Omeraslan93
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 788
Sahibinden param güvende ile kulaklık satacağımda kargo ücretini nasıl yapıyoruz?
Evet öyleymiş bu sistem çok iyi olmuş bu durumda sahibinden pek kazanmış olmuyor sanırım. 200e koydum çocuk 225e falan satın almış oldu kulaklığımı. Sahibindenin karı ne oluyor burada onu anladım? Kargo olarak yurtiçi ve ptt anlaşmalı diyor.Aldığı 25 tlyi kargoya mı vermiş oluyor sahibinden?Sahibinden Param Güvende satılan ürün üzerinden %10 komisyon olarak alıcının parasının korunmasını ve ürünün karşıya iletilmesindeki lojistik maliyetinin sağlanmasıdır.
Örneğin 200TL'ye kulaklık satıyorsun ,karşı senin ürününe %10 fark ödeyerek hem parasını korumuş oluyor hem de ürünün kargo maliyetini karşılamış sayılıyor.
Yani 220TL ödeyecek ve kargoyu o ödemiş olacak .
Yaniek kargo ücreti vs yok .Sen ne fiyat yazdıysan sana onay süresinden sonra o para aktarılacak.
Sahibinden zaten bu iki firma ile anlaşmalı ,anlaşmalı olunca kargo sayısı üzerinden değil kota üzerinden anlaşıyorlar .Evet öyleymiş bu sistem çok iyi olmuş bu durumda sahibinden pek kazanmış olmuyor sanırım. 200e koydum çocuk 225e falan satın almış oldu kulaklığımı. Sahibindenin karı ne oluyor burada onu anladım? Kargo olarak yurtiçi ve ptt anlaşmalı diyor.Aldığı 25 tlyi kargoya mı vermiş oluyor sahibinden?
Hayır 220 değil sahibinden param güvende ile 200tl lik bişey almaya çalışın ödeme olarak 225 falan ödüyorsunuz.Ama diğer bilgiler için teşekkürler.Sahibinden zaten bu iki firma ile anlaşmalı ,anlaşmalı olunca kargo sayısı üzerinden değil kota üzerinden anlaşıyorlar .
Yani sahibinden zaten aylık ödemeler yapıyor Kargo Şİrketlerine bunun karşılığında istediği kadar kargo gönderebiliyor(Tabii ki de bir limiti vardır ).
Sahibinden'in kazancı ise %10 komisyonlar yani her üründen yüzde 10 pay alıyor ve o pay kendisine ait.
Ürünü alan kişi sizin ürününüze 220 TL ödedi ,200TL sizi size ,20TL'si Sahibinden'e kaldı.
Sahibinden kargoya vermiyor sadece ,aradaki garantör oluyor.
Ürün bozuk veya sorunlu olduğunda alıcıyı koruyor ve sizi ve alıcıyı taraf alıp sorunu çözüyor.
Bu durumdan dolayı da para kazanıyor.
Muhtemelen zam gelmiş ,normalde %10'du direk.Hayır 220 değil sahibinden param güvende ile 200tl lik bişey almaya çalışın ödeme olarak 225 falan ödüyorsunuz.Ama diğer bilgiler için teşekkürler.
Bununla ilgili uzun uzun her forum konusunda yazı yazıyoruz sistemi daha iyi anlaşılır hale getirmek için.@Banxtre param güvendenim satıcıyı değilde alıcıyı koruduğunu unuttun galiba. Ürünü bozup gönderse veya başka ürün gönderse ne yapacak peki?