Resimden gördüğüm kadarıyla anakartın B460. O anakart İ3 ve İ5 serisi işlemcilerle (işlemciniz 10400F herhalde) en fazla 2666Mhz RAM hızını destekler.Ben ramlarımı 2666 MHz sanıyordum sonra bugün donanım Arşivi videosunu izledim biosa girdim kontrol ettim 3000 miş kutularına baktım 3000 yazıyordu çok sevindim bugün biraz mutsuzdum acil yardım gelirse çok sevinirim bios foto geliyorrr.
Açtım burada ne yapıcam?Bunda bir şey yok, sadece BIOS'tan girip XMP Profili açacaksınız. Bu sayede RAM'leriniz 2666MHz yerine 3000MHz çalışmış olacak.
Lütfen cevap fotoya bakıp verirmişsiniz cevap?Açtım burada ne yapıcam?
(XMP) olanı Enabled'den Profile 1'e alın. Ama gerçi işlemciniz Intel, ve anakartınız B460 çipset. Zorunlu olarak 2666MHz çalışacak.Açtım burada ne yapıcam?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Lütfen cevap fotoya bakıp verirmişsiniz cevap?
Eneable ve disable yazıyor(XMP) olanı Enabled'den Profile 1'e alın. Ama gerçi işlemciniz Intel, ve anakartınız B460 çipset. Zorunlu olarak 2666MHz çalışacak.
Memoria TRy it kısmında 2933 var o ne peki?(XMP) olanı Enabled'den Profile 1'e alın. Ama gerçi işlemciniz Intel, ve anakartınız B460 çipset. Zorunlu olarak 2666MHz çalışacak.
Bilmiyorum ne yazık ki. @RevDeisDouMemoria TRy it kısmında 2933 var o ne peki?
Denersen sistem açılmayacak ve BIOS resetlenecek meraktan denemiştim zamanındaMemoria TRy it kısmında 2933 var o ne peki?
Peki ramlerim 2666 MHz 3000 olsaydı kaç fps daha fazla alırdım?Bilmiyorum ne yazık ki. @RevDeisDou
3000MHz'i görmeniz için B460 değil, minimum Z490 bir anakart almanız lazım.Peki ramlerim 2666 MHz 3000 olsaydı kaç fps daha fazla alırdım?