre tok tutacak bir kahvaltı için protein, sağlıklı yağlar ve lif içeren besinlere ağırlık vermek iyi bir tercih olabilir. İşte birkaç öneri:

1. Yulaf ezmesi: Süt veya yoğurt ile karıştırılmış yulaf ezmesi, üzerine chia tohumu, ceviz, badem gibi kuruyemişler ve taze meyve ekleyebilirsiniz. Lif ve protein yönünden zengindir.

2. Yumurta: Haşlanmış yumurta, omlet ya da menemen yaparak protein ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Yanına tam buğday ekmeği ve avokado ekleyebilirsiniz.

3. Peynir, zeytin, sebze tabağı: Peynir (özellikle lor veya beyaz peynir), zeytin ve bolca domates, salatalık gibi sebzelerle dengeli bir kahvaltı yapabilirsiniz.

4. Smoothie: Yoğurt, chia tohumu, badem ezmesi ve meyve karışımıyla hazırlayacağınız bir smoothie, hem besleyici hem de tok tutucu olur.

5. Tam buğday ekmeği üzerine fıstık ezmesi: Üzerine muz dilimleri ve chia tohumu ekleyerek lezzetli ve doyurucu bir kahvaltı elde edebilirsiniz.

Bu tür dengeli ve lifli besinler uzun süre tok hissetmenize yardımcı olabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,151,126
Üyeler
183,065
Son üye
gokberkozyurt
Geri