Samsung Odyssey G6 OLED Ayar Önerisi

Reaksiyon skoru
175
Arkadaşlar selamlar.

Geçtiğimiz sene Samsung G6 Oled almıştım. Forumda da konusu açılmıştı ve baya bir arkadaşımız satın almıştı.
Monitör ayarlarını paylaşabilecek var mı?

Monitördeki yeşil renkler çok gözüme batıyor ve cırtlak geliyor. Yeşilleri düzeltirken de diğer renkler bozuluyor bir türlü bulamadım ayarı.

Belki monitörden alınabilecek maksimum verim budur. Ayrıca Samsungun en üst segmenti bir oled tv kullanıyorum acaba tv çok daha iyi olduğu için mi monitör gözüme çok batmaya başladı bilemedim.

Teşekkür ederim.

Bende de aynı monitör var geçen sene bu ayarlara yakın bir ayar çekmiştim dene istersen

Ekler

• 11237.webp
    11237.webp
    150.4 KB · Hit: 17
hep aynı ışıklandırma koşulunda kullanmaya çalış , üzerine azıcık fazladan ışık vursun hemen tüm ekran morarıyor o yüzden renk ayarların geçersiz oluyor genelde en azından bende öyle olmuştu

Resim Modu Grafik
Renk Tonu sıcak 1
Renk alanı doğal
beyaz dengesi Kırmızı -5, yeşil -1, mavi 5

Kalan her sey stok, Parlaklık tercihine göre

Ben vrr of kullanıyorum saniselik yırtılma yapıyor

Sağolun dostlar akşam deneyeyim.

Ayrıca şöyle bir garip durum var monitörde. Hdr açıkken peak brighness i arttırınca parlaklık düşüyor. Televizyonumda ise peak brightness arttırınca parlaklık arttırıyor. İkisi de samsung.

Sağolun dostlar akşam deneyeyim.

Ayrıca şöyle bir garip durum var monitörde. Hdr açıkken peak brighness i arttırınca parlaklık düşüyor. Televizyonumda ise peak brightness arttırınca parlaklık arttırıyor. İkisi de samsung.
Kapatsan daha iyi

Geri