Sadece RAM konusunda gerçekten bilgisi olanlara soruyorum!

Fiyatı 3600 MHz RAM'ler arasında uygun.

Hocam size başka bi forumdan gördüğüm bi denklemi buraya yazayım kafanızda birçok şey netleşir
3000Mhz CL15~3200 Mhz CL16
3000Mhz CL15>3000 Mhz CL16
3000Mhz CL15<3200 Mhz CL 15
2. denklem ve 3. denklem gereksiz ilkide sanırsam yanlış :D

+100tl verip 3600mhz cl18 bu rami mi tercih etmeliyim( sizce fiyatı uygunmu? )

yoksa 3000mhz cl 16 rgb bi xpg RAM mi almalıyım büyük ihtimalle d41 bulurum 600tlye

sistem ryzen sistem olacak.

Hangisi daha hızlı olur 3600mhz cl 18 mi

3000mhz cl16 mı ve sizce fark ne olur fps olarak?
Ram'i fazla abartmayın. 3000 yada 3200mhz gayet yeterli fazlası gereksiz.

Mhz değeri yükseldiğinde hızından dolayı daha hızlı iletişim kurabiliyor diye biliyorum ama şuan iki değer arasında hangisi hızlı ve fark ne kadar bilmiyorum.
Test etmek gerek ama bence ikiside aynıya gelir gibi ucuz olanı almak daha mantıklı.

2. denklem ve 3. denklem gereksiz ilkide sanırsam yanlış :D
2 ve 3 daha açıklayıcı olsun diye 1. denklem ise doğru neden mi ? Çünkü karşılaştırdığın iki ramden bir tanesinin CL değeri diğerinden düşük diğerinin ise frekansı diğerinden yüksek orada kullandığım işarette de zaten eşittir demedim benzer performanslar verir dedim arada oynayacak 2-3 fpslik farklar hissedilmez bile yani hangisini tercih ederse etsin fark neredeyse olmayacak. Bunun haricinde Ryzen sistemlerde Mhz önemlidir elbette ancak kullandığı ramler zaten yeterince yüksek hızda ramler bu da yine 1. denklemin doğruluğunu teyit etmiş oluyor.

2 ve 3 daha açıklayıcı olsun diye 1. denklem ise doğru neden mi ? Çünkü karşılaştırdığın iki ramden bir tanesinin CL değeri diğerinden düşük diğerinin ise frekansı diğerinden yüksek orada kullandığım işarette de zaten eşittir demedim benzer performanslar verir dedim arada oynayacak 2-3 fpslik farklar hissedilmez bile yani hangisini tercih ederse etsin fark neredeyse olmayacak. Bunun haricinde Ryzen sistemlerde Mhz önemlidir elbette ancak kullandığı ramler zaten yeterince yüksek hızda ramler bu da yine 1. denklemin doğruluğunu teyit etmiş oluyor.
Yanlış diye biliyorum çünkü 15ile 16 arasında fark yok denecek kadar az. olduğu için cl16 3200 daha hızlı sanırım. Yani eşit değil. Edit: bazı yerlerde de eşit olduğu söyleniyor. Yani bilgi net değil.

Ryzen 5 3500x RAM desteği; 3.200 Mhz
3500x.webp

3.2 Ghz günümüzde gayet yeterli zaten.
3.6 vs. gerek duyacağını düşünmüyorum.

Geri