Çözüldü✓ Samsung G6 oled monitör oled yanığı oldu...

Şimdi ben anlamadım hocam zaten pixel yenileme işlemini 4 saatte bir yapmıyor mu illa görmüşsünüzdür uyarı falan gelmiştir ertelemeniz veya yapmanız için. E şimdi yaptığınız da pixel yenileme. Bunla onun farkı yok o zaman. Bir de bu montörde nasıl panel yenileme olmaz çok garip geldi bana.
@Mehmet Yılmaz
Samsung bunu daha uzun süre yapıyor, belki ona güveniyordur. O da yoksa soğutmasına güveniyordur. Zaten panel yenileme denen şey yılda 1 falan yapılıyor bu monitör için çok erken.

Piksel yenileme geçici görüntü tutulması için, panel yenileme ise kalıcı görüntü tutulması için yapılan bir ayar.

1750279531465.webp

beddua mı ettiniz hocam grinin elli tonuna döndü monitör :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ben bunu iade edecem gibi ya çok sinirime dokunuyor ** monitörü. monitörü kapatıp açınca düzeliyor belli bir süre sonra çizgiler oluşuyor pixel refresh yaptıktan sonra da aynı. gittikçe artıyor gibi çizgi sayıları paranoyak yaptı beni

beddua mı ettiniz hocam grinin elli tonuna döndü monitör :D
ben bunu iade edecem gibi ya çok sinirime dokunuyor ** monitörü. monitörü kapatıp açınca düzeliyor belli bir süre sonra çizgiler oluşuyor pixel refresh yaptıktan sonra da aynı. gittikçe artıyor gibi çizgi sayıları paranoyak yaptı beni
Olm monitöre karşı öyle bir ön yargı oluşturdunuz ki içimde hevesim kaçtı resmen.

Olm monitöre karşı öyle bir ön yargı oluşturdunuz ki içimde hevesim kaçtı resmen.
valla hocam aklınızda bulunsun alırken. renkler falan güzel eyw da böyle sorunlar da olabiliyor kumar gerçekten. bu model özelinde değil tüm oledler de aynı durum

valla hocam aklınızda bulunsun alırken. renkler falan güzel eyw da böyle sorunlar da olabiliyor kumar gerçekten. bu model özelinde değil tüm oledler de aynı durum
Hocam iade etme gibi bir durum vs. olursa beni de etiketler misiniz ? Asıl merakım servisi bu kadar rezalet olan bir şirket kabul edecek mi iadeyi vs.

Sizinki 240hz mi 360hz mi hocam
240 hocam. 360 olanı da almıştım fakat renkleri 240tan kötüydü hdr açınca daha da kötü oluyordu iade ettim. ama onda dikey çizgi yoktu deformasyon vardı belli şekli olmayan bulutumsu. ama belli olmuyordu bu kadar

240 hocam. 360 olanı da almıştım fakat renkleri 240tan kötüydü hdr açınca daha da kötü oluyordu iade ettim. ama onda dikey çizgi yoktu deformasyon vardı belli şekli olmayan bulutumsu. ama belli olmuyordu bu kadar
Hocam internette her şeyi aynı yazıyor renkleri nasıl daha kötü olabilir ki ?
@Mehmet Yılmaz abi böyle bir şey olabilir mi yoksa teklonoji şans işidir mantığı mı ?

Hocam internette her şeyi aynı yazıyor renkleri nasıl daha kötü olabilir ki ?
@Mehmet Yılmaz abi böyle bir şey olabilir mi yoksa teklonoji şans işidir mantığı mı ?
ben de öyle sanıyordum hocam o yüzden 360 olanı almıştım. sadece hz ve rgb farkı var sanıyordum ama yan yana koyunca özellikle hdr açıkken renkler çok farklıydı ayarlar birebir aynı olmasına rağmen
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hatta şöyle bir fotoğraf çekmiştim. soldaki 240 sağdaki 360. ayarlar birebir aynı fakat 240 olan bembeyaz gözükürken 360 mavi filtre açık gibi gözüküyordu. white balance la oynayıp bir nebze iyileştirebildim ama asla 240 gibi olmuyordu. ama 240ı kullanmayan 360ı rahat kullanır kıyas yapmak çok kötü

Ekler

• 1750281759731.webp
    1750281759731.webp
    76.9 KB · Hit: 37
Hocalarım Dell OLED bugün elime ulaştı fakat nedense yeterince tatmin olamadım. Sadece siyahlar vaaV dedirtti haricinde parlaklığından mı bilemedim baya tatsız görünüyor. Gözüm yoruldu bakarken :D Sorun bende mi yoksa parlaklıkta mı anlayamadım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,152,607
Üyeler
183,313
Son üye
aliseny
Geri