Sanırım karabasan gördüm (?)

Olayı yanlış biliyorsunuz sanırım. Karabasan dediğimiz şey bizim insanlarımızın uyku felcine verdiği isimdir. Muhtemelen doğaüstü bir varlık gibi bir şey zannettiniz ama öyle değil. Uyku felci(karabasan) dediğimiz şey ise bedenimiz tam olarak uyanmadığında gözlerimizi açtığımızda bilinçaltımıza bağlı olarak halüsinasyonlar görülebilir ve bedenimizi bir kaç saniye hareket ettiremeyiz ve konuşamayız. "Karabasan diye bir şey yok" diye bir yorum yapmak çok enteresan olmuş.
Nasıl karabasan yok seni seviyorum dedim gitti daha da uğramıyor(!)

Ona karşı tek kazanan benim galiba :D
Büyük konuştuk hadi bismillah

Olayı yanlış biliyorsunuz sanırım. Karabasan dediğimiz şey bizim insanlarımızın uyku felcine verdiği isimdir. Muhtemelen doğaüstü bir varlık gibi bir şey zannettiniz ama öyle değil. Uyku felci(karabasan) dediğimiz şey ise bedenimiz tam olarak uyanmadığında gözlerimizi açtığımızda bilinçaltımıza bağlı olarak halüsinasyonlar görülebilir ve bedenimizi bir kaç saniye hareket ettiremeyiz ve konuşamayız. "Karabasan diye bir şey yok" diye bir yorum yapmak çok enteresan olmuş.
dini şeylere baglıyorlar onu söyledim sanki sıradışı bir varlıkmış gibi

Ben daha görmedim yaa. Merak ediyorum açıkçası. Benzer olaylar yaşadığım oldu ama uyku vakti değildi.

Valla ne kadar yok deseler de uyku felci deseler de yaşayan bilir bunu. 25 yaşındayım hayatım boyunca böyle bir şey yaşamadım. 5 dakika boyunca yorganın altından çıkan 2 el bileklerimi bırakmadı. Rüyada olsam çok net anlarım ama uyanığım. Bağırmaya çalışıyosun bir türlü olmuyor. Ellerini kurtarmaya çalışıyosun o da olmuyor. Bildiğin uyanıksın bunlar olurken mücadele ediyorsun ama başaramıyorsun.

11 Nisan yani dün, sahurdan sonra yatmaya gittim. Annem namazı kılmam için uyardı. Bende tamam diyerek yatağa uzandım. İlk uyandığımda anladım kılmamışım. İlk uyanmada birden korkarak uyandım. 2. Kez uyandığımda yatığımın solunda ablamı kap kara şekilde yanımda gördüm. Neden geldiğini soracaktım ama ağzımı bile açamadım. 2 3 saniye öylece konuşmaya çalıştım. Yavaşça geri geri giderek uzaklaştı. Ve birden korkuyla uyandım. Rüyamıydı acaba. Yoksa gerçek miydi ?
Ben bile korktum ckckddk

11 Nisan yani dün, sahurdan sonra yatmaya gittim. Annem namazı kılmam için uyardı. Bende tamam diyerek yatağa uzandım. İlk uyandığımda anladım kılmamışım. İlk uyanmada birden korkarak uyandım. 2. Kez uyandığımda yatığımın solunda ablamı kap kara şekilde yanımda gördüm. Neden geldiğini soracaktım ama ağzımı bile açamadım. 2 3 saniye öylece konuşmaya çalıştım. Yavaşça geri geri giderek uzaklaştı. Ve birden korkuyla uyandım. Rüyamıydı acaba. Yoksa gerçek miydi ?
Hocam sadece uyku felci geçirmişsiniz bunda üst düzey bir anlam aramanıza gerek yok ablanızın kap kara bir şekilde yanınızda olması ise siz öyle düşündüğünüz için karşınızda ablanızı gördünüz eğer bilinçaltınızda makarna canavarına ile savaşan patates düşünseydiniz büyük ihtimal bunu görecektiniz. Neden ablamı gördüm diye soracak olursan bence sen annene tamam diyip yattıktan sonra ilk uyanmada beynin namaz kılmayı unuttuğu fark edip bir anda sizi uyandırdı(bundan dolayı da korkarak uyandınız) ikinci uyanmanizda uyku felci gecirdiniginiz için beyin siz uyurken bilinçaltında düşündüğü annem söylemişti namaz kalmalıyım düşüncesi ile sizi uyandırmak için annenizin kendisi değilde ablanız göndereceğini beyniniz düşündü için ablanızı gördünüz. neden kapkara diye soracak olursan korkudan dolayı olabilir, peki neden geri çekildi diyorsan bilinçaltımızda uykunun bastirması ile namaz kılma düşüncesinden vazgeçmiş olabilir. Tabi bunlar benim kişisel görüşüm bu düşünceleri katilmayabilirsiniz.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Her gün uyumadan önce 3 kez İhlas Suresi, 3 kez Felak Suresi ve 3 kez Nas Suresini okuyun. İhlas ile başlayın ve ilk okuyacağınız İhlas Suresinin başında Euzu Besmele çekin. Sonraki okuyacağınız İhlas, Felak ve Nas surelerinde Besmele çekin başında. Okuduktan sonra elinize üfleyip vücudunuza sürün. Allah'ın izniyle kafir cinler size yaklaşamaz. Birde yatmadan önce abdest alırsanız iyi olur.
Hocam neden 3 kere okunuyor

