Neler Yeni

Samsung 25w şarj cihazım patladı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
Samet Göksu
Arkadaşlar merhabalar direkt konuya geçeyim. 2 gün önce Samsung A34 marka telefon aldım ve içerisinden type-c şarj kablosu ile geliyor. Fakat içinden herhangi bir adaptör çıkmamakta. Dolayısıyla internetten orijinal diye bu adaptörü aldım. https://www.pttavm.com/samsung-type...um=fiyat-kiyaslama&utm_campaign=akakce&v=1.52 İlk gün normal prize taktım ve süper hızlı şarj özelliği bile aktif olup sorunsuz şekilde şarj etti. Dün ise yeni akım korumalı priz siparişlerim geldi; https://www.n11.com/urun/tuncmatik-...akce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel . Akım korumalı prize televizyonu taktık bir süre çalıştı bir sorun yaşamadık fakat bu dediğim adaptör ile telefonumu şarja taktığımda ilk başta şarj başladı ve ardından kesildi. 2 dakika sonra ben prizden çekiyim tekrar takıyım diye düşünürken tam çıkardığım sırada pat diye bir ses çıktı ve adaptör elimde patladı. Adaptörün içinden çok ağır bir koku ve duman çıktı yanında kabloyu da yaktı çünkü ucu siyahlaşmıştı. O sıra sigortayı da attırmış zaten, sigortayı kaldırıp geldiğimde tv ve priz çalışıyordu.

Şimdi aklıma takılan şu; adaptör mü çakma idi yoksa akım korumalı prizlerin kullanımı ile ilgili bir yanlışlık mı yaptım? Aydınlatırsanız çok sevinirim

firsatgamingx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,721
İsim
Cem Ayar
Instagram
firsatgamingx
Arkadaşlar merhabalar direkt konuya geçeyim. 2 gün önce Samsung A34 marka telefon aldım ve içerisinden type-c şarj kablosu ile geliyor. Fakat içinden herhangi bir adaptör çıkmamakta. Dolayısıyla internetten orijinal diye bu adaptörü aldım. https://www.pttavm.com/samsung-type...um=fiyat-kiyaslama&utm_campaign=akakce&v=1.52 İlk gün normal prize taktım ve süper hızlı şarj özelliği bile aktif olup sorunsuz şekilde şarj etti. Dün ise yeni akım korumalı priz siparişlerim geldi; https://www.n11.com/urun/tuncmatik-...akce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel . Akım korumalı prize televizyonu taktık bir süre çalıştı bir sorun yaşamadık fakat bu dediğim adaptör ile telefonumu şarja taktığımda ilk başta şarj başladı ve ardından kesildi. 2 dakika sonra ben prizden çekiyim tekrar takıyım diye düşünürken tam çıkardığım sırada pat diye bir ses çıktı ve adaptör elimde patladı. Adaptörün içinden çok ağır bir koku ve duman çıktı yanında kabloyu da yaktı çünkü ucu siyahlaşmıştı. O sıra sigortayı da attırmış zaten, sigortayı kaldırıp geldiğimde tv ve priz çalışıyordu.

Şimdi aklıma takılan şu; adaptör mü arızalı idi yoksa akım korumalı prizlerin kullanımı ile ilgili bir yanlışlık mı yaptım?
adaptörden ötürü olmuştur. Bende de bi adaptör patlamıstı öyle.

Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
Samet Göksu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
adaptörden ötürü olmuştur. Bende de bi adaptör patlamıstı öyle.
Aklıma takılan acaba akım korumalı priz ile 25w adaptör kullanılmıyor mu ? Yani benden mi kaynaklı sorun yoksa üründe mi bir sorun var onu anlamaya çalışıyorum açıkçası.

cekcons

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
124
İsim
ömer acar
akım korumalı priz ile ilgili hata yapman imkansız sanırım (?). Adaptör çakma olabilir. Malum fotoğrafta bile 220 uçları eğik duruyor. Tabii "kesin çakma" diyemem telefon uzmanı değilim :( . Ancak genelde başlıklar orjinal ise bu kadar ucuza olmaz sanırım.... Emin değilim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
Samet Göksu
akım korumalı priz ile ilgili hata yapman imkansız sanırım (?). Adaptör çakma olabilir. Malum fotoğrafta bile 220 uçları eğik duruyor. Tabii "kesin çakma" diyemem telefon uzmanı değilim :( . Ancak genelde başlıklar orjinal ise bu kadar ucuza olmaz sanırım.... Emin değilim.
Anladım dostum, ben de adaptörün orijinalliğini sorguluyorum zaten. Ben de bu konulara çok hakim değilim voltaj falna pek anlamıyorum. Teşekkürler yardımın için

Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
Samet Göksu
Dostum alışveriş yapılmayacak siteden alışveriş yapmışsın, orijinalleri en az 350tlden başlayan adaptörü 200 TL'ye almışsın. Evi yakmadığına sevinmelisin. Adaptör çakma olma ihtimali %99
Anladım dostum... Sorun adaptörde muhtemelen. Peki bildiğiniz orijinal bir link var mı?

SadeceBirisi.

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,454
İsim
uwu

Şimdi aklıma takılan şu; adaptör mü çakma idi yoksa akım korumalı prizlerin kullanımı ile ilgili bir yanlışlık mı yaptım? Aydınlatırsanız çok sevinirim
Elimde 200 TL orijinalden köprü var !

Ankerin amazonun sattıklarını bakabilirsin kaliteliler

Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
Samet Göksu
Anlaşılan gidip Mediamarkt, Vatan veya Teknosa'dan gidip kabloyla beraber almak en iyisi olacak..

yenigeldim

80+ Silver
Orijinal adaptörün ucu yamuk olur. Düzse kaçacaksın. PTTavm, trendyol falan buralardan adaptör alınmaz. Alayı çakma.

mertxan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
275
İsim
Mertcan Kör
Kanka bende kullandım 1.5 sene boyunca hiçbir sorun yaşamadım ama gidip de mediamarkttan almıştım sana tavsiyem şarj aleti alırken güvenilir satıcılar ya da mağazalardan almaya çalış

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,030,918
Üyeler
163,407
Son üye
Quartzz00
Top Bottom