Neler Yeni

Saçımın gürleşmesi için yaptığım uygulamalar

HakanG20

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Hakan Güleç
Dostlar, öncelikle bu yazının tamamen kendi deneyimlerim üzerine olduğunu, ve herhangi bir bilim içermediğini söylemek istiyorum.

Ayrıca saçı seyrek olmayan. Genetiğindede dökülme kısmen az olan biriyim. Kıvırcık siyah saçlarım var.

Yaklaşık 1 sene öncesine kadar aynı bugünde olduğu gibi hergün duş alan biriydim ve hep şampuanda kullanırdım. (Tahmin edebiliceğiniz gibi çoğunluk gibi bende kepek şampuanı kullanıyodum). Bir süre sonra çevremdekilerden saçımın seyreldiğini çok duymaya başladım.

İlk denediğim şey duş alırken şampuanı bırakmak oldu. Tabikide tamamen bırakamıycağımı bildiğim için; pazartesi ve saçları sadece su ile duruluyorum. Çarşamba kalıp sabun ile (kullandığım birkaç sabun arasından en beğendiğim zeytinyağ sabunu oldu, gözlemlenebilir bir şey farketmedim yani sadece kokusu oydu ve daha doğal geldi) perşembe cuma cumartesi sadece su ile duruluyoruz gene. Pazar günüde kalıp sabun saçı sert bir hale soktuğu için yumuşatıcı bir şampuan seçtim kendime ve onu kullandım. Burda şampuan seçimi çok önemli çünkü gerçekten kalitesiz şampuanlardan düzgün birşeylere geçince birkaç haftada fark anlaşılıyor. Saçlarım gerçekten bunu uyguladığımda çok daha az kırılıyor ve daha gür çıkıyordu. Bukle belirginleştirici için şampuan gününde, şampuanın kendi markası olan bir şampuan kullanıyordum. Özel günlerdede botanik yağ ile sadece uçlarına sürüyordum.

Ardından annemle birlikte minoxil ve mezoterapiye başladık. Ve asıl bomba bence bu oldu. İkimizinde gerçekten birkaç ay içinde saç kalitesi çok arttı. Hatta yaşından dolayı annemin saçı biraz dökülmüştü ve bunlarla birlikte ilk kez tekrar dökülen bölümlerde (özellikle kahkülünü oluşturan kafasının önündeki o bölgelerde tekrar küçük küçük saçları yeniden çıkmaya başladı) bendede gerçekten artık gözle görülebilir bir fark oluşmuştu. Özellikle saçımın uzayış hızı çok artmış ve en ilgincide buklelerim daha küçülmüştü. Genetik potansiyelimi kullandığımı nihayet hissediyordum.

Buraya kadar anlattığım hiçbir ürünün marka modelini vermedim çünkü reklam yapmak istemiyorum. İsteyenler özelden ulaşabilir tabikide. Umarım size bir faydası dokunur.

Lütfen saçınıza sosyal mecraalardan gördüğünüz saçma ***** tarifleri uygulayıp rezil olmayın. Annemin doktor olduğu detayınıda es geçmiştim. Bu konuda bir uzman yardımı çok önemli.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,007,152
Üyeler
159,581
Son üye
MarcelGerard7