Neler Yeni

Samsung Tab S9 mu Ipad Air 5 mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Samet Ünver
Bütçe
20000
Merhaba üniversite öğrencisiyim öğrencilik işleri, gündelik kullanım, video izlemek ve nadirde olsa oyun oynamak amacıyla bir tablet almak istiyorum ve bu iki cihaz arasında kararsız kaldım telefon olarak Samsung S22 kullanıyorum ve One UI'dan gayet memnunum ancak tablet olarak Apple bildiğiniz gibi iyi bir seviyede. Samsung'un işlemcisi SD gen 2'nin, Air 5'in m1'inden daha düşük performans veriyor olması Air'a yakınlaştırıyor ancak S9'un ekran özellikleri, Android esnekliği ve kaleminin içinden çıkması gibi şeylerde büyük avantaj. Sizce hangisini tercih etmeliyim uzun yıllar götürmesini ve yazarken zevk almak istiyorum o konuda da S Pen iyi gelir mi bilmiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.
iPad Air 5 uzay grisi Pt'de 19000TL (klon farklı marka kalem 1300 TL)
S9 Amazon'da 20.800
Not: Kalem hissiyatı hakkında bilgisi olanlar varsa S Pen yeterince iyi mi sormak isterim.

Clayz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
686
İsim
yunusemre
Merhaba üniversite öğrencisiyim öğrencilik işleri, gündelik kullanım, video izlemek ve nadirde olsa oyun oynamak amacıyla bir tablet almak istiyorum ve bu iki cihaz arasında kararsız kaldım telefon olarak Samsung S22 kullanıyorum ve One UI'dan gayet memnunum ancak tablet olarak Apple bildiğiniz gibi iyi bir seviyede. Samsung'un işlemcisi SD gen 2'nin, Air 5'in m1'inden daha düşük performans veriyor olması Air'a yakınlaştırıyor ancak S9'un ekran özellikleri, Android esnekliği ve kaleminin içinden çıkması gibi şeylerde büyük avantaj. Sizce hangisini tercih etmeliyim uzun yıllar götürmesini ve yazarken zevk almak istiyorum o konuda da S Pen iyi gelir mi bilmiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.
S9 Amazon'da 20.800
Not: Kalem hissiyatı hakkında bilgisi olanlar varsa S Pen yeterince iyi mi sormak isterim.
ben tablette kesınlıkle apple alınması taraftarıyım

AkifM2009

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
229
İsim
Akif Memmedov
İlgilendiği Kategoriler
Telefon önerileri
Instagram
AkifM2009
S9 Amazon'da 20.800
internette soylenenlere gore s pen daha yumsak sanki kardona yaziyormussun hissi veriyor notlar icin vesaire daha iyi apple pencil ise duz cama yaziyormussun gibi cok sert bir hissiyati var ama cizim icin daha iyi kalem konusu bir yana ben tab s9 alirdim evet islemci olarak m1 daha guclu ama cpu gucu olarak cokta inanilmaz farki yok gpu olarak fark fazla sadece ikinciside tab s9 un ekrani 16:9 amoled 120 ipad airin ekrani ise 4:3 ips 60hz ekran arayuz olarak samsung dex cok kullanisli genel olarak video izleyecekseniz ipadin ekrani sizi cok rahatsiz edicektir hem 4:3 hemde ips olmasi yuzunden samsung tab s9 iyidir

Rauzy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
192
İsim
İsrafil can
apple varken samsung tercih bile olmamalı bence

Öğrenen_biri

80+ Bronze
açıkça konuşim bu konuda.
İlk baktığım tablet en uygun olarak tab a9 plus'tı ama kalem istiyordum. Tab S9 FE Plus'a baktım ama pek beğenemedim. iPad 5e baktım dedim bu kadar almışken pencil pro destekli bir kalem alayım dedim be iPad Air 11" M2 aldım. Ama depolama olarak 256GB seçtim.

Samsung'un Tab S10 Ultrası file benchmark'ta ipad i geçemedi. O yüzden ne tablet bakımından apple al geç. Ama depolama bakımından 64 kurtarmaz gibi. Üstün gayret beklemiyorsan düz iPad alıp 256 seç derim.

Ömer Murat KARACA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,060
İsim
Ömer Murat KARACA
S9 FE Plus vs 10. nesil İpad arasında kalıp hem Samsung ekosistemi kullandığımdan, hem CPU hariç her yönden iyi bir cihazı %30 daha ucuza alabildiğim için S9FE Plus tercih ettim. 13 ay oldu alalı. Çok da memnunum. Resim vs çizilecekse Apple kalemi daha iyi (kalemi eğik tutabiliyorsunuz, Samsung kalemi fazla eğimde yazmıyor) ama not tutmaya yazı yazmaya Samsung kalemi daha kullanışlı. Fabrikasyon olarak silikon uç geliyor ama 5'li 170TL'ye plastik uç aldım, daha rahat kayıyor ekranda Samsung alırsan ek uç tavsiye ederim mutlaka.

S9 vs Air 5'e baktığımız zaman kağıt üzerinde biri 21K, biri 19.5K + 5K kalem ile 24.5K TL. Orijinali ne Samsung'taki ne de Apple'daki orijinal kalemin yerini tutmaz hocam
- Ekran olarak İpad 60HZ Retina, Samsung 120HZ Dinamik Amoled
- Batarya Samsung'ta daha iyi ancak biri android biri İOS, biri 60hz biri 120hz olduğundan Apple daha uzun gider diye düşünüyorum. S9FE Plus ile (2560x1600p 90hz 12.4 inç LCD ekran 10000mah batarya) 10 saat ekran süresi alıyorum genellikle
- CPU olarak Samsung %10 geride, depolama Samsung'ta 2 kat fazla + hafıza kartı desteği var
- İpad Wifi 6 Bluetooth 5, Samsung Wifi 6E Bluetooth 5.3
- Samsung yaklaşık 1 sene daha güncel

Şimdi fazladan 3.5K para verip, ekran, bağlantı çeşitleri, ekran çerçeve oranı vb. etkenlerden mahrum kalmak bana mantıklı gelmiyor. Şahsen oyun oynamıyorum ve render vs yapmıyorum o yüzden günlük kullanımda kasmayan bir CPU olsa yetiyor. O yüzden CPU olarak geri kalsa da olur. Zira S9 FE Plus cihazımda 650K antutu puanına sahip Exynos 1380 CPU var ve daha donduğunu görmedim xD S9 1550K, Air 5 1700K antutu'ya sahip, fazla fazla yeterli olacaktır ikisi de

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Samet Ünver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cevaplarınız için teşekkür ederim özellikle Samsung S9 için yazdığınız cevapların çok açıklayıcı olması beni çok mutlu etti çok teşekkür ederim sanırım S9 almak çok daha mantıklı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,034,120
Üyeler
163,947
Son üye
Ersincan35
Top Bottom