Samsung G6 OLED 240hz versiyon PS5 Sorunu

Genzzo

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
327
Garip bir sorunla karşılaştım, düzeltir gibi oldum ama gene aynı yere dönünce iadeye göndereceğim bugün. Bilgisayarda sorunsuz çalışıyor fakat PS5'e bağladığımda görüntüyü ilk 2-3 dk veriyor sonrasında ise ekran dümdüz kararıyor. İnternetten araştırdım fakat hiç bu sorunla karşılaşan bulamadım, Türkçe & İngilizce (reddit, techpowerup) gibi forumlar. Sadece 1-2 tane VRR açıkken şöyle, PS5 2K ayarlanmayıp otomatikte kalırsa gibi gibi. Bir şekilde o yazılardan sonra 2 gün önce ne yaptığımı da bilmiyorum, PS5'i diğer monitörde açıp bu işlemleri PS5'te düzenledikten sonra ilginç bir şekilde 1.5 saat felan rahatça oyun oynadım, tam dedim ki düzeldi herhalde iadeden vazgeçeyim, dün akşam bir hevesle açtım gene sonuç hüsran, 2-3 dk görüntü vardı sonra gitti. Sorun kabloda (kendi kablosu dışında kablolar da denedim) ya da PS5'te değil orası kesin.
NOT : Asıl monitörüm olan Asus Rog Strix 2K bağladığımda ise hiçbir ayar yapmama gerek kalmadan görüntüyü rahatlıkla alabiliyorum.

Özet : Bu sorunu yaşayıp, basit bir çözümü olan var mı ? Çünkü sürekli böyle ayar yapmaya çalışmakla uğraşacaksam 17 bin değilde 25-27 bin verir sorun yaşatmayacak bir şey alabilirim. Hatta eğer 4K versiyonu indirime girerse tekrar almayı düşünüyorum ama onda da böyle sorun var mı bilmiyorum maalesef.

Son düzenleme:
Geri