Neler Yeni

İnceleme Akım Korumalı Priz İnceleme

louis bloom

80+ Silver
Aynı ürünü kullanıyorum ve gerçekten çok iyi. Akım olup topraklama ile ilgili sorun anında bile uyarı ışıkları ile sizin farkında olmanızı sağlıyor. Özellikle eski binada oturanlar için bu durum biraz önemli bence. Ben de tavsiye ederim ürünü.
bugün 250 tl den kaçarsak yarın 10k lık üründen oluruz, bence her eve lazım ya bu tip ürün. ayrıca bu tarz şeyler de ucuza kaçmamak lazım her akım koruyuculu priz işe yaramıyormuş almadan önce araştırdığıma göre

DonanımFikir

Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,792
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu
Eline sağlık.

Dahası  
Reaksiyon skoru
233
İsim
painkiller - ağrı kesici - ızdırap dindirici
bugün 250 TL den kaçarsak yarın 10k lık üründen oluruz bence her eve lazım ya bu tip ürün. ayrıca bu tarz şeyler de ucuza kaçmamak lazım her akım koruyuculu priz işe yaramıyormuş almadan önce araştırdığıma göre
Çok güzel bir noktaya değindin. Bu tip ürünler yani akım korumalı ürünler gerçekten çok çok çok önemli arkadaşlar. Bu ürünü almadan önce maalesef şebekeden kaynaklanan bir yüklenme yüzünden anakart, PSU ve HDD yandı. Ve biliyorsunuz şebeke kaynaklı elektrik sorunları garanti dışıdır. Giden verilerin yanında cebimden çıkan masrafları az çok hayal edebilirsiniz.

Mahalle elektrikçisi "abee hepsi aynı valla gazıklıyolaa sizi" diyecektir ama inanmamanızı şiddetle tavsiye ederim. 150-200 TL'ye alacağınız emniyet yüzünden bütün kasayı yenilemek zorunda kalmayın. Bu arada ben bu ürünü 120TL gibi bir rakama almıştım. Yaz civarıydı sanırım. Gerçekten kıskanılan bir ekonomiye sahipmişiz, ülkede priz bile değerleniyor maşallah(!).:ROFLMAO:

louis bloom

80+ Silver
Çok güzel bir noktaya değindin. Bu tip ürünler yani akım korumalı ürünler gerçekten çok çok çok önemli arkadaşlar. Bu ürünü almadan önce maalesef şebekeden kaynaklanan bir yüklenme yüzünden anakart, PSU ve HDD yandı. Ve biliyorsunuz şebeke kaynaklı elektrik sorunları garanti dışıdır. Giden verilerin yanında cebimden çıkan masrafları az çok hayal edebilirsiniz.

Mahalle elektrikçisi "abee hepsi aynı valla gazıklıyolaa sizi" diyecektir ama inanmamanızı şiddetle tavsiye ederim. 150-200 TL'ye alacağınız emniyet yüzünden bütün kasayı yenilemek zorunda kalmayın. Bu arada ben bu ürünü 120TL gibi bir rakama almıştım. Yaz civarıydı sanırım. Gerçekten kıskanılan bir ekonomiye sahipmişiz, ülkede priz bile değerleniyor maşallah(!).:ROFLMAO:
kesinlikle hocam. konuda da bahsettim bizim buzdolabinin lambasi patladi ya :D her priz girisine alip takmak lazim bundan. su anlik salona ve pc sistemine taktım ben

cagdascelebi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
779
İsim
Çağdaş ÇELEBİ
Instagram
cagdas_celebi
Steam
cagdascelebi
Twitter
cagdasclbi
Facebook
cagdasclbi
Discord
! 𝓔𝓥𝓘̇𝓝𝓓𝓐𝓡 +𝟮𝟯#0001
Merhaba Arkadaşlar. Sipariş ettiğim akım korumalı priz dün sabah elime ulaşti. Forumda "Akım korumalı priz önerisi" arayan kardeşlerimiz oluyordu. Onlara da bilgi açısından bi inceleme konusu açmak istedim.

Ürün Marka/Modeli : Scheineder Electiric APC 5'li Akım Korumalı Priz PM5-GR

Ürünün başlıca amacı elektirikteki dalgalanmalardan, yüksek gerilimden, elektromanyatik ve radyo frekansı parazitlerinden cihazlarınızı korumaktır.

Ürünün üzerinde iki farklı uyarı ışığı var. Yukarıdaki ışık yeşil yanıyorsa şu an korumanın aktif olduğu anlamına gelir. Alttaki ışık yeşil yanıyorsa prizin bağlı olduğu şebekenin topraklı olduğu anlamına gelir.

