Neler Yeni

Sahurda yemek yedim az uzanayım derken ezan okunmuş su içmedim

Knispel

80+ Bronze
Dİyanet kim la bu dinin sahibi mi ? Diyanete tapıyorsanız diyanetin yanlış uygulamasına uyun yok Allaha tapıyorsanız Kuranda açıkladığı şekilde uygulayın. Hayatında bir kere Kur'anı okumamış adamlar kızgın felan atıyor ilginç.
Diyanet ateistlerden mi oluşuyor bu nasıl bir yorum ya

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,264
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Ezan'dan belli bir süre sonra da yenilip içilebilir. Diyanet çok erken okuyor ezani. Yeme içme sorun değil asil sorun namaz vakti girmeden kilinmis oluyor. Ben İzmir'de oturuyorum kendim b,r kaç kere ölçtüm, körfezden ufuk çizgisinden ve bir kaç kere de dağdan. Diyanet burada 30-45dk erken okuyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Diyanet ateistlerden mi oluşuyor bu nasıl bir yorum ya
İslam da ruhbanlik yasaklanmiş, diyanet - din adamliği diye bir şey kabul etmiyor Kur'an hepsi müşrik ama kitabinizdan haberiniz yok.

Son düzenleme:

pickpocket

Ventus☪
Moderatör
En İyi Cevap
27
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,946
İsim
Ventus
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Instagram
www.instagram.com/serhatcanavci
Steam
www.steamcommunity.com/id/serhatcanavcii
Twitter
AvciSerhatCan
Facebook
serhatcanavci
Discord
Ventus#1033
Reddit
VentusTR
Ezan da imsak vaktinin başlaması ile okunmaktadır. Bu sebeple ezanın başlaması ile yemeyi içmeyi terk etmek gerekir. Ezan başladığı sırada ağızda bulunan lokmanın yutulmasında bir sakınca yoktur.

Eggg

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Ege Uzun
Kafanıza göre fetva vermeyin siyah iplik beyaz iplikten kastın ne olduğunu araştırın kuran düz mantıkla tefsir olmadan mealle okunmaz. Diyanete güvenmiyorsanız yurt dışı kaynaklı bakabilirsiniz dünya islam birliği veya kuzey amerika islam birliği hesaplamalarına vs +-1dk aynı oluyor.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Ezan'dan belli bir süre sonra da yenilip içilebilir. Diyanet çok erken okuyor ezani.
Böyle bir durum yok. Kur'an'a ve sünnete uygundur imsak vakti. Bakara 187'ye yalnızca zahirinden bakıp hüküm verilmez. Sahih hadisler var Hz. Muhammed'in nasıl tatbik ettiği hususunda. Sahuru yapıp ardından sabah namazını kıldıktan sonra camiden çıkarken bile hava karanlık. Diyanet hem sünnete hem de günümüzün bilimsel gözlemlerine uygun bir şekilde belirlemiş ezanı. 8 farklı merkezden astronomik ölçümler yapıyorlar. 50'ye yakın deneysel ve otomatik gözlem yapıyorlar. Beyaz ip, siyah ip, fecr mevzusunu Adiyy bin Hâtem gibi anlamayın. Onu da sizin gibi anladığından ötürü uyarmıştı Hz. Muhammed. Ahlakı Kur'an olandan daha iyi bilemeyiz Kur'an'ı. Abdülaziz Bayındır gibilere bakıp yolu şaşmayalım.
  • İçinizden Allah’ın lutfuna ve âhiret gününe umut bağlayanlar, Allah’ı çokça ananlar için hiç şüphe yok ki, Resûlullah’ta güzel bir örneklik vardır. (33, 21)

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,639
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Ne saçmalıyorsun sen !
Fetva veriyor bir de adama bak ya !
Fetva vermiyor kardeşim kuranı aç bak bi bilmeden konuşmuyorum

Böyle bir durum yok. Kur'an'a ve sünnete uygundur imsak vakti. Bakara 187'ye yalnızca zahirinden bakıp hüküm verilmez. Sahih hadisler var Hz. Muhammed'in nasıl tatbik ettiği hususunda. Sahuru yapıp ardından sabah namazını kıldıktan sonra camiden çıkarken bile hava karanlık. Diyanet hem sünnete hem de günümüzün bilimsel gözlemlerine uygun bir şekilde belirlemiş ezanı. 8 farklı merkezden astronomik ölçümler yapıyorlar. 50'ye yakın deneysel ve otomatik gözlem yapıyorlar. Beyaz ip, siyah ip, fecr mevzusunu Adiyy bin Hâtem gibi anlamayın. Onu da sizin gibi anladığından ötürü uyarmıştı Hz. Muhammed. Ahlakı Kur'an olandan daha iyi bilemeyiz Kur'an'ı. Abdülaziz Bayındır gibilere bakıp yolu şaşmayalım.
  • İçinizden Allah’ın lutfuna ve âhiret gününe umut bağlayanlar, Allah’ı çokça ananlar için hiç şüphe yok ki, Resûlullah’ta güzel bir örneklik vardır. (33, 21)
Tamam beyler yanlış bilgi verdiysem özür dilerim linçe gerek yok

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,264
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Aziz bayindir ne alaka onu anlamadim? Ayet açik neyi tartişiyoruz?

