Neler Yeni

Samsung root islemi hakkinda

USTUEM

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Emir
Herkese selamlar, note 10 plus cihazim var cihazi kurcalamayi ve yazilim kismi ile ugrasmayi seviyorum.

• Cihaza Magisk ile IMEI pach leme islemi yapilmis.

Olayi anlamak acisindan soruyorum;

1-magisk sayesinde root yetkisi kazaniyor ve IMEI'nin bulundugu konuma IMEI yamasi yapiliyor. Olay anladigim kadariyla bu sekilde gelisiyor.
    2-simdi bazi kavramlar uzerine yogunlasmak istiyorum, efs yani IMEI gibi bilgilerin bulundugu dosya bölümünü, islemlerden once yedekleyecegim. TWRP, yazilim flashlamaya ve yedeklemeye yarar. ADB telefon ile PC'nin haberlesmesini saglar PC uzerinden telefonda yedekleme, yeniden baslatma, onyukleme ekranina gitme vb. ıslemleri grafik olmayan ekranda gerceklestirmemizi saglar. Bilmem gereken fazladan kavramlar nedir ?
    3-peki bu islem nasıl yapilir, bu konuda eksigim ve bilgiye ihtiyacım var. Box denilen şey tam olarak nedir?
    Bu islemler icin birtakim yazilimlara ucret odememe vs gerek var mi nereden nasıl ogrenebilirim, chimeratool gibi bazi toollara rica uzerine telefoncu arkadasimdan ulasabilirim.
    4-efs yedegi aldiktan sonra TWRP ile Android surumunu de yukleyecegim cihaza. Bu cihazda su an Android 10 var. Windows da Dual boot kullanma mantigi ile mi calisiyor yoksa silip yerine mi kuruyor. Bu kurma isleminde IMEI'nin bulundugu dizin isletim sisteminden bagimsiz olmali o halde yoksa IMEI yamasi yapilmamis cihazlarda da ucardi IMEI. Yani sadece isletim sisteminin bulundugu dosya silip yerine yenisi kuruluyor. Peki Magisk ne olacak bu durumda onceden degistirdigim imei ucmayacaksa magiske ihtiyacim var mi?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,068,240
Üyeler
169,694
Son üye
Glxprime7
Top Bottom