Neler Yeni

Sadece Valorant'ta fps drop ve takılmalar oluyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Eray
Selamlar, yaklaşık 1 haftadır hiçbir ayar değiştirmediğim halde valorant'ta fps drop ve takılmalar oluyor. Riot Games'e ticket atmamdan sonra çeşitli yollar önerdiler ama hiçbiri tutmadı. Passmark, pingplotter, güç ayarları, arkada çalışan hizmetleri kapama vs. vs. çoğu şeyi denedim oyunu silip yüklemek ve ayarlarını sıfırlamak dahil. LoL, Witcher 3, AC Odyssey gibi oyunlarda çokça vakit geçirdiğim halde hiçbir takılma fps drop yemiyorum. Normal kullanımda da bir sıkıntım yok ama Valorant'a gelince kafayı yiyorum. Donanımsal bişey olduğunu da söyleyemiyorum diğer oyunlarda bir sıkıntı olmadığından. Çözümü bilen yardımcı olabilecekler varsa çok sevinirim. Sistem özelliklerini aşağıya yazıyorum.
Gigabyte B450 DS3H V2
Ryzen 5 3500x
Asus Dual RX5500 XT 4GB
Corsair 8GB ram
WD Blue 1TB M2 SSD

ugurkolasin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
147
İsim
Uğur
Düzelene kadar silip yükle ve oyunu sistemin bulunduğu ssd ye kurma bende de aynı sorun vardı defalarca sildim yükledim düzelmedi en son sistemin bulunmadığı farklı bir ssd ye yüklediğimde düzeldi sorun

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Eray
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Düzelene kadar silip yükle ve oyunu sistemin bulunduğu ssd ye kurma bende de aynı sorun vardı defalarca sildim yükledim düzelmedi en son sistemin bulunmadığı farklı bir ssd ye yüklediğimde düzeldi sorun
Bilgisayarımda depolama bakımından sadece ssd var. Onu da 2 ye bölüp %10'una sistemi geri kalanına oyunlar vs. olucak şekilde ayarlamıştım.

ugurkolasin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
147
İsim
Uğur

J4rvisM

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,187
İsim
Jarvis-M
ramden dolayı yiyor olabilirsiniz

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Eray
Drop maç başladıktan sonra olmaya başlıyor seçim ekranında vs. bir sıkıntı yok. Maç içerisinde düz yürürkende duello sırasındaykende olabiliyor. Belirli bir durum yok açıkçası. 8gb ram düşük farkındayım ama onca süredir oynarken bi sıkıntı yaşamadım neden şimdi birden olmaya başladı onu anlayamadım. Bir de passmark ramde bir sıkıntı görememişti onu hatırlıyorum.
Tam olarak fps droplar nerelerde oluyor?
ramden dolayı yiyor olabilirsiniz

F1nerF1rst

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,364
İsim
Hasancan Bekdemir
İlgilendiği Kategoriler
Toplama Bilgisayar Oyunlar Driver Problemleri
Drop maç başladıktan sonra olmaya başlıyor seçim ekranında vs. bir sıkıntı yok. Maç içerisinde düz yürürkende duello sırasındaykende olabiliyor. Belirli bir durum yok açıkçası. 8gb ram düşük farkındayım ama onca süredir oynarken bi sıkıntı yaşamadım neden şimdi birden olmaya başladı onu anlayamadım. Bir de passmark ramde bir sıkıntı görememişti onu hatırlıyorum.
8 gb ram fazlasıyla yetiyor çok küçümsemeyin oynadığın oyun valorant sonuç olarak bende 8 gb ram ile discord epic steam origin mouse klavye kulaklık yazılımı rainmeter ve arkada operada 3 5 sekme açık giriyorum ram dropu yemiyorum

ugurkolasin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
147
İsim
Uğur
8GB ram valorant gibi bir oyun için yeterli bilgisayarın formatlamayı denedin mi windows kurulurken oluşacak bir sorun bu droplara sebeb olabilir aynı ssd ye kurulu dediğin için söylüyorum bunu çünkü bende de aynı sorun vardı farklı ssd ye kurunca düzeldi windows droplara sebeb olabilir gibime geldi

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Eray
Hayır daha formatlamadım dediğim gibi diğer oyunlarda bir problem olmayınca sorunun oyun kaynaklı olduğunu düşündüm. Onun için format atmayı düşünmedim.
8GB ram valorant gibi bir oyun için yeterli bilgisayarın formatlamayı denedin mi windows kurulurken oluşacak bir sorun bu droplara sebeb olabilir aynı ssd ye kurulu dediğin için söylüyorum bunu çünkü bende de aynı sorun vardı farklı ssd ye kurunca düzeldi windows droplara sebeb olabilir gibime geldi
8 gb ram fazlasıyla yetiyor çok küçümsemeyin oynadığın oyun valorant sonuç olarak bende 8 gb ram ile discord epic steam origin mouse klavye kulaklık yazılımı rainmeter ve arkada operada 3 5 sekme açık giriyorum ram dropu yemiyorum

Jaess

80+ Gold
En İyi Cevap
4
İşlemci sıcaklık değerlerinize baktınız mı hiç? Çok fazla ısındığı için drop yiyor olabilir misiniz?

Siri

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Sadece Valorant'ta drop varsa Valorant'a güncelleme gelmesini bekle. Oyunun optimizasyonu bu aralar kötü. Gelecek "Büyük" güncellemede FPS sorunları düzelecekmiş.

EMREG

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,418
İsim
Emre Güleryüz
İlgilendiği Kategoriler
AYT Matematik
Instagram
no
Steam
no
Twitter
yok
Facebook
no
Discord
no
Reddit
yok
Valorantın sorunu hiç mi son güncellemelerden sorun yaşayan görmediniz?

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Eray
İşlemci sıcaklık değerlerim normal. Valorant oynayan çevremde ben dışında herkesin oyunu stabil çalışıyor. Valoranta yeni yama ne zaman gelir bir fikrim yok.
Sadece Valorant'ta drop varsa Valorant'a güncelleme gelmesini bekle. Oyunun optimizasyonu bu aralar kötü. Gelecek "Büyük" güncellemede FPS sorunları düzelecekmiş.
Valorantın sorunu hiç mi son güncellemelerden sorun yaşayan görmediniz?
İşlemci sıcaklık değerlerinize baktınız mı hiç? Çok fazla ısındığı için drop yiyor olabilir misiniz?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,034,091
Üyeler
163,946
Son üye
osmanmedia
Top Bottom