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,639
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Ben ezan bitti artık teme içme kesilir anında gibi söylemiştim ezan bitti yinede birkaç dakika vakit vardır kesin ezan ile birlikte biter diye bir söylem mi var en azından su içmelik diş fırçalamalık zaman vardır tutup sofra kurup tabii ki yemek yenmez biz öyle yapmıştık ezan ortasında kalktık bitti ezan yinede su içtik diş fırçaladım niyet ettim yattım şimdi bu oruç kabul olmuyor mu

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Abdulziz bayindir ne alaka onu anlamadim?
Bu akla, mantığa sığmaz argümanı son yıllarda alevlendiren kendisi ve kurduğu Süleymaniye Vakfı'dır.

Aziz bayindir ne alaka onu anlamadim? Ayet açik neyi tartişiyoruz?
Evet, ayet açık. Yukarıda açık olan ayetin ne dediğini söyledim ben de. Anladığın gibi bir durum yok. Modern zahirilik bu. Peygamberden iyi bilirim diyorsan sana kalmış.

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,639
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Her şeye okey ama "Allah bu kadar da sıkmamıştır", koptum....
Kopma islam dini aslında kolay dindir Kuran’ı Kerim in ışığında yaşıyacaksın haram bellidir nettir helal bellidir nettir git bir cami hocasına sor hocam kesin olarak ezan ile birlikte mi niyet edilir yoksa 2/3 dk geç kalktım bir iki bardak su içip niyet etsem bişey olur mu diye sor

majorw0w

80+ Silver
Kuranda tan yeri ahırıyıncaya dek deniyor yani gün doğumuna yakın diyanet de net saati bilemediği için imsak ile birlikte kesilmesi doğru olur diyor ama şu var tan yerine dek geçiyor imsak denmiyor

Bir iki bardak su içilir diş fırçalanır yani Allah bu kadar da sıkmamıştır
Bir iki İskender de gömelim reis son cümlene zaten bir şey demiyorum fetva verip milletin hakkına girme.

Bu akla, mantığa sığmaz argümanı son yıllarda alevlendiren kendisi ve kurduğu Süleymaniye Vakfı'dır.

Evet, ayet açık. Yukarıda açık olan ayetin ne dediğini söyledim ben de. Anladığın gibi bir durum yok. Modern zahirilik bu. Peygamberden iyi bilirim diyorsan sana kalmış.
Milletin vebaline girecekler haberleri yok.

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,639
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Ne saçmalıyorsun sen !
Fetva veriyor bir de adama bak ya !
oruç tutmaya başlanan fecr-i sadığın oluştuğu vakit anlamında kullanılır. Buda tan yerinin ağırması vaktidir Biraz araştır banada fetvacı deme He Kuran I Kerim ne diyorsa onu söylüyorum sana tavsiyem Kuran I Kerim’in ilk ayetinden gelicek “OKU “

Bir iki İskender de gömelim reis son cümlene zaten bir şey demiyorum fetva verip milletin hakkına girme.

Milletin vebaline girecekler haberleri yok.
Fetva vermiyorum kardeşim kimse bana fetvacı diyemez dedirtmem de islamın katı kuralları yoktur ben bunu demeye çalışıyorum neyse ben daha fazla konuşmuyorum beni gruptan atarlar şimdi

Ben artık bişey demiyorum konuyu kapatıyorum son olarak Kuran’ı Kerim ne diyorsa onu yapın

majorw0w

80+ Silver
oruç tutmaya başlanan fecr-i sadığın oluştuğu vakit anlamında kullanılır. Buda tan yerinin ağırması vaktidir Biraz araştır banada fetvacı deme He Kuran I Kerim ne diyorsa onu söylüyorum sana tavsiyem Kuran I Kerim’in ilk ayetinden gelicek “OKU “

Fetva vermiyorum kardeşim kimse bana fetvacı diyemez dedirtmem de islamın katı kuralları yoktur ben bunu demeye çalışıyorum neyse ben daha fazla konuşmuyorum beni gruptan atarlar şimdi

Ben artık bişey demiyorum konuyu kapatıyorum son olarak Kuran’ı Kerim ne diyorsa onu yapın
O ilk yorumunu düzenle o zaman Allah bilir diyip 5 dk sonra iç bişey olmaz demişsin fetvaya giriyor haberin olsun

Top Bottom