Çözüldü✓ Sıfır olarak aldığım ekran kartı 2.el çıktı

gkbrksait

80+
Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar ekran kartını 1 hafta oldu alalı incehesaptan almıştım sıfır olarak fakat şöyle bir şey var ki sistem performans score durumuna baktimda grafik score 8.5 diyor yani ben bu ürünü sıfır aldım puanı 10 veya 9.9 olması gerekmez mi bu adar fark nedir acaba benim sistemden mi kaynakli
İşlemci i3 10100f
Anakart pro h410m b
2×8 16 gb gskill 3200 MHz ramler
Ekran kart Intel arc a750
Powersuplly xigmatex 600w 80plus

Ekler

• IMG_20250612_142441.webp
    IMG_20250612_142441.webp
    1.7 MB · Hit: 43
Arkadaşlar ekran kartını 1 hafta oldu alalı incehesaptan almıştım sıfır olarak fakat şöyle bir şey var ki sistem performans score durumuna baktimda grafik score 8.5 diyor yani ben bu ürünü sıfır aldım puanı 10 veya 9.9 olması gerekmez mi bu adar fark nedir acaba benim sistemden mi kaynakli
İşlemci i3 10100f
Anakart pro h410m b
Dünde açıklamıstım hocam sisteminizle Lakalı bu durum islemcinizi yukseltirseniz bu durum düzelecektir

Bunun sıfır yada 2. el olması ne alakası var ? bileşenlerin performans skoru bu

• Beğen
Reaksiyonlar: VeV1
Cihazın 2.el veya sıfır olur olmamasını bu şekilde anlayamazsınız arc750 orta ve üst seviye arası işlemcilere dahi rahat darboğaza sokabilen bir ekran kartı böylesi bir değer alman işlemcinin ekran kartına yetememesiyle darboğaz yapmasından kaynaklı yani

Hocam ama mantıksız değil mi daha alalı 1 hafta oldu işlemcimi 3 senedir kullanıyorum hala aynı 9 puan performans kaybı yok
ne alaka kardeşim ? 10 sene de kullansan aynı performansı verir (bakımı vs yapılırsa).. kullandıkça azalan bir şey mi bu..

yazdığın kodun ve çıkan değerlerin ne anlama geldiğini araştır bence.. daha fazla kafan karışmadan.

İşlemci i3 10100f
Anakart pro h410m b
2 senedir Arc A750 kullanıyorum böyle saçma bir testi yapma gereğinde bulunmadım daha önce siz böyle bir konu açtığınız için test yaptım graphic score 9,9 olarak çıktı işlemcim 12100F o ekran kartı ne kadar işlemci performansı varsa o kadar verimli çalışıyor, extra olarak re-size bar aktif ediniz BIOS üzerinden anakart desteklemiyorsa'da o kartı kullanmanızı pek tavsiye etmiyorum verim alamazsın.

• Hahaha
Doğru anladıysam sıfır GT 730 alırsak 5. El 5090 dan daha yüksek skor almamız lazım doğrumu anladım.

Bu skor işini windows 7 de kafa karıştırdığı için kaldırmışlardı demek yine duruyor windows içinde

• Hahaha
Ha anladım sağolun arkadaşlar vallah çok sıkıntı yapıyorum böyle şeyleri kendine takıntı haline getirmiştim belliki işlemci ile alakalı bir durum zaten ryzen 5 5600 e geçiş yapicam büyük ihtimalle oyunlarda yaşadığım FPS droplarda azalir ve ekran kartı ile performansli çalışacağıni düşünüyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

2 senedir Arc A750 kullanıyorum böyle saçma bir testi yapma gereğinde bulunmadım daha önce siz böyle bir konu açtığınız için test yaptım graphic score 9,9 olarak çıktı işlemcim 12100F o ekran kartı ne kadar işlemci performansı varsa o kadar verimli çalışıyor, extra olarak re-size bar aktif ediniz BIOS üzerinden anakart desteklemiyorsa'da o kartı kullanmanızı pek tavsiye etmiyorum verim alamazsın.
Destekliyor resizebar aktif şuan çalışıyor

Anladım hocam sağolun

Ha anladım sağolun arkadaşlar vallah çok sıkıntı yapıyorum böyle şeyleri kendine takıntı haline getirmiştim belliki işlemci ile alakalı bir durum zaten ryzen 5 5600 e geçiş yapicam büyük ihtimalle oyunlarda yaşadığım FPS droplarda azalir ve ekran kartı ile performansli çalışacağıni düşünüyorum

Destekliyor resizebar aktif şuan çalışıyor

Anladım hocam sağolun
yani r5 5600 yerine biraz daha bütçe ayırarak am5 platformuna geçmeyi düşünün 7500f gibi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,921
Üyeler
184,077
Son üye
looks
Geri