Sevgililik arasında ideal yaş farkı kaç olmalı ?

Rotangar

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,087
Yasal olarak böyle bir şey varmı yasada.
Cinsel ilişkiye girmenin 18 yaş altında suç olduğunu biliyorum.Ama sevgili olmada yaş farkı kaç olmalı.
18 yaşındaki biri ile 16 yaşındaki birinin ilişkisi yasal olarak nasıl olur bir taraf reşit oluyor çünkü veyahut 18 yaşında biri ile 13 yaşında biri yaş farkı çok var bu durumdada sonuçta.

Son düzenleme:
İki tarafında yaşı min 18 olmak şartı ile 6 yaş farkı da uyumlu olunabiliyor. Günümüzde ortalama 3-4 aralığı diye düşünüyorum. İdeali bu diyebileceğim bir fark yok
Evlenmede Yasada 18 altı yasak üst sınır yok diye biliyorum

İki tarafında yaşı min 18 olmak şartı ile 6 yaş farkı da uyumlu olunabiliyor. Günümüzde ortalama 3-4 aralığı diye düşünüyorum. İdeali bu diyebileceğim bir fark yok
Evlenmede Yasada 18 altı yasak üst sınır yok diye biliyorum
HAlk arasında etik olmadığı kesin ama yasal olarak 18 yaşındaki biri ile 13 yaşındaki birinin cinsel ilişki olmadığı sürece sevgili olmasında bi sorun yok bu saçma değilmi.

HAlk arasında etik olmadığı kesin ama yasal olarak 18 yaşındaki biri ile 13 yaşındaki birinin cinsel ilişki olmadığı sürece sevgili olmasında bi sorun yok bu saçma değilmi.
Sevgililikte resmi bir kayıt olmuyor yasal olarak yapılması gereken bir şey yok
Toplum tarafından garip karşılanıyor ama reşitlikle alakası yok 17 yaşında ile 12 yaşında biri sevgili olması da garip. bakıldığında ikiside reşit değil.

Annem ile babam arasında 10 yaş var ve aralarında hiç fark yok gibi yaş önemli de kafa yaşı bence daha önemli ideal yaş 5/7 arasıdır bence

Annem ile babam arasında 10 yaş var ve aralarında hiç fark yok gibi yaş önemli de kafa yaşı bence daha önemli ideal yaş 5/7 arasıdır bence
Bana kalırsa belli bi yaştan sonra yaş farkı çok garip olmuyo mesela 25 20 yaş olur ama 18 14 olmaz gibi bence.

Sevgililik denen meselenin kağıt üzerinde karşılığı olmadığı için yasaya dökmesi zor oluyor ama azıcık aklı olan 17-18 yaşındayken gidip de 12 yaşında sevgili yapmaz. Özellikle 12 yaşındaki çocuğun ebeveynlerinin gözetimi altında olması lazım bu tür durumlar.

Bana kalırsa belli bi yaştan sonra yaş farkı çok garip olmuyo mesela 25 20 yaş olur ama 18 14 olmaz gibi bence.
Ayn doğru diyorum ya babam 62 annem 52 yaşında ama fark yok dediğin gibi 20 lerden sonra değişir biraz ama 10 lu yaşlar bana da garip geliyor

Kadınlar daha erken olgun olur max 6 7 olmalı. Yaşlanması da var bunun.

Yasal olarak böyle bir şey varmı yasada.
Cinsel ilişkiye girmenin 18 yaş altında suç olduğunu biliyorum.Ama sevgili olmada yaş farkı kaç olmalı.
18 yaşındaki biri ile 16 yaşındaki birinin ilişkisi yasal olarak nasıl olur bir taraf reşit oluyor çünkü veyahut 18 yaşında biri ile 13 yaşında biri yaş farkı çok var bu durumdada sonuçta.
Evlilikte bence max 5 yıl sevgili ise taş patlasın 3

Kadınlar daha erken olgun olur max 6 7 olmalı. Yaşlanması da var bunun.
ama hangi yaş aralığında 6 7 yaşıtlarına göre çok daha olgun 13 yaşında kızla 18 yaşında erkek olurmu

Geri