Sapphire B850M nitro+ anakart aldım

Ali K

80+
Reaksiyon skoru
4
Asus B650m-K anakart ile sorun yaşayıp, servisin iş bilmezliği yüzünden bıkıp, bir anda yeni anakart arayışına girdim ve karşıma Sapphire B850M nitro+ modeli çıktı, ekran kartında 9070xt nitro kullandığım için kalite konusunda tereddütüm olmadı. Kart elime bugün ulaştı ve ambalajı açar açmaz kaliteli bir anakart olduğunu anladım. Gerek PCB tasarımı, kapasitör kaliteleri, soğutma bloklarının kalınlığı olsun beni memnun etti diyebilirim. Birçok markanın süslü gözüken ama berbat altyapılı anakartlarına göre daha sade ve sağlam duruyor. B350 chipsetten bu yana hep Asus, MSI gibi markalar kullandım. Malzeme kalitesi bir ROG serisi kadar olmasa da TUF serisinden kesinlikle daha iyi olduğunu düşünüyorum. Aynı fiyata arasında kaldığım gigabyte eagle serisinden ise VRM ısınma sorunundan dolayı yorumlar gördüm ve vazgeçtim, ayrıca fiyatı bir tık daha yüksekti. Hiçbir yerde açıklama belirtilmemiş ancak 12v ve 5v argb headerler var. BIOS arayüzü çok sade ve iç açıcı, istediğiniz her şey elinizin altında. Sevmediğim yanı ise, soğutma blokları fazla geniş, kasa fanları veya sıvısı soğutucu fanları ile çakışabilir alırken dikkat etmeniz gerek. Hata ayıklama ledlerini ise ekran kartı altında kalacak bir yere koymuşlar görmek için ekran kartı altına eğilmek lazım. Kendi sitesinde QVL listesi yok ancak xpg marka ram'lerle sorunsuz kullandım. Wifi 6 var ancak realtek çipli, oyunda ping ve packet loss yapabilir. Intel ax200 gibi bir şey olsa harika olurdu ama Sapphire gibi AMD ortağı markadan Intel beklenmez tabi. Almadan önce araştırdığımda hiçbir yerde yorum bulamadım, zaten satışı yeni başlamış, alacak arkadaşlara belki yardımcı olur diye burada paylaşmak istedim. Şu an Hepsiburada üzerinde satılıyor diğer sitelerde henüz göremedim. Pure serisi beyaz büyük modelide mevcut. Almayı düşünüp sorusu olan olursa yardımcı olmak isterim. İlerleyen günlerde güncelleme yapabilirim.
1000060026.webp

Son düzenleme:
Sapphire'in anakartınıda ilk defa duydum, umarım ekran kartları gibi sorunlu değildir

Hayırlı olsun hocam. Satışa çıktığını görmüştüm hatta arkadaşıma tavsiye etmiştim. Güle güle ve sorunsuz kullanın inşallah. Konudan ayrı olarak kart gerçekten çok yakışıklı :)

Sapphire'in anakartınıda ilk defa duydum, umarım ekran kartları gibi sorunlu değildir
ATI Radeon serisinden beri ekran kartlarını kullanıyorum. R7 200 serilerini kullandım. Mining döneminde rx580 8gb modelinden rigler yaptık hep. Daha sonra 6700xt ve şuan 9070xt kullanıyorum. Coil whine dışında hiç sorun yaşatmadı Allah'a şükür.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,160,079
Üyeler
184,261
Son üye
Samedduman
Geri