Çözüldü✓ Secure Boot Açarsam Sorun Yaşar mıyım ?

Reaksiyon skoru
4
Arkadaşlar merhaba bugün valorant oynamak için oyuna girdim fakat bu hatayla karşılaştım

This Version Of Vanguard Requires UEFI Secure Boot To Be Enabled In Order To Play

biraz araştırmayla hatanın bios ayarlarından secure bootu aktif etmek ile çözüldüğünü gördüm fakat bazı anakart modellerinde sanırsam anakartı bozabiliyormuş bu özelliği açmak GİGABYTE modellerde özellikle HP VİCTUS 16 R0052NT model dizüstü bilgisayarım var anakartı gigabyte mıdır nedir ne değildir hiç bilmiyorum sizlere sormadan ayarıda açmak istemedim sorun yaşarım diye HALL sensör arızasından dolayı garantiden yeni geldi bilgisayarım ve başka bi sorun yaşarım diye korkmadım değil sizce secure bootu aktif edersem sorun yaşar mıyım? sistem bilgisi kısmında bu özellikler gözüküyor hangisi anakarttır hiçbir bilgim yok özellikle GİGABYTE modellerde bu sorunun olduğunu duydum tam net bi bilgim yok.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-01-22 131334.webp
    Ekran görüntüsü 2026-01-22 131334.webp
    61.5 KB · Hit: 11
Secure boot aktif etmek bilgisayara donanımsal hiçbir zarar vermez. Secure Boot bir güvenlik özelliğidir, donanıma yük bindirmez.
Ancak çok eski bir ekran kartına sahipsen No bootable device veya benzeri bir hata alabilirsin ancak bu herhangi bir zarar verdiği anlamına gelmez.
Bu hatayı alırsan secure boot kapattığında düzelir.

Secure boot aktif etmek bilgisayara donanımsal hiçbir zarar vermez. Secure Boot bir güvenlik özelliğidir, donanıma yük bindirmez.
Ancak çok eski bir ekran kartına sahipsen No bootable device veya benzeri bir hata alabilirsin ancak bu herhangi bir zarar verdiği anlamına gelmez.
Bu hatayı alırsan secure boot kapattığında düzelir.
Teşekkür Ederim reklam yapmak gibi olmasın Recep Baltaşın videosunu izlediğimde videoda forumlara sormadan aktif etmeyin bazı gigabyte model anakartlarda bu özellik açıldığında Anakartın Break olduğunu söyledi tamamen bozulabilir dedi ondan dolayı sormak istedim.

Teşekkür Ederim reklam yapmak gibi olmasın Recep Baltaşın videosunu izlediğimde videoda forumlara sormadan aktif etmeyin bazı gigabyte model anakartlarda bu özellik açıldığında Anakartın Break olduğunu söyledi tamamen bozulabilir dedi ondan dolayı sormak istedim.
Sadece secure boot açarak böyle birşeyin olma ihtimali belkide 1000 de 1 olabilir :D
Dediğim gibi açabilirsin ancak no bootable device gibi bir uyarı alırsan windows açılmayabilir.
Bununda çok kolay bir yolu var açma tuşuna bas bios ekranına gir tekrar secure boot kapat yoluna devam et :D

Sadece secure boot açarak böyle birşeyin olma ihtimali belkide 1000 de 1 olabilir :D
Dediğim gibi açabilirsin ancak no bootable device gibi bir uyarı alırsan windows açılmayabilir.
Bununda çok kolay bir yolu var açma tuşuna bas bios ekranına gir tekrar secure boot kapat yoluna devam et :D
Teşekkür ederim ilginiz için.

Eğer tamamen emin olmak istersen Windows tuşu + r yap msinfo32 yaz sonrasında çıkan ekrandan bios modunu kontrol et eğer bios mode uefi ise düşünmene bile gerek yok direkt açabilirsin secure boot özelliğini
1769078346187.webp

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,185,783
Üyeler
188,166
Son üye
Kaelyx
Geri