cin carpmaya gelmis oruclu oldugu aklina gelmis geri gitmis

Hocam sadece uyku felci geçirmişsiniz bunda üst düzey bir anlam aramanıza gerek yok ablanızın kap kara bir şekilde yanınızda olması ise siz öyle düşündüğünüz için karşınızda ablanızı gördünüz eğer bilinçaltınızda makarna canavarına ile savaşan patates düşünseydiniz büyük ihtimal bunu görecektiniz. Neden ablamı gördüm diye soracak olursan bence sen annene tamam diyip yattıktan sonra ilk uyanmada beynin namaz kılmayı unuttuğu fark edip bir anda sizi uyandırdı(bundan dolayı da korkarak uyandınız) ikinci uyanmanizda uyku felci gecirdiniginiz için beyin siz uyurken bilinçaltında düşündüğü annem söylemişti namaz kalmalıyım düşüncesi ile sizi uyandırmak için annenizin kendisi değilde ablanız göndereceğini beyniniz düşündü için ablanızı gördünüz. neden kapkara diye soracak olursan korkudan dolayı olabilir, peki neden geri çekildi diyorsan bilinçaltımızda uykunun bastirması ile namaz kılma düşüncesinden vazgeçmiş olabilir. Tabi bunlar benim kişisel görüşüm bu düşünceleri katilmayabilirsiniz.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam neden 3 kere okunuyor
Screenshot_20230413-042749_Chrome.png
Screenshot_20230413-042757_Chrome.png

bir çeşit cin varmış insanın üstüne gelir otururmuş hareket edemezmişsin bunlar 4.boyut canlılar oldugu için oturmak mecazi olabilir ama korkulcak bir şey yok genelde dinden uzak yaşayan insanlarda çok olurmuş ben uzun zamandır pek rastlamadım en son yaşadıgımda kolumu falan hafifçe kaldırabiliyordum çok takmamak lazım bunlar zaten korkuyla beslenen canlılar

Hocam ona bakacak olursak muhammed yerine göre 3 kere yapılmasınıda söylemiş,
3-5 kere yapılmasını da söylemiş yani ortada net bir şey yok(3 mü 5 mi yoksa yerine göre yavaşça ve ısrarcı bir şekilde mi). Hocam Muhammed peygamberin her yaptığını da yapmamak gerekiyor örnek olarak çok eşlilik ve kölelik şuan bu toplumda çok eşlilik ve kölelik kötü bir şey olarak karar kılındığı için günümüzde ehli sünnet bir kişi olmak çok kötü karşılanır benim yazdıklarımla ne alakası var dersen Hocam bana kalırsa Muhammed peygamberin 3 defa okuması kendi içinde ona kafi geldiği içindir çünkü bu duaları yavaşça ve ısrarcı bir şekilde okumayı söylüyor yani kişiden kişiye değişir bir başkasına göre 3 değil de 10 defa okumak kafi gelir yani özellikle 3 defa okumanın mucizevi bir yönü yok.

Screenshot_20230413-045004_Chrome.jpg

Screenshot_20230413-045015_Chrome.jpg

seninde yanlış bilmen DJALDNLSMDLALSŞA

Geri