Sistem 6400mhz de çalışmıyor yardım

Ya voltajdan ya da işlemci kalas o yüzden yemiyor olabilir
Expo devre dışı bu ayarları ver biosta ram oc kısmından
Bende 6200 Cl 28 flck 2066 olarak kullanıyorum birazdan benim değerleride atarım Aida Bench düzgün sonuçlar vermediği için düz 6000 30 a farkla ne kadar iyi net ölcemedim ama oyunlarda bı tik daha iyi gözlemledigim kadaeiyla
Hocam asiri fark yoksa ugrasmayayim yanlis birsey yaparim zarar vermeyim 40k masraf yaptim surayaya valla kotu hissettim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam arkadaşın bu işlerde pek bilgisi yok o yüzden daha detaylı anlatırsan iyi olur.
Evet direkt 0 ım hocam iyi olur

Hocam asiri fark yoksa ugrasmayayim yanlis birsey yaparim zarar vermeyim 40k masraf yaptim surayaya valla kotu hissettim

İçin rahat olsun hocam @Kirisute Hocamızın yardımlarıyla çözülecek bu sorunun.

Bu videoya bakarak yapabilirsin sade anlatımla burası anlatıyor

Hocam bu videoyu tamamen izleyerek kendim yapabilirim demi? Farkli ayarlar yapmama herek yok sanirim videodakileri yapmam yeterlimidir
Videodakiler yeterli denemek istersen benimkiler böyle

Ekler

• 1000022111.webp
    1000022111.webp
    978.6 KB · Hit: 20
  • 1000022115.webp
    1000022115.webp
    974.5 KB · Hit: 23
  • 1000022113.webp
    1000022113.webp
    1.1 MB · Hit: 18
  • 1000022112.webp
    1000022112.webp
    1.3 MB · Hit: 24
Kusura bakmayın cok soru sordum ben bu adamin yaptigi tum ayarlarin synisini yapabilirim demi bi sorun olmaz? Birde cok fark yoksa yapmayayim yanlis bisi yapmaktan korkuyorum

Kusura bakmayın cok soru sordum ben bu adamin yaptigi tum ayarlarin synisini yapabilirim demi bi sorun olmaz? Birde cok fark yoksa yapmayayim yanlis bisi yapmaktan korkuyorum
yok sorun olmaz

çiplerin hynix a dır ona göre ver geç

Hocam hic ellemesem ne kadarlik bir performans dususu yasarim? Rica etsem soyleyebilirmisiniz 🙏
yani oyundan oyuna değişir düz expo 6000 i bile manuel 6000 6200 haline getirmek yüzde 8 10 yazıyor x3d işlemciler için ram daha önemli fark yazar baya
ram ayarlayıp elinizdeki parçaları bozmanız baya zor uymazsa dram ışığı yanar görüntü alamazsınız jumperdan sıfırlar tekrar yaparsınız zor değil

frekansları manuel ayarlayacaksan her değişiklikten sonra ram testi yap yoksa stabil olmayabilir ve dosyaların ve windowsun bozulabilir. ramle oynamak ayarlar yapmak biraz riskli ve test gerektiren bir şey
öyle işlemci frenkansını arttırmaya benzemez

frekansları manuel ayarlayacaksan her değişiklikten sonra ram testi yap yoksa stabil olmayabilir ve dosyaların ve windowsun bozulabilir. ramle oynamak ayarlar yapmak biraz riskli ve test gerektiren bir şey
öyle işlemci frenkansını arttırmaya benzemez
Valla hocam korktugum icin yapmayacagim sanirim yanlis birsey yapmaktan korkuyorum

yani oyundan oyuna değişir düz expo 6000 i bile manuel 6000 6200 haline getirmek yüzde 8 10 yazıyor x3d işlemciler için ram daha önemli fark yazar baya
ram ayarlayıp elinizdeki parçaları bozmanız baya zor uymazsa dram ışığı yanar görüntü alamazsınız jumperdan sıfırlar tekrar yaparsınız zor değil
Hocam diger arkadasinda dediginden sonra valla korktum gibiya

Valla hocam korktugum icin yapmayacagim sanirim yanlis birsey yapmaktan korkuyorum

Hocam diger arkadasinda dediginden sonra valla korktum gibiya
hocam bende 5600x var ram overclockladığım için biliyorum. ilk yaptığım zamanlar 3000mhzden 4000mhze çıkardığımda çok şaşırmıştım açılmasına bir baktım ki programlar hata vermeye başladı. sonradan öğrendim ki 4000mhzde fclk yapmak piyango gibi birşeymiş. benimki max 3800mhzde stabil oluyor. fclk 2:1 yapınca da ram 4066mhze kadar stabil çalışıyo yani işlemciden ötürü 3800mhzde kaldım

Hocam size şey soracagim bu durum neden oluyor acaba neden 6400 mhzde calistiramiyorum kisaca aciklarmisiniz?

hocam bende 5600x var ram overclockladığım için biliyorum. ilk yaptığım zamanlar 3000mhzden 4000mhze çıkardığımda çok şaşırmıştım açılmasına bir baktım ki programlar hata vermeye başladı. sonradan öğrendim ki 4000mhzde fclk yapmak piyango gibi birşeymiş. benimki max 3800mhzde stabil oluyor. fclk 2:1 yapınca da ram 4066mhze kadar stabil çalışıyo yani işlemciden ötürü 3800mhzde kaldım
Ayni soruyu sizede sormak istiyorum bu durum neden oluyor neden 6400 mhz aldigim rami 6400 de kullanamiyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,794
Üyeler
184,221
Son üye
raxpy64
Geri