Şimdi Ben Müslüman Mıyım?

Aşağıda (yukarıda) mod kerem düşündüğümü yazmış.

Allaha ve Hz. Muhammete inanıyorum ama islamın bazı kuralları ve Allahın adaletini çok mantıklı bulmuyorum, bana bulamazsın demeyin lütfen, şimdi ben Müslüman sayılıyor muyum, sayılmıyorsam ne oluyorum?
İslamın ve Imanın Şartları Kabul edersen evet. Mantıklı Bulmadığın seyi sorguluyabilrsin tabiikide.

Bende kitaplara inanmıyorum çünkü insanlar tarafından kitapların içindeki bilgilerin çıkarlar için değiştirildiğini düşünüyorum fakat bir yaratıcı olduğuna inanıyorum

Sen İslamın ve imanın şartlarından birini bile kabul etmiyorsan müslüman pek sayılmazsın.
Hepsine inanacaksın.

Allahın adeletinden Allahin en şaki kulu bile korkar eger adalette şüphesi olan birinin kafir olma ihtimali yüksektir Allah ile adalet kelimeleri okadar ki ben ifade edicek kelime bulamıyorum benim amacim sadece dünya açısından baktigin için mantıksız gelebilir şüphen oldugu konulari bana yaz buraya yazma tartışma olmasin ama Allahin adaleti herşeyin kilit noktasi

Bende kitaplara inanmıyorum çünkü insanlar tarafından kitapların içindeki bilgilerin çıkarlar için değiştirildiğini düşünüyorum fakat bir yaratıcı olduğuna inanıyorum
Müslüman değilsin o zaman
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Allaha ve Hz. Muhammete inanıyorum ama islamın bazı kuralları ve Allahın adaletini çok mantıklı bulmuyorum, bana bulamazsın demeyin lütfen, şimdi ben Müslüman sayılıyor muyum, sayılmıyorsam ne oluyorum?
mesela hangi konu için diyorsun

Müslüman değilsin o zaman

mesela hangi konu için diyorsun
açıklık getirmeye çalışalım

• Allah'ın varlığına inanmak,
  • Meleklere inanmak,
  • Kitaplara inanmak,
  • Peygamberlere inanmak,
  • Ahiretin varlığına inanmak,
  • Kadere inanmak.,
Bunlara inanıyorsan eve Müslümansın fakat birine bile inanmıyorsan Müslüman sayılmıyorsun ?
Hüküm bana ait değil ama yazan bu.

Geri