❌İndirim Bitti! 🔥🔥🔥Samsung Odyssey OLED G8 27" 0.03 ms 4K Pivot 240 Hz 30.897TL

Arkadaşlar monitör elime ulaştı yaklaşık 10 saat kullandım. Öncelikle text clarity ile ilgili hiçbir sorun kesinlikle yok. Textler 2k 27 inch ips monitörümden daha güzel ve keskin. Herhangi bir text fringing vs de yaşamadım, astigmat olduğum için fark ederdim olsaydı. Onun dışında son derece memnunum hiçbir sorun yaşamadım. 2k 360hz ile 4k 240hz arasında kalan veya ben bu monitörü iş için de kullanacağım diyen varsa kesinlikle 4k 240hz tavsiyemdir. Bütçesi yetmeyen arkadaşlar oyun oynamak ve içerik tüketmek için alacaksa 2K olan modeli alabilir. Tek fark text clarity ki bazılarına göre 2k da yeterli fakat bende text fringing yaşanıyordu (Astigmattan dolayı ekstra olabilir, herkes yaşamamış).

Bu arada bu modelde otomatik pixel yenileme nasıl oluyor bilen varsa yazabilir mi? G61sd modelinde power led pixel refresh bitene kadar kapalı duruyordu fakat bunda power led durumu hiç değişmedi. Monitör kapandığı gibi sabit yanmaya devam ediyor.

Arkadaşlar monitör elime ulaştı yaklaşık 10 saat kullandım. Öncelikle text clarity ile ilgili hiçbir sorun kesinlikle yok. Textler 2k 27 inch ips monitörümden daha güzel ve keskin. Herhangi bir text fringing vs de yaşamadım, astigmat olduğum için fark ederdim olsaydı. Onun dışında son derece memnunum hiçbir sorun yaşamadım. 2k 360hz ile 4k 240hz arasında kalan veya ben bu monitörü iş için de kullanacağım diyen varsa kesinlikle 4k 240hz tavsiyemdir. Bütçesi yetmeyen arkadaşlar oyun oynamak ve içerik tüketmek için alacaksa 2K olan modeli alabilir. Tek fark text clarity ki bazılarına göre 2k da yeterli fakat bende text fringing yaşanıyordu (Astigmattan dolayı ekstra olabilir, herkes yaşamamış).

Bu arada bu modelde otomatik pixel yenileme nasıl oluyor bilen varsa yazabilir mi? G61sd modelinde power led pixel refresh bitene kadar kapalı duruyordu fakat bunda power led durumu hiç değişmedi. Monitör kapandığı gibi sabit yanmaya devam ediyor.
4K olduğu için yok o açığı çözünürlük kapatıyor. 2K IPS vs 2K OLED koyunca anlaşılıyor metin kalitesi farkı.

Sonunda kargoya verildi.
Woled vs qd oled incelemesi yapalım artık.

Sonunda kargoya verildi.
Woled vs qd oled incelemesi yapalım artık.
Yap hocam bekeriz. Bende de g6 oled 360 hz olanı var 4070 ti super ekran kartı ile 4k ya geçsem mi diye düşünüyorum. Karar veremedim bu monitör için sanki minimum 4080 super ister gibi geliyor

Ben de dün akşam kurdum. Ufak bir test ettim.
+ Görüntü kalitesi başarılı. Siyahlarda morarma vs diyenlerin saçmaladığını düşünüyorum.
+ 27 360 hz almıştım. onu birine sattım. Buna geçtim iki monitörde de ölü piksel vs yoktu.
+ 165 hz'den sonra 240 hz çok farklı hissettirmedi. Ama beklendiği gibi oldukça akıcı görüntü
+ Arkadaki ışık idare eder. Sevenler vardır ben kapatıp kullanacam gibi :)
+ text clarity oldukça başarılı. Çok yakından test etmeme rağmen en ufak rahatsızlık vermedi

- Monitor ayağı pek güven vermiyor. Çok titriyor ve sallanıyor.
- Type-c portu olmaması büyük saçmalık. Macbook vs ile kullanırken type olması büyük avantaj oluyordu.
- Güncel monitörde DP 2.1 koymamalarına da anlam veremedim. Mevcut DP 1.4 var.
- Arkadaki ayar düğmesi allaha emanet. Dikkat edin elinizde kalabilir.
- Bu monitör için ayarları yapabileceğimiz bir samsung appi vs bulamadım. Dell monitorlerım için bir app vardı.
- Ayarlar konusunda tam net bir ayar yapamadım. Araştırıp bulduklarımızı deneyerek ilerleyecez gibi
- Dandik de olsa bi hoparlor konulsaydı keşke

Bu akşam rdr2 vb grafik konusunda iddialı bir oyunda denemeyi planlıyorum

Ben de dün akşam kurdum. Ufak bir test ettim.
+ Görüntü kalitesi başarılı. Siyahlarda morarma vs diyenlerin saçmaladığını düşünüyorum.
+ 27 360 hz almıştım. onu birine sattım. Buna geçtim iki monitörde de ölü piksel vs yoktu.
+ 165 hz'den sonra 240 hz çok farklı hissettirmedi. Ama beklendiği gibi oldukça akıcı görüntü
+ Arkadaki ışık idare eder. Sevenler vardır ben kapatıp kullanacam gibi :)
+ text clarity oldukça başarılı. Çok yakından test etmeme rağmen en ufak rahatsızlık vermedi

- Monitor ayağı pek güven vermiyor. Çok titriyor ve sallanıyor.
- Type-c portu olmaması büyük saçmalık. Macbook vs ile kullanırken type olması büyük avantaj oluyordu.
- Güncel monitörde DP 2.1 koymamalarına da anlam veremedim. Mevcut DP 1.4 var.
- Arkadaki ayar düğmesi allaha emanet. Dikkat edin elinizde kalabilir.
- Bu monitör için ayarları yapabileceğimiz bir samsung appi vs bulamadım. Dell monitorlerım için bir app vardı.
- Ayarlar konusunda tam net bir ayar yapamadım. Araştırıp bulduklarımızı deneyerek ilerleyecez gibi
- Dandik de olsa bi hoparlor konulsaydı keşke
Hangi ekran kartı ile kullanıyorsun hocam?

Yap hocam bekeriz. Bende de g6 oled 360 hz olanı var 4070 ti super ekran kartı ile 4k ya geçsem mi diye düşünüyorum. Karar veremedim bu monitör için sanki minimum 4080 super ister gibi geliyor
6800xt ile kullanıyorum, saf güç yetmediği yerde frame gen açıyorum, yağ gibi akıp gidiyor, DLSS ile çok daha güzel olacaktır

Keşke foto atsaydın bizde görseydik 😡👊🏻

Merhabalar, monitör çok iyi çok sevdim fakat ufak bir problemim var, tüm renklerin siyaha yakın tonlarında ekranda hafif belirgin kalın dikey çizgiler var, normal kullanımda hiç gözükmüyor fakat siyaha yakın tonlarda gözüme çarpıyor bu durum.

Sizde de var mı acaba bi kontrol sağlayabilir misiniz?
En belirgin gözüken renk kodu: #262626

Eklediğim resimde biraz fazla belirgin fakat bunun yarısı belirginlikte düşünebilirsiniz.

Ekler

• res.webp
    res.webp
    73.2 KB · Hit: 84
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,161,846
Üyeler
184,508
Son üye