Çözüldü✓ Samsung G6 oled monitör oled yanığı oldu...

Panel yenileme yokmuş, o zaman piksel yenileme ayarını günlük en az 1 kere kullanın. Samsung'ta 15 dakika sürüyor diye biliyorum. Dell de 6-7 dakika sürüyor.

şunu tam ekran yapıp atar mısın hocam @furkangorur dikey çizgi bantlaşma falan var mı bu renkte belli oluyor

Ekler

• Screenshot 2025-06-12 015029.webp
    Screenshot 2025-06-12 015029.webp
    6.5 KB · Hit: 29
evet hocam o işte. daha yeni 8dk sonra kırmızı yandı demiştiniz o yüzdenmiş. normalde bitince yanıyor sizinki tam tersi o zaman sönünce
hocam güncellemeyi flaş belleğe attım ve monitörün arkasındaki servise usb kısmına taktım. Şİmdi nasıl güncelleme yapacağım? menu de yazılımgüncellemeye basıyorum dosya aranıyor diye monitör 1 kez kapanıp açılıyor ama versiyon 1001 de gözüküyor. Güncelleme ise 1002 sürümü.

dosya aranıyor dedikten sonra dosyayı bulup onaylama şeyi çıkması lazım
hocam güncellemeyi flaş belleğe attım ve monitörün arkasındaki servise usb kısmına taktım. Şİmdi nasıl güncelleme yapacağım? menu de yazılımgüncellemeye basıyorum dosya aranıyor diye monitör 1 kez kapanıp açılıyor ama versiyon 1001 de gözüküyor. Güncelleme ise 1002 sürümü.

şunu tam ekran yapıp atar mısın hocam @furkangorur dikey çizgi bantlaşma falan var mı bu renkte belli oluyor
gözle baktıgımda yok. Ama telefondan çektigimde telefonun açısına göre dikey veya yatay siyah sütünler çıkabiliyor. Ama gözle baktıgımda hiçbirşey yok
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

dosya aranıyor dedikten sonra dosyayı bulup onaylama şeyi çıkması lazım
img dosyasını flaşa direk atmıştım onu açmam lazım mı

Ekler

• 1750270363734.webp
    1750270363734.webp
    116.7 KB · Hit: 10
Şimdi ben anlamadım hocam zaten pixel yenileme işlemini 4 saatte bir yapmıyor mu illa görmüşsünüzdür uyarı falan gelmiştir ertelemeniz veya yapmanız için. E şimdi yaptığınız da pixel yenileme. Bunla onun farkı yok o zaman. Bir de bu montörde nasıl panel yenileme olmaz çok garip geldi bana.
@Mehmet Yılmaz

Panel yenileme dediğimiz şey aslında pixel yenileme zaten tüm pixelleri kazıyor gibi düşünün bu işlemide üreticiler belli bir kullanım saatini veya bir problem çıktığında yapın diye söylüyor zaten 4 saat sonra çıkan şey monitörün otomatik kardeşim bak 4 saat oldu oled kullanıyorsun uyarısından başka bir şey değil samsung arkaya soğutucu üstüne yazılımsal olarak pixel kaydırma ve logo parlaklığı düşürme kullanıyor yanık koruması olarak.

Geri