Neler Yeni

[ŞİDDETLİ ÖNERİ] Peygamberliğin İspatı; Haber Delili | Dr. Altay Cem Meriç

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
1657820500152.png
Bu adamın kitabını aylardır bekliyorum ve ben paramı bitirince kitabın haberi geliyor bana. Nasip kısmet işte n'aparsınız? Ama para bulur bulmaz alacağım ilk kitap budur.

Kitap şu an 67 TL'den bkmkitap'ta satılıyor.
Biri bana hediye etmek isterse ret etmem (!)

Kitap arka açıklaması:

Hz. Muhammed (s.a.v.) bir haberle geldi: “Cebrail benimle görüşüyor ve Allah’tan vahiy getiriyor.” dedi. Bu kitap bu “haber”in
değerlendirmesini yapmaktadır.
Kendine ait bir metodu olan bu eserde sadece deliller ortaya atıp bırakılmamaktadır. Bir gayrımüslimden gelebilecek muhtemel
itirazlar kitap boyunca yazar tarafından kendisine yöneltilmiş ve cevaplandırılmıştır. Deyim yerindeyse “kapalı devre” bir nübüvvet
ispatı yöntemi aktarılmıştır.
Bu “haber kurgusu” dışında daha önce işaret edilmeyen bazı mucize iddiaları temellendirilmiştir.
Yazar haber kaynağı olarak kullanacağı Kur’an’ın tahrif edilmediğini ispat etmektedir. Ayrıca İslam tarihi verilerinin güvenilirliğinin
gayrımüslim bir okuyucuya anlatılmasının zor olması sebebiyle tarihî arka plan Müslüman olmayan yazarlardan nakillerle tasvir
edilmiştir. Bu sayede gayrımüslimlerin sözleri ile Hz. Muhammed’in peygamberliği ispat edilmektedir.

SATIŞ LİNKİ:

YAZAR YT KANALI:

Son düzenleme:

mfimmel

80+ Silver
Bu adamın kitabını aylardır bekliyorum ve ben paramı bitirince kitabın haberi geliyor bana. Nasip kısmet işte n'aparsınız? Ama para bulur bulmaz alacağım ilk kitap budur.
Kitabın ilk satışa çıktığı web sitesi olan siyerkitap ta 70 TL'den satışa çıkmıştı ve şu an stokta yok. Böylesine bir kitap yoktur bence. Okumadan nasıl bu kadar iddialısın diyorsanız yazarı belli yani şimdi. Altay Cem Meriç.

Kitap arka açıklaması:

Hz. Muhammed (s.a.v.) bir haberle geldi: “Cebrail benimle görüşüyor ve Allah’tan vahiy getiriyor.” dedi. Bu kitap bu “haber”in
Kendine ait bir metodu olan bu eserde sadece deliller ortaya atıp bırakılmamaktadır. Bir gayrımüslimden gelebilecek muhtemel
itirazlar kitap boyunca yazar tarafından kendisine yöneltilmiş ve cevaplandırılmıştır. Deyim yerindeyse “kapalı devre” bir nübüvvet
Bu “haber kurgusu” dışında daha önce işaret edilmeyen bazı mucize iddiaları temellendirilmiştir.
Yazar haber kaynağı olarak kullanacağı Kur’an’ın tahrif edilmediğini ispat etmektedir. Ayrıca İslam tarihi verilerinin güvenilirliğinin
gayrımüslim bir okuyucuya anlatılmasının zor olması sebebiyle tarihî arka plan Müslüman olmayan yazarlardan nakillerle tasvir
edilmiştir. Bu sayede gayrımüslimlerin sözleri ile Hz. Muhammed’in peygamberliği ispat edilmektedir.

SATIŞ LİNKİ:
Dostum şimdi burada böyle bir tartışma başlatmak istemem fakat açıklamanı biraz okuyunca yazasım geldi.

Dinin temel anlamı "inanç'tan" geliyor. Eğer bir şeye inanıyorsak inandığımız şeyi tam anlamıyla bilmek ve emin olmamız gerekmektedir. En azından inandığımız şeyin tek bir vücut halinde var olması gerekmektedir.

Kuran'da ise neredeyse her şeyde çelişki olmasa da farklı anlamları işaret eden yönergeler mevcut. Ve kesinlik algısı çoğu zaman çıkmıyor.

Burada ise devreye yorumlama giriyor hangi yorumun doğru olduğunu nereden bileceğiz? Yorumlar olmayınca ise hangi anlamı çıkartacağımızı nereden bileceğiz? İslam özellikle bu yönüyle hem din kavramına tam olarak uymuyor hem de çelişkili kalıyor.

CesarVialpando

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
729
İsim
CesarVialpando
Güzel öneri. Param olduğunda ben de alacağım.

