Neler Yeni

Sattığım anakart'da işlemci çalışmıyor denildi *YARDIM*

sergensi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
sergen
Anakarti alan kisi benim ve bahsettiginiz seylerin hicbiri burda soz konusu degil cunku anakartla beraber benzer yillarda uretilmis astrock B450m anakartta vardi ve bios guncelledigimizde astrock sorunsuz sekilde 5500 calistiriyor cikarim Msi takiyor cpu isigi yaniyor hicbir goruntunyok burdaki konuyu acan arkadasin yukledigi bios gozukuyor guncelde 2022 olarak gozukuyor ve biz uygun farkli bir bios buldu yine 22 yilina ait yine okumadi ve 3500x taktigimizda hem uzerindeki arkadasin yolladigi biosla hemde bizim yukledigimizle sorunsuz sekilde calisiyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Burdaki sorun bu anakart 5600 nasil calistirdi 5500 calistirmiyor. 5500 hicbir sorun yok cunku tekrar tekrar diger anakarta karta takip denedik. Zaten sifir urun kutudan cikardik

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,574
İsim
Yusuf
Anakarti alan kisi benim ve bahsettiginiz seylerin hicbiri burda soz konusu degil cunku anakartla beraber benzer yillarda uretilmis astrock B450m anakartta vardi ve bios guncelledigimizde astrock sorunsuz sekilde 5500 calistiriyor cikarim Msi takiyor cpu isigi yaniyor hicbir goruntunyok burdaki konuyu acan arkadasin yukledigi bios gozukuyor guncelde 2022 olarak gozukuyor ve biz uygun farkli bir bios buldu yine 22 yilina ait yine okumadi ve 3500x taktigimizda hem uzerindeki arkadasin yolladigi biosla hemde bizim yukledigimizle sorunsuz sekilde calisiyor

Burdaki sorun bu anakart 5600 nasil calistirdi 5500 calistirmiyor. 5500 hicbir sorun yok cunku tekrar tekrar diger anakarta karta takip denedik. Zaten sifir urun kutudan cikardik
valla msi teklisinin reddit'te verdiği yanıt aşağıda. isterseniz pazartesi msi'dan mail veya telefon ile destek alın. çünkü bu okumama problemini yazanlar baya olmuş ama msi'ın iddiası bios update ile tüm işlemcileri okuduğu yönde. yani ryzen 5600ü okudum 5500ü okumadım gibi bir şey yokmuş. dediğim gibi msi'dan destek almakta fayda var. çünkü ortadaki durum garip. satıcı en güncel bios'a update ettim ve 5600ü okudu diyor, satın alan taraf diğer anakartlarda çalışan 5500'ü msi anakart okumuyor diyor.

Updating the BIOS has not changed and if you can get into the BIOS then use the M-Flash Tool to update the bios to that version. Then shut the PC down, and install the 5500 CPU then boot it back up and it should work fine.

bu arada satan arkadaş anakarta hangi biosu yüklediğinin linkini atıp yazabilir mi ? msi'ın sitesiden link şeklinde. ÖRN: şu msi'ın sitesindeki şu linkteki bios bölümündeki 12.8.31 patch'indeki bios update'i yükledim gibi.

*Bu anakart bios güncel değildi ryzen 5 2600 işlemci vardı sonra 5600 aldım CPU ışığı yanıyordu. Arkadaşımın PC sinden 1600 işlemcisini aldım ve Son sürüm olan 2022-08-05 tarihli BİOS'u yükledim ve sıkıntısız bir şekilde 5600 işlemcide çalıştı.
*Sıkıntı bundan sonra başlıyor. Bu anakartı sattım sattığım kişi 5500 işlemci çalışmıyor diyor. CPU ışığı yanıyormuş. 5600 işlemcide sıkıntı yok ama 5500 işlemci de neden sıkıntı var. 5500 işlemci bozuk değil asrock anakartta çalışıyor ama MSİ B450M PRO M2 anakartta CPU ışığı yanıyor. Bütün 5000 seri işlemcilerde çalışması gerekmiyor mu? ve 5600 den daha düşük bir işlemci olmasına rağmen.
Sebebini bilen arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirim.

bu arada satan arkadaş anakarta hangi biosu yüklediğinin linkini atıp yazabilir mi ? msi'ın sitesiden link şeklinde. ÖRN: şu msi'ın sitesindeki şu linkteki bios bölümündeki 12.8.31 patch'indeki bios update'i yükledim gibi.

Son düzenleme:

TahinPekmez

80+ Gold
valla msi teklisinin reddit'te verdiği yanıt aşağıda. isterseniz pazartesi msi'dan mail veya telefon ile destek alın. çünkü bu okumama problemini yazanlar baya olmuş ama msi'ın iddiası bios update ile tüm işlemcileri okuduğu yönde. yani ryzen 5600ü okudum 5500ü okumadım gibi bir şey yokmuş. dediğim gibi msi'dan destek almakta fayda var. çünkü ortadaki durum garip. satıcı en güncel bios'a update ettim ve 5600ü okudu diyor, satın alan taraf diğer anakartlarda çalışan 5500'ü msi anakart okumuyor diyor.

