https://www.hepsiburada.com/samsung...=1fmpah5v_1fmqteof&adj_campaign=akakce&v=1.62 bu sssd'yi almayı düşünüyorum gerek var mı veya sizin önerebileceğiniz ssd var mı şimdiden teşekkürler
evet m2 slotu dolu ayriyetten almak istiyorum ssdneden sata ssd alıyorsunuz hocam m2 slotunu dolu mu
Anakart modeliniz ne ? 4k 1 tb sata için aşırı pahalı.evet m2 slotu dolu ayriyetten almak istiyorum ssd
ASUS PRIME A520M-KAnakart modeliniz ne ? 4k 1 tb sata için aşırı pahalı.
Hocam anakartında 2 tane pcı 3 x1 slotu var, al bir dönüştürücü tak m2 yi devam et yoluna. Bende öyle yaptım, bende de a520 var. Aşırı pahalı sata, sana şöyle diyeyim, dönüştürücü + 1 tb taş gibi m2 ssd alsan bile attığın sata dan daha ucuza geliyor. Hem de hızı daha yüksek.ASUS PRIME A520M-K
hocam öneriniz var mı hem dönüştürücü hem m2Hocam anakartında 2 tane pcı 3 x1 slotu var, al bir dönüştürücü tak m2 yi devam et yoluna. Bende öyle yaptım, bende de a520 var. Aşırı pahalı sata, sana şöyle diyeyim, dönüştürücü + 1 tb taş gibi m2 ssd alsan bile attığın sata dan daha ucuza geliyor. Hem de hızı daha yüksek.
Ben dark ın dönüştürücüsünü kullanıyorum hocam memnunum. Şöyle bir sıkıntımız var, şuan dünyada bellek krizi var, ram ve ssd fiyatları aşırı yükseldi, o kadar yükseldi ki üst seviye ssd ile orta kalite ssd arasında ki fiyat farkı çok küçüldü. İnsan o ssd yi alınca keşke şunu alsaymışım diyebiliyor maalesef. Sana 2 seçenek sunuyorum, kioxia nın dram li ve soğutuculu ssd si şuan 3200 tl, onu alıp ana ssd olarak kullanıp şuan kullandığını da dönüştürücüye takabilirsin. Veya biraz daha ucuza wd nin blue serisinden orta halli bir ssd alıp onu dönüştürücüye takarak yoluna devam edebilirsin sana kalmış. Dark ın stoğu sadece teknobiyotik te var şuan istiyorsan oradan alabilirsin. Ama kargo fiyatları biraz fazla oluyor, alternatif olarark alfais markasının ürünü var, o da 250 tl amazon da direk alıp geçebilirsin, ikisi de aynı ürün sadece üzerinde ki marka farklı.hocam öneriniz var mı hem dönüştürücü hem m2
hocam önerileriniz için teşekkürler kioxia'yı alsam dönüştürücü için farketmiyor zaten dark'ı alarak yüksek ihtimalle benim ssd XPG SPECTRİX S40G hangi ssd'yi ana ssd yapmalıyım teşekkür ederim tekrarBen dark ın dönüştürücüsünü kullanıyorum hocam memnunum. Şöyle bir sıkıntımız var, şuan dünyada bellek krizi var, ram ve ssd fiyatları aşırı yükseldi, o kadar yükseldi ki üst seviye ssd ile orta kalite ssd arasında ki fiyat farkı çok küçüldü. İnsan o ssd yi alınca keşke şunu alsaymışım diyebiliyor maalesef. Sana 2 seçenek sunuyorum, kioxia nın dram li ve soğutuculu ssd si şuan 3200 tl, onu alıp ana ssd olarak kullanıp şuan kullandığını da dönüştürücüye takabilirsin. Veya biraz daha ucuza wd nin blue serisinden orta halli bir ssd alıp onu dönüştürücüye takarak yoluna devam edebilirsin sana kalmış. Dark ın stoğu sadece teknobiyotik te var şuan istiyorsan oradan alabilirsin. Ama kargo fiyatları biraz fazla oluyor, alternatif olarark alfais markasının ürünü var, o da 250 tl amazon da direk alıp geçebilirsin, ikisi de aynı ürün sadece üzerinde ki marka farklı.
