Çözüldü✓ SIFIRDAN WİNDOWS 10/11 KURMAK

Reaksiyon skoru
0
Dostlar selamlar aklımda bir soru var ve hiçbir yerde ne videosu ne de cevabını bulabildim. Hali hazırda kullandığımız bir bilgisayara freedos muamelesi yaparak yeniden(Sıfırdan) windows nasıl kurabiliriz veya kurabilir miyiz?
Format atma gibi taptaze yeni bir iso dosyalı(Rufussuz) direkt flash bellek ile Windows kurmak.

Dostlar selamlar aklımda bir soru var ve hiçbir yerde ne videosu ne de cevabını bulabildim. Hali hazırda kullandığımız bir bilgisayara freedos muamelesi yaparak yeniden(Sıfırdan) windows nasıl kurabiliriz veya kurabilir miyiz?
Format atma gibi taptaze yeni bir iso dosyalı(Rufussuz) direkt flash bellek ile Windows kurmak.
https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows11
Bu siteye giriyorsun, Windows 11 yükleme medyası oluşturma diyorsun, sonra indir diyorsun.
İnen setup tan devam ediyorsun. USB yi seçip, başka bir şey yapmana gerek yok

Rufus kullanmak istemiyorsan Ventoy kullanabilirsin. Formatı atarken sıfırdan yapmak veya dosyaları saklamak senin tercihin ve soruyor da zaten.

Şey mi, usb belleğe inen iso dosyasını alıp bellek takılı iken bilgisayar açılırken direkt boot menüsüne girip oradan 1. Sıraya alıp devam mı etmek gerekiyor?
Dediğim linkten setup ı indirdikten sonra USB yi tak. Setup ı çalıştır. Taktığın USB yi seç.
Sistem zaten USB yi sıfırlayıp, Windows 11 i kuruyor içine.Bittiği zaman hazır yazar zaten.
Windows 11 i PC yi kurarken Home,Pro artık ne kuracaksan kendin seçersin.

Rufus kullanmak istemiyorsan Ventoy kullanabilirsin. Formatı atarken sıfırdan yapmak veya dosyaları saklamak senin tercihin ve soruyor da zaten.
Demek istediğim şu ben Windows'u silip yeniden kurmak istiyorum. Windows’un kendi ilerleme şemasına göre windowsu fabrika ayarlarına döndüreyim belgelerin kalsın ya da yine windows kalsın ben komple sileyim ne var ne yok.

Demek istediğim şu ben Windows'u silip yeniden kurmak istiyorum. Windows’un kendi ilerleme şemasına göre windowsu fabrika ayarlarına döndüreyim belgelerin kalsın ya da yine windows kalsın ben komple sileyim ne var ne yok.

Demek istediğimi anlatamadım herhalde. Bunlar hep freedos sisteme ya da yeni freedos olan sistemlere kuruluyor. Benim istediğim hali hazırda zaten windowsu olan bilgisayara yeniden flash ile windowsu yüklemek.
Freedos veya normal kurulum ile farkı yok ki aynı oluyor.

Demek istediğimi anlatamadım herhalde. Bunlar hep freedos sisteme ya da yeni freedos olan sistemlere kuruluyor. Benim istediğim hali hazırda zaten windowsu olan bilgisayara yeniden flash ile windowsu yüklemek.
istediğin şeyle ilk söylediğin şey aynı şey zaten verilerini yedekle sil diski tekrar oluştur

Freedos veya normal kurulum ile farkı yok ki aynı oluyor.
Nasıl yani? Hali hazırda windowsum var diyelim, bıos’a girip içinde iso dosyalı Win10 UEFI Flash belleği boot ayarlarında ilk sıraya alsam sistem tanıyıp ssd’deki herşeyi silip bu yeni windowsu temiz şekilde kurabilir mi?

Nasıl yani? Hali hazırda windowsum var diyelim, bıos’a girip içinde iso dosyalı Win10 UEFI Flash belleği boot ayarlarında ilk sıraya alsam sistem tanıyıp ssd’deki herşeyi silip bu yeni windowsu temiz şekilde kurabilir mi?
Evet hangi işletim sistemi olduğu fark etmiyor. İstersen Linux veya başka bir OS kur.

istediğin şeyle ilk söylediğin şey aynı şey zaten verilerini yedekle sil diski tekrar oluştur
Gelişmiş başlangıca gidip diski biçimlendirip denesem ve öyle windowsu yeniden yüklesem ssd’ye fazla yüklenmiş olur muyum? Biçimlendirmek falan sıkıntı yaratmaz değil mi?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,988
Üyeler
185,011
Son üye
Sleepyhead12957
Geri