🔥İndirim 🔥🔥🔥Samsung Odyssey OLED G8 27" 0.03 ms 4K Pivot 240 Hz 30.897TL

Merhabalar, monitör çok iyi çok sevdim fakat ufak bir problemim var, tüm renklerin siyaha yakın tonlarında ekranda hafif belirgin kalın dikey çizgiler var, normal kullanımda hiç gözükmüyor fakat siyaha yakın tonlarda gözüme çarpıyor bu durum.

Sizde de var mı acaba bi kontrol sağlayabilir misiniz?
En belirgin gözüken renk kodu: #262626

Eklediğim resimde biraz fazla belirgin fakat bunun yarısı belirginlikte düşünebilirsiniz.
nasıl test edebilirim? full ekranda mı görüyorsun?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Baktım da bende yok gibi.

Merhabalar, monitör çok iyi çok sevdim fakat ufak bir problemim var, tüm renklerin siyaha yakın tonlarında ekranda hafif belirgin kalın dikey çizgiler var, normal kullanımda hiç gözükmüyor fakat siyaha yakın tonlarda gözüme çarpıyor bu durum.

Sizde de var mı acaba bi kontrol sağlayabilir misiniz?
En belirgin gözüken renk kodu: #262626

Eklediğim resimde biraz fazla belirgin fakat bunun yarısı belirginlikte düşünebilirsiniz.
hocam bu kadar kalınsa normal değil ama dikey çizgiler normal artifact olarak geçiyor galiba oledlerin çoğunda var greyscale %85 %90 ve windows ayarlar koyu temadaki renkte belli oluyor en çok ben bunu fark ettim ama dediğiniz gibi normal kullanımda göze çarpmıyor. bu kadar da kalın değil bahsettiğim 1 piksellik dikey çizgiler

nasıl test edebilirim? full ekranda mı görüyorsun?

Baktım da bende yok gibi.
Sende olmamasına sevindim, duruma göre değişime göndereceğim.

hocam bu kadar kalınsa normal değil ama dikey çizgiler normal artifact olarak geçiyor galiba oledlerin çoğunda var greyscale %85 %90 ve windows ayarlar koyu temadaki renkte belli oluyor en çok ben bunu fark ettim ama dediğiniz gibi normal kullanımda göze çarpmıyor. bu kadar da kalın değil bahsettiğim 1 piksellik dikey çizgiler
Evet ince çizgiler olabiliyor, sanırsam woledlerde daha yaygın o mevzu, fakat bendeki biraz değişik :)

Monitör geldi. Woled vs qd oled sorusu olan varsa alabilirim.
İlk görüşüm ortada. Woled kadar kesinlikle siyah değil.
Ama morda değil. Ne ağlatır ne sevindirir cinsden gibi.

Dostlar renk ayarını çözemedim. Benim rog'daki renkler telefonum ile neredeyse aynı.
Ayarlar da bi garip geldi. Ayarlardan anlayan varsa şu renklere en yakını ne olmalı:

1748095442523.webp

Benimde bugun geldi. Mac'te kullaniyorum. Keskinlik vs hersey guzel. Ama sanki yazilarin veya herhangi bir objenin etrafi nasil anlatsam mor mu yoksa bana mi oyle geliyor bilemiyorum. Mac'in kendi ekrani da OLED ancak boyle bir sey onda hissetmiyorum.

@Perfectshot06

Ayar2K WOLED (Asus XG27AQDMG)4K QD-OLED (Samsung G81SF)Notlar / Yorumlar
Parlaklık2025Yeni panel biraz daha parlak tercih ettim. 22'de tutabilirsin.
Kontrast7043QD-OLED’de kontrastı buna denk geliyor senin ayarında.
Değişken OD00Aynı
Mavi Işık Filtresi00Aynı
Shadow Boost / DetailKapalı (0)0Aynı
ASCROffOffAynı
Black Equalizer04QD-OLED’de siyah detaylarını bi tık azalt 4 yap.
Keskinlik(Belirtilmemiş)9Keskinliği 1 düştüm, çok bir şey farkettirmiyor ama.
Renk Doygunluğu5025Daha doğal renk için düşürdüm
Renk Sıcaklığı (Color Tone)8200K / CoolCoolSen Cool olanı sevmişsin sanırsam ama tavsiyem Warm1 olurdu. Rtings de Warm1'i daha tutarlı bulmuş.
Tint (G/R)0-00-0Aynı
RGB Manuel Ayarları / White Balance0-0-00-0-0Aynı
Gama(Belirtilmemiş)0Nötr gama tercih ettim ama değişmek sana kalmış.
Contrast EnhancerOffOffAynı
Color SpaceNative (Standart)NativeEn geniş renk aralığı Native ama minik tutarsızlıklar olabiliyormuş filmlerde vs. doğallık açısından. Normal de deneyip bakabilirsin.

Biraz chatGPT'den yardım aldım 😅, biraz da bakınıp denediğim ayarlar bunlar. Dene bakalım beğenecek misin?

@Perfectshot06

Ayar2K WOLED (Asus XG27AQDMG)4K QD-OLED (Samsung G81SF)Notlar / Yorumlar
Parlaklık2025Yeni panel biraz daha parlak tercih ettim. 22'de tutabilirsin.
Kontrast7043QD-OLED’de kontrastı buna denk geliyor senin ayarında.
Değişken OD00Aynı
Mavi Işık Filtresi00Aynı
Shadow Boost / DetailKapalı (0)0Aynı
ASCROffOffAynı
Black Equalizer04QD-OLED’de siyah detaylarını bi tık azalt 4 yap.
Keskinlik(Belirtilmemiş)9Keskinliği 1 düştüm, çok bir şey farkettirmiyor ama.
Renk Doygunluğu5025Daha doğal renk için düşürdüm
Renk Sıcaklığı (Color Tone)8200K / CoolCoolSen Cool olanı sevmişsin sanırsam ama tavsiyem Warm1 olurdu. Rtings de Warm1'i daha tutarlı bulmuş.
Tint (G/R)0-00-0Aynı
RGB Manuel Ayarları / White Balance0-0-00-0-0Aynı
Gama(Belirtilmemiş)0Nötr gama tercih ettim ama değişmek sana kalmış.
Contrast EnhancerOffOffAynı
Color SpaceNative (Standart)NativeEn geniş renk aralığı Native ama minik tutarsızlıklar olabiliyormuş filmlerde vs. doğallık açısından. Normal de deneyip bakabilirsin.

Biraz chatGPT'den yardım aldım 😅, biraz da bakınıp denediğim ayarlar bunlar. Dene bakalım beğenecek misin?
Akşam deneyip atıyım.

Monitör 2 gün önce geldi kulaklık nerde belli değil aynı gün kargoyu çıkarıp kulaklığı getirememek nasıl iş anlamadım hepsijet gibi bir vasat şirketle çalışmanın sonuçları

Black Equalizer'ı 4 yap bu arada.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,100,224
Üyeler
175,005
Son üye
fet2
Geri