Ayrıca benim rehber konum da var ondan da yararlanabilirsin.
Kioxia : https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...ci-express-4-0-2-tb-m-2-fiyati,919354758.html
WD : https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...ci-express-4-0-1-tb-m-2-fiyati,929789678.html
Alfais : https://www.amazon.com.tr/dp/B087FPMBD1?tag=akakcetr-21&linkCode=ogi&th=1&psc=1&psc=1
Dark : https://www.teknobiyotik.com/dark-n...ffiDzSPBwKqDlO-Hq0HuAnvMEGCZA4S53U9pt2BUSfKNv
İyi geceler , depolamam yetmemeye başladı , bu sebeple bir süredir ssd arayışındaydım , başta sata mı alsam dedim ama fiyatlar m2 ye yaklaşmış zaten mantıklı gelmedi
Anakartım da boşta Pcı 3.0 X1 slotu mevcut , buraya dönüştürücü ile m2 takmayı planlıyorum , slot maksimum 1 gb okuma yazma destekleyeceği için aman aman hızlı bir şey lazım değil.
Bana Kioxia Exceria G2 mantıklı geldi , içerisinde dram bulunduğu için stabilite olarak daha sağlıklı olur gibi , diğer ssd modellerine göre 1 gb okuma yazmayı daha uzun süre verebilir diye düşünüyorum.
Sizden de fikir almak istedim , ne dersiniz...
- -Mehmet-
- Cevaplar: 10
- Forum: Dahili Depolama
Hım eğitim indirime eklenmiş, 500gb 2350 TL, gerçi faydası olmaz sanırım.https://www.hepsiburada.com/samsung-1tb-mz-77e1t0bw-870-evo-sata-3-0-560-530mb-s-2-5-mz-77e1t0bw-ssd-harddisk-p-HBV000018XLES?magaza=My Techno&utm_source=akakce&utm_medium=cpc&utm_campaign=sc:hb-ecom.sr:akakce.mdricecomp&utm_content=agnm:hb&wt_pc=akakce&adj_t=1fmpah5v_1fmqteof&adj_campaign=akakce&v=1.62 bu sssd'yi almayı düşünüyorum gerek var mı veya sizin önerebileceğiniz ssd var mı şimdiden teşekkürler
Şöyle ki x1 yuvasından maksimum 1000 mb hız alabiliyorsunuz zaten. Kioxia 7000 mb hızları görebiliyor ama maksimum 1000 olarak alabileceksiniz, aynı şekilde xpg ve wd de de aynı durum olacak. Bu yüzden olay sizin bütçenize bakıyor. Dram li ssd ler performansını nand ssd lere göre daha uzun süre koruyabiliyor. Parasal anlamda beni zora sokmaz dersen kioxia al ve onu ana ssd yap, xpg'yi de dönüştürücüye takarsın. Ama sen dersen 500-600 tl kar etmek benim için önemli mümkün olduğunca ucuza çözeyim dersen direk wd al dönüştürücüye tak. Demem o ki bütün senaryolarda aynı hızı alacaksın, olay bütçene bakıyor.hocam önerileriniz için teşekkürler kioxia'yı alsam dönüştürücü için farketmiyor zaten dark'ı alarak yüksek ihtimalle benim ssd XPG SPECTRİX S40G hangi ssd'yi ana ssd yapmalıyım teşekkür ederim tekrar
hocam darboğaz gibi bir durum olmaz değil mi?Şöyle ki x1 yuvasından maksimum 1000 mb hız alabiliyorsunuz zaten. Kioxia 7000 mb hızları görebiliyor ama maksimum 1000 olarak alabileceksiniz, aynı şekilde xpg ve wd de de aynı durum olacak. Bu yüzden olay sizin bütçenize bakıyor. Dram li ssd ler performansını nand ssd lere göre daha uzun süre koruyabiliyor. Parasal anlamda beni zora sokmaz dersen kioxia al ve onu ana ssd yap, xpg'yi de dönüştürücüye takarsın. Ama sen dersen 500-600 tl kar etmek benim için önemli mümkün olduğunca ucuza çözeyim dersen direk wd al dönüştürücüye tak. Demem o ki bütün senaryolarda aynı hızı alacaksın, olay bütçene bakıyor.