Updating the BIOS has not changed and if you can get into the BIOS then use the M-Flash Tool to update the bios to that version. Then shut the PC down, and install the 5500 CPU then boot it back up and it should work fine.
Ben acaba bios sonradan sıfırladı da o yüzden acmamistir yada 5500 islemci bozuk diye düşündüm ama buda değil. Ben 5600 ile pubg bile oynadım. Bios pilini çıkarmadan gönderdim. Anlam veremediğim için kafama takıldı.

satan arkadaş anakarta hangi biosu yüklediğinin linkini atıp yazabilir mi ?
2022-08-05 bios sürümünü yükledim yani son sürümü. Linki ilk mesajda var.

Hasan344

80+ Gold

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,574
İsim
Yusuf
Ben acaba bios sonradan sıfırladı da o yüzden acmamistir yada 5500 islemci bozuk diye düşündüm ama buda değil. Ben 5600 ile PUBG bile oynadım. Bios pilini çıkarmadan gönderdim. Anlam veremediğim için kafama takıldı.

2022-08-05 bios sürümünü yükledim yani son sürümü. Linki ilk mesajda var.
çok enteresan bir durum çünkü b450 bir anakartın ryzen 5000 serisine kadar destek verme zorunluluğu olduğunu biliyorum. çünkü bunu AMD tarafı üreticilere dayatıyor diye biliyorum fakat firmalar bazen bios güncellemesini geciktirebiliyor ne olursa olsun ryzen 5000 çıkalı çok oldu ve bu patch'in gelmesi zaten gerekiyordu ve msi'ın global forumlardaki destek ekibide yanıttan gördüğün gibi bios update'i ile çalışacağını beyan etmiş. Alan tarafta satan tarafta MSI Türkiye ile iletişim kurmasında fayda var. Durum enteresan, msi ryzen 5500 destek vermemiş gibi bir seçenek olamaz olmamalı. eğerki bu durumda varsa hakkınızı arayın.

Bios pilini çıkarırsan anakart fabrika ayarlarına geri döner yani sıfırlanır.
yok kanka onların hepsi denenmiş zaten. garip durum şu ryzen 5600ü okuyor ryzen 5500'ı okumuyor. ryzen 5500 işlemci başka anakartta çalışıyor. bios en güncel sürümde her şey çalışması için normal duruyor.

Son düzenleme:

TahinPekmez

80+ Gold
çok enteresan bir durum çünkü b450 bir anakartın ryzen 5000 serisine kadar destek verme zorunluluğu olduğunu biliyorum. çünkü bunu AMD tarafı üreticilere dayatıyor diye biliyorum fakat firmalar bazen bios güncellemesini geciktirebiliyor ne olursa olsun ryzen 5000 çıkalı çok oldu ve bu patch'in gelmesi zaten gerekiyordu ve msi'ın global forumlardaki destek ekibide yanıttan gördüğün gibi bios update'i ile çalışacağını beyan etmiş. Alan tarafta satan tarafta MSI Türkiye ile iletişim kurmasında fayda var. Durum enteresan, msi ryzen 5500 destek vermemiş gibi bir seçenek olamaz olmamalı. eğerki bu durumda varsa hakkınızı arayın.
arkadaş bilgisayarcıya götürmüş çalışmayınca orda da çalışmamış. anakartı bana iade etmektense elindeki 5500 işlemciyi 3000 serisi bir işlemci ile takas etmek zorunda kalmış. ben 5600 işlemciyi çalışır görmek için bios güncellemeye 200 tl para verdim. arkadaşlarım uzun yoldan gelmişti. bilgisayarcı 300 tl istemişti buna vermektense arkdaşlarıma verdim. video da çektim çalıştığına dair. yani emek verdim , alan kişi düzgün bir arkadaş. başka bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum ama ne?

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,574
İsim
Yusuf
arkadaş bilgisayarcıya götürmüş çalışmayınca orda da çalışmamış. anakartı bana iade etmektense elindeki 5500 işlemciyi 3000 serisi bir işlemci ile takas etmek zorunda kalmış. ben 5600 işlemciyi çalışır görmek için bios güncellemeye 200 TL para verdim. arkadaşlarım uzun yoldan gelmişti. bilgisayarcı 300 TL istemişti buna vermektense arkdaşlarıma verdim. video da çektim çalıştığına dair. yani emek verdim , alan kişi düzgün bir arkadaş. başka bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum ama ne?
valla bilemiyorum dostum MSI Türkiye'den destek almak en mantıklısı şuanda. belki bios update'de bir hata yapıldı diyeceğim çünkü bu anakartın M2 versiyon M2 V2 versiyonu M2 MAX versiyonu gibi çeşitlemeleri var. öyle enteresan bir hata varki ya kullanıcı hatası yada msi'ın büyük boş vermesi diyeceğim. ama msi boşverdiği zamanda ne olursa olsun destek vermeyeceği anakartları recall yapar ve sıkıntısız olanı teslim ederdi gibime geliyor.

Top Bottom