Klanta

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
181
İsim
Ahmet Bayram Topcu
Konusu hoş...eğer yarına kadar elime 150 Tl geçerse bi sana bi bana alırım :)

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,454
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Okuma listeme aldım, bir de bu yazara bakalım inançları neye dayandırarak kanıtlamaya çalışıyor. Böyle kitapları okuması cidden zevkli oluyor.

TamerKs

80+ Silver
Burada ise devreye yorumlama giriyor hangi yorumun doğru olduğunu nereden bileceğiz? Yorumlar olmayınca ise hangi anlamı çıkartacağımızı nereden bileceğiz? İslam özellikle bu yönüyle hem din kavramına tam olarak uymuyor hem de çelişkili kalıyor.
Daha çok yorum ile yaklaşılmıyor biraz yanlış anlamış olabilirsin, akıl gözü ile bakılıyor bir nevi akıl yürütmek gibi denilebilir. Ayrıca her şey somut değil ispat edilebilen ayetler mevcut eğer merak ederseniz kitabı okuyabilirsiniz.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Okuma listeme aldım, bir de bu yazara bakalım inançları neye dayandırarak kanıtlamaya çalışıyor.
YT kanalını biraz incelersen adamın atıp tutmadığı tamamen akılsal ve mantıksal yaklaştığını görürsün.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu adamı hiç sevmiyorum
Bu adamı sevmeyeni sevmiyorum (!)
Cümlemde katı bir şekilde olmasa da gerçeklik payı var.

Sagittarius

80+ Silver
Dostum şimdi burada böyle bir tartışma başlatmak istemem fakat açıklamanı biraz okuyunca yazasım geldi.

Dinin temel anlamı "inanç'tan" geliyor. Eğer bir şeye inanıyorsak inandığımız şeyi tam anlamıyla bilmek ve emin olmamız gerekmektedir. En azından inandığımız şeyin tek bir vücut halinde var olması gerekmektedir.

Kuran'da ise neredeyse her şeyde çelişki olmasa da farklı anlamları işaret eden yönergeler mevcut. Ve kesinlik algısı çoğu zaman çıkmıyor.

Hangi yerde çekişki yaşadın peki

Carl-S

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,191
İsim
s
İlgilendiği Kategoriler
Laptop önerileri ve Telefon önerileri
Bir gün alırım kitabı merak ettim.

Mırnav

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,749
İsim
SANANE

Kitap arka açıklaması:

SATIŞ LİNKİ:

YAZAR YT KANALI:
Şu ana kadar ne diyanete ne de mezheplere güvendim. En sağlamı direkt Kuran. Kimsenin yorumundan bana ne.

Klanta

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
181
İsim
Ahmet Bayram Topcu

Ben katılmıyorum. Sebebi ise, insanlar inandığı şeylerin bilimsel olarak ispat edilmesine ihtiyaç duymuyorlar. Bu aşk gibi bir kavram. Nasıl seveceğimiz kişiyi ve ne zaman seveceğimizi bilemiyoruz, sırf bu sebeple aşka saçma bir şey sıfatı yapıştırsak abes olmaz mı? Aynı bu şekilde Kuran'ın anlamının daraldığı bir dildir Türkçe. Nasıl ki, yabancı bir kitabı yabancı dilde okuduktan sonra, Türkçe versiyonlarını okuyan birisi, "Gerçekten çok kötü bir çeviri, burada bu anlatılmıyor aslında." Gibi yorumlar yapsa kendince haklıdır. Ve bu dilin yetersizliğinden kaynaklanır. Bazı alimler, Kuran'ın lisan olarak Arapça ile gelmesi en iyi yanıdır. Çünkü başka bir dil, onun manasını kaldıramaz demiştir. Burada yorumlara güvenebilir miyiz sorusuna, şöyle bir yanıt verebiliriz. Bildiğini düşünüyorum, Arapça zengin bir dil ve 1 kelimenin onlarca manası var. Belirli durumlarda bu manalardan biri, belirli durumlarda diğeri kullanılırsa çeviri işlerinde, bu, kitabın suçu mudur? Yoksa çevrilen dilin mi? Arapçada bir kelime kullanıldığı cümleye göre anlam alırken, Türkçe 'de bu durum bu kadar zengin değil. Dersen hocam ben Kuran'ı tam anlamı ile okumak ve anlamak istiyorum. Yaklaşık 15 yıllık bir eğitim gerekiyor. Dilimiz Türkçe olunca, Tefsir ve yorumlar, şart oluyor bana göre. Çünkü gerek çeviriler ve gerek anlam, çok yetersiz. Şahsen ben anlamıyorum belirli yerlerde. Bide işin mana boyutu var. Manasını öğrenmek falan filan....
Özetle, Yorumlar şart, tefsir yararlı, çeviri yetersiz. Kişisel fikrim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,282
Üyeler
163,633
Son üye
westerman
Top Bottom