Alıntıyı görüntüle

Ürün yüksek gerilim anında kendini güvenlik altına alıyor, kapatıyor. Çocuk kilidi de ek olarak mevcuttur.

Üzerinde 5 adet girişi var. Sondaki Priz diğerlerine oranla daha ayrı konumdadır. Sebebi adaptör takmak istediğinizde diğer prizleri kapatmaması için.

Alıntıyı görüntüle

918 Joule'luk bir akıma kadar koruyabilir. Alev almaz kasası ve devre kartı mevcut. Yüksek gerilim anında ürün içerisindeki devre mekanızması zarar görecekse dahi devre kesici ile şebekeden gelen gücü komple keser. Bu sayede bu prize bağlamış olduğunuz cihazlar yüksek gerilimden korunmaya devam eder.

Alıntıyı görüntüle

Ürün kablo çıkış kısmını ister sağdan ister soldan çıkacak şekilde ayarlanabildiği için şahsen kullanım kolaylığı açısından ve koyulacak yere göre belirlenme şansı olması benim hoşuma gitti.

Ürünün sol tarafında Reset tuşu bulunuyor. Oldu ki yüksek akım geldi, priz kendini korumaya alarak kapandı. İlk önce bağlı olan tüm fişleri çekip ardından reset tuşuna basıyorsunuz, bir nevi akımı resetliyorsunuz. Sonrasında fişleri tekrar takıp kullanmaya devam edebilirsiniz.

Alıntıyı görüntüle

Eksi olarak gördüğüm yönünü soracak olursanız ise priz girişleri çapraz konumlandırılmadığı için adoptorleri ayni anda takmak (yanyana) imkansız. Ya arada bir priz boşluk bırakmanız gerek ya da bir adaptörünüz var ise sondaki adaptör için ayrılmış olan prize takacaksınız. Birden fazla adaptör kullanıyorsanız kesinlikle bu ürünün bu modelini değil aynı markanın 6'lı modelini ya da bütçe dostu olsun derseniz 4'lü modelini tercih edin. Onlarda adaptör konusunda bir sıkıntı yaşamazsınız.

Ve son olarak benim bu ürünü alma amacım oturduğum lojmanda ve özellikle binada ciddi elektirik sorunları olması. Bu hafta başı buzdolabının içerisindeki lamba patladı. Elektirik problemleri olan bir binadaysanız bence ilk önceliğiniz olsun.
Bende UPS var. Ups bu cihazın yaptığı görevi yapıyor mu acaba ? Yoksa upsye ek olarak böyle bir cihaz mı almak gerekiyor
?

Dahası  
Reaksiyon skoru
233
İsim
painkiller - ağrı kesici - ızdırap dindirici

louis bloom

80+ Silver
Bende UPS var. Ups bu cihazın yaptığı görevi yapıyor mu acaba ? Yoksa upsye ek olarak böyle bir cihaz mı almak gerekiyor
?
ups marka modelini söylerseniz yardımcı olabilirim hocam. akım koruyucu prizlerden daha iyi koruyorlar diye biliyorum.

ibrahimcancl

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
820
İsim
ibrahim can
kesinlikle hocam. konuda da bahsettim bizim buzdolabinin lambasi patladi ya :D her priz girisine alip takmak lazim bundan. su anlik salona ve pc sistemine taktım ben
buzdolabına ve pcye de olur mu
Mesaj otomatik birleştirildi:

bu ikisi arasındaki fark nedir

Aramun

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Ahmet Akın
Almaya değer mi arkadaşlar gold setifikalı iyi bir psu var kasada aynı görevi o da görmüyor mu acaba?

Veysel35

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
252
İsim
Veysel Tunç
Almak istiyorum da boyu kısa yetmiyor.

MasterOfPuppets

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
603
İsim
Gokhan
İnceleme için teşekkürler. Yüksek maliyetler ile oluşturulan sistemler - odalar için ups ve akım koruma prizi kesinlikle gerekli.

louis bloom

80+ Silver
buzdolabına ve pcye de olur mu
Mesaj otomatik birleştirildi:

bu ikisi arasındaki fark nedir

merhaba hocam. adaptör sayınız fazlaysa bunu almanızı öneririm yazımda da belirttim zaten. çapraz giriş olduğu için adaptörler birbirine temas etmeden takarsınız. yüksek akım koruma değerli aynı. sadece toprak şebe hattı var mı diye gösteren ışık yok ve 4 lü. onun haricinde tüm özellikleri aynı.

Evet ben sistem için aldım. Diğerini salona tv için taktım. sırf buzdolabı için alacaksanız tek girişli versiyonları da var. Ancak joule değeri 4 lü ve 5 li versiyonundan daha düşük.

